Remiză pe “Cetate”

7 meciuri directe, nici măcar o victorie pentru albaiulieni în confruntările directe cu Vâlcea. Astăzi, pe Cetate, au venit vreo 200, poate 250, de spectatori să urmărească un nou episod al “coşmarului unirist” numit C.S.M. Rm. Vâlcea. Fără Dâlbea, exclus din lot din cauză că şi-a depus memoriu pentru a deveni jucător liber, fără Poverlovici, suspendat, fără Bucurică, Potopea şi Pistol, accidentaţi, fără Oprea, neconvocat, echipa din Cetatea Marii Uniri a trăit doar graţie intervenţiilor uluitoare reuşite de “veteranul” Rotaru şi determinării lui Cristea, pentru a doua oară în acest sezon purtător al banderolei.

Goalkeeeper-ul Albei a avut nu mai puţin de  5 intervenţii de efect, (28 – în faţa lui Balauru  cu puţin înaintea golului egalizator al vâlcenilor, 31 – intervenţie salutară din poziţie unu contra unu cu Ganea, 59 – salutar în faţa aceluiaşi Ganea, 90 – blocaj la Geantă şi 90+2 – la acţiunea lui Cr. Bratu), iar evoluţia sa a fost determinantă pentru rezultatul de pe Cetate. Cu trei domnişoare, sau doamne, cu scuzele de rigoare!, în postura de arbitri (n.a. între noi fie vorba  a fost extrem de slabă prestaţia brigăzii care a oficiat astăzi la Alba Iulia  şi fără a jigni pe cineva, nu-i în nici un caz vorba despre o brigadă artistică de pe vremea “Păpucarului”, “Piticului”, “Odiosului”…) întâlnirea s-a marginalizat la un matineu destul de ieftin, la finalul căruia a rezultat o remiză care mai mult a încurcat cele două combatante…Păcat pentru eliminare lui Cristea din minutul 83, proaspătul şef de echipă al Unirii fiind unul dintre remarcaţii jocului. Aşa au “băgato-n aţe”:

*MINUTUL 22, 1-0: Gol de fotbalist al lui C. CRISTEA! Preluare cu spatele la poartă, pivotare, şi şut cu stângul de la 7-8 metri.

*MINUTUL 28, 1-1: Rotaru salvează în primă fază în faţa lui Balauru, balonul sare cu noroc la OCT. VASILE care reia simplu în plasă. De remarcat, faptul că “madam Dorcioman şi madam Monica Rigo” au ajuns la un consens vizavi de acordarea, sau nu!?, a golului după vreo…30 de secunde!!! Şi de abia atunci, oaspeţii s-au bucurat pe deplin împreună cu întreaga bancă tehnică. Deh, ce ţi-este şi cu fetele astea!

*FC UNIREA: G. Rotaru – Negură (46, CL. Oara), I. Grozav, Soporan, Al. Giurgiu – N. Stanciu (68, Szabo), C. Selagea, Fl. Sabou, C. Cristea (cpt.) – Sg. Costea (78, Sg. Buş), S. Mureşan. Pe bancă: V. Ignat – Oniga, Bălaş, F. Himcinschi. Antrenor: Adi Himcisnchi.

*CSM RM. VÂLCEA: Tufişi – Tomozei, Posteaucă (71, Diţă), Kutlakic, Fl. Sandu – Oct. Vasile, M. Mitu (cpt.), I. Popescu (46, Cr. Bratu), Ganea – D. Balauru, Rădulescu (78, Geantă). Pe bancă: Brănescu – Fl. Pârvu, Hapaină, Dandea. Antrenor Sorin Bucuroaia.

Dan UDREA(foto www.alba24.ro)

Lasă un răspuns