Comunicat de presă al FC Unirea Alba Iulia!

Referitor la declaraţiile Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, apărute săptămâna trecută în presa locală, conform căreia “FC Unirea strânge mai puţini spectatori decât Progresul Fărău”, vicepreşedintele divizionarei secunde, Oliviu Feneşan, doreşte să facă unele precizări:
– Media spectatorilor la meciurile de fotbal din campionatul Ligii a 2-a (seria I şi II) este de 400-600 de spectatori, conform siteurilor sportive de specialitate.
– Performanţele echipei FC Unirea Alba Iulia din ultimii 6 ani sunt cele prevăzute în contractele de asociere cu Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul local al Municipiului Alba Iulia: creşterea şi promovarea tinerelor talente, promovarea în eşaloanele superioare, participarea la acţiunile loturilor naţionale ale României. Obiectivele fiind realizate şi chiar depăşite pentru ceea ce ne-am propus.
– Fotbaliştii albaiulieni Florin Ilie şi Nicuşor Stanciu (investit “căpitan”) sunt prezenţi în această perioadă la o acţiune de pregătire în Turcia, a lotului naţional de „tineret”, sub comanda antrenorului Emil Săndoi.
– Juniorii albaiulieni Eduard Schuller, Fabian Himcinschi, Alex Giurgiu, Vlad Ignat, Adrian Nanu şi Filip Morar sunt “abonaţi” constant la acţiunile  echipelor naţionale Under-15, 16 respectiv 17.
– Jucători produşi 100% ai Unirii Alba Iulia evoluează în prezent în campionatul Ligii I: Călin Cristea (Pandurii Tg. Jiu), Gicu Grozav („U” Cluj), Andrei Zăgrean, Răzvan Dâlbea şi Daniel Tătar (Voinţa Sibiu).
– Plecat la Standard Liege în iarna lui 2010, atacantul albaiulian Gicu Grozav a fost primul jucător unirist transferat la o echipă din străinătate, la cererea lui Ladislau Boloni, unul dintre cei mai titraţi antrenori români. Alţi doi juniori albaiulieni, Fabian Himcinschi (Empoli, Italia) şi Vlad Ignat (dorit de Valladolid, Spania) sunt ambasadori ai oraşului nostru peste hotare.
– În vară anului trecut, Nicuşor Stanciu a fost singurul unirist din istoria clubului convocat la prima reprezentativă a ţării, acesta participând la o acţiune a lotului naţional sub comanda lui Victor Piţurcă.
– Din 1924 şi până în 2005 doar trei fotbalişti a avut FC Unirea la loturile naţionale iar în ultimii şase ani jucători precum: G. Grozav, C. Selagea, C. Cristea, A. Zăgrean, Fl. Ilie, F. Himcinschi, E. Schuller, N. Stanciu, Al. Giurgiu, Vl. Răducanu, Ignat, Bretoiu, Mureşan, Maxim, Morar, Nanu şi Fulea au participat constant la acţiunile “tricolorilor”, fiecare la categoria sa de vârstă. De asemenea, juniorii A şi B ai echipei albaiuliene au participat ani la rând la Turneele Finale, în 2008 obtinând şi rezultate exceptionale în străinătate.
– Din 2006, Unirea Alba Iulia s-a aflat mereu în prima parte a clasamentului Ligii a II-a: sezonul 2006/2007 (locul 4), sezonul 2007/2008 (locul 4), sezonul 2008/2009 (locul 1, promovare Liga I), sezonul 2009/2010 (retrogradare din Liga I), sezonul 2010/2011 (locul 11). La jumătatea acestui sezon FC Unirea se afla pe locul 6.
– La finele stagiunii 2008/2009 Unirea Alba Iulia a promovat în Liga I cu cel mai mic buget din eşalonul secund, cheltuindu-se cei mai puţini bani faţă de bugetul alocat de CJ Timiş, Bihor, Braşov, Sibiu, Mehedinţi, Neamţ, Iaşi etc. (multe dintre judeţele menţionate netrimiţând niciun jucător la loturile naţionale).
– În ceea ce priveşte cheltuirea banilor alocaţi, au fost făcute verificări de către organele abilitate, existând documente justificative iar diriguitorii dorm liniştiţi pentru că şi-au făcut datoria.
– Menţionăm că persoanele ce s-au aflat la conducerea echipei Unirea Alba Iulia în ultimii şase ani, au făcut-o de bună voie, nefiind retribuite sau premiate precum la alte echipe, ci din contră au scos din buzunare sume importante destinate cheltuielilor cu hrana şi transportul jucătorilor, respectiv baremurile arbitrilor. Din cei 400-500 de spectatori aproximativ 100-150 de persoane plăteau bilete a 5 lei, în timp ce cheltuielile de organizare a unui meci (arbitri, pompieri, salvare etc) se ridică la circa 7000 – 8000 lei.
– La ora actuală FC Unirea Alba Iulia se află pe locul 2 în ţară după Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”, în privinţa numărului de jucători selecţionaţi.
– Ne intrebăm câti jucători de la echipele finanţate de Consiliul Judeţean Alba: Fărău (unde a evoluat in toamna “simbolul” Unirii –  Ovidiu Maier), Ighiu, Ciugud, Galda, Sebeş, Jidvei, Abrud, Aiud, Cugir, Ocna Mureş au fost promovaţi la echipe din eşaloane superioare?
– În concluzie, cheltuielile au fost mici în comparaţie cu rezultatele obţinute de echipa fanion a judeţului Alba şi în niciun caz nu are dreptate domnul Dumitrel când afirmă referitor la întreruperea finanţării echipei Unirea Alba Iulia că “nevoile erau mari, iar rezultatele mici”.
– Având în vedere că banii alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş într-un an de zile echivalează cu sumele primite de FC Unirea de la CL şi CJ Alba, din 2005 până în 2011, aprox. 2,7 milioane euro, considerăm că  performanţele echipei au fost cu mult peste valoarea finanţării.
– Indiferent de partidele politice şi de polticienii care se perindă  la putere, FC Unirea Alba Iulia dăinuieşte din 1924 şi nu se va desfiinţa la dorinţa unor politicieni trecători.

Acest Articol are 8 comentarii

1. pentru debilul asta de fenesan care sa extins pe bani de la Unirea referitor la fotbalisti promovati….retine Rares Cucui de la U Cluj a plecat de la Cetatea De Balta/

2. fenesane pute dupa tine a alcool tot timpul toti copii astia sunt crescuti de cei trei antrenori si anume NELUTU POPA,SANDU KALANYOS SI URSU VASILE DE LA 8 LA 16 ANI,TIMP IN CARE VOI NESIMTITI DE CONDUCATORI NU LE ATI PLATIT NIMIC ZERO,EI PLATEAU ECHIPAMENTUL,CANTONAMENTELE,TERENURIILE CARE FACEAU ANTRENAMENT,TURNEELE.
    ASA L ATI PIERDUT PE SELEGEA,ZEGREAN,CIRNAT SI ILIE DATORITA FAPTULUI CA NU IA TI PLATIT.
    ASA CA ACUM CIOCU MIC SI TREBUIE SA LE FACEM STATUIE CELOR 3 ANTRENORI IAR VOUA CONDUCATORI MERCENARI CE ATI DISTRUS F.C UNIREA ALBA IULIA PLECATI NAIBII DE LA CLUB LA FEL CUM A FACUT MALUSEL

3. pai daca media e de 400-600 de spectatorii in liga a 2a….oare ce ar fi…daca de exemplu ar juca daia in liga a 2a..ca de exemplu…cei de la daia adunau vreo 400-500 de spectatorii….sau….la aiud…unde se aduna 300-400 de spectatorii…eu zic ca aceste echipe ar aduna mai multi suporterii ca unirea!!!!…Hai Metalul!!!

4. dalbea facut junioratul la metalul aiud si dupa aceea la U cluj la unirea a ajuns dupa ce a jucat pe la rapid ( tineret), U cluj,breaza, sibiu.

5. Ce-i cu Adrian Nanu ? Ala joaca fotbal pe banii ! Da banii ca sa ajunga rezerva a 3-a la nationala . Asa nu se face fotball !!! Asa ajung ei la nationala..

6. sforile cu nanu au fost trase de alin hancas un pervers de om din blaj ce nu are ca cauta la ajf alba ,pacat ca sta pe langa niste oameni deosebiti…

7. Toti analfabetii, ca Fane de mai sus si care nu stiu cand se scrie legat si cand dezlegat un cuvant, isi dau acum cu parerea despre niste oameni care au incercat sa faca ceva la echipa asta cu bani putini.
    Voi nu vedeti ca fraierii de la Primarie si CJ tot ce au facut a fost doar pentru voturi?
    Acum cand stiu ca nu mai au nici o sansa politica incep sa improaste in rahat in toti care s-au implicat si care au dus bani de acasa ca sa ajute echipa.
    S-a gasit sa vorbeasca Dumitrel,un zero barat care da bani doar de unde obtine voturi.
    Sa dea bani la Farau ca poate aia ii dau comision si obtine acolo rezultate sonore cu Progresul.
    S-au folosit de banii comunitatii din Alba pentru campaniile lor.
    Bravo lor baieti destepti.

8. d-le FENESAN IA SPUNE pe banii cui au ajuns acesti copii la loturile nationale …..oare nu pe banii parintilor.UNDE SUNT BANII alocati copiilor si juniorilor ….in care buzunare.

Închideți meniul