Unirea Alba Iulia – ACU Arad 0-0!

Derby-ul suferinţei de pe “Cetate” s-a terminat cu o remiză albă, un scor care nu-i ajută cu mai nimic pe “alb-negri” lui Gabi Stan în tentativa lor de a se salva de la retrogradre. Noroc că şi Mureşul Deva s-a încurcat în propriul fief în disputa cu “găzarii” din Ploieşti şi au rîmas la rîndul lor la “cota 20”, la fel cu Unirea Alba Iulia şi ACU Arad. De parcă cele 8 absenţe anunţate încă de vineri nu erau destule (între timp s-a renunţat şi la serviciile lui M. Oprea!), albaiulienii l-au pierdut la încălzire şi pe stoperul Camara (n.a. francezul a văzut jocul din tribuna a 2-a alături de nou sositul Edmond N’ Kongue-atacant de 21 de ani din Camerun) condiţii în care perechea de fundaşi centrali  a fost alcătuită din Potopea şi G. Ivan. După păstrarea unui moment de reculegere în memoria fostului fotbalist Andrei Mutulescu, decedat prematur pe un teren de fotbal în cursul săptămânii trecute, arbitrul timişorean Cătălin Botaş (n.a. prestaţie exactă la debutul în liga secundă) a dat semnalul de start al întâlnirii, una dominată de la un capăt la celălalt de amfitrioni. Ocaziile la poarta lui D. Paul au fost multe şi dese dar din păcate uniriştii nu au reuşit să marcheze şi la final tabela de marcaj a indicat un injust 0-0! Pleniceanu (3, 26-balon scos de pe linia porţii de Petrescu şi 45-vole spectaculos care s-a dus puţin peste transversală), Spătaru (6 şi 53), Potopea (37), Boboc (47), D. Militaru (7 şi 67), Bălu (66 şi 90+2), Al. Giurgiu (90-“ghiulea” salvată din vinclu de goalkeeper-ul “studenţilor”) au irosit marile ocazii ale Unirii în vreme ce de partea cealaltă ACU (n.a. cu 4 fotbalişti trecuţi de 30 de ani, Nicolau-35, Aldea-35, Budean-33 şi Bundea-34, în primul “11”) a ajuns o singură dată la poarta lui Pascal (20-lovitură liberă Bundea respinsă de portarul gazdelor)…“Ne-a lipsit doar golul în partida cu ACU Arad şi de aceea îi felicit pe jucătorii mei pentru dăruirea de care au dat dovadă. Am dominat clar o formaţie care s-a masat de la început în jurul suprafeţei de pedeapsă dar n-a fost să înscriem şi să câştigăm un meci care s-a jucat într-un singur sens!” a declarat “Gabello” Stan la conferinţa de presă de la finalul întâlnirii. Şi a cam avut dreptate! Au jucat următoarele formaţii:

*UNIREA ALBA IULIA: 33. Pascal – 20. Bălu, 15. Potopea, 24. G. Ivan, 23. Al. Giurgiu – 11. Spătaru, 33. Pleniceanu, 21. D. Militaru (59, 9. S. Mureşan), 7. Boboc – 10. N. Stanciu – 17. Ad. Câmpeanu (cpt.) (82, 19. Bodolan). Antrenor Gabi Stan.

*ACU ARAD: 1. D. Paul – 2. Bilia, 3. Miculescu, 4. Nicolau, 13. Aldea – 6. Sava (83, 11. Măgdaş), 19. Budean, 10. Bundea (cpt.), 5. Petrescu, 7. Gligor – 9. Enciu (56, 17. F. Băd). Antrenor Cornel Bogoşel.

Dan UDREA

Lasă un răspuns