Unirea Alba Iulia – Petrolul Ploieşti 3-0 (1-0)!

O vreme închisă şi vreo 400 de spectatori, printre care şi galeria ploieştenilor cifrată la 70 de persoane, au constituit decorul partidei (meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria victimelor din Japonia) din această dimineaţă de pe “Cetate”într-un joc în care s-au întâlnit “lanterna roşie”, Unirea Alba Iulia nu a mai câştigat de 8 runde, şi Petrolul Ploieşti liderul la zi în clasamentul adevărului Ligii a 2-a, Seria Vest. Consideraţi victime sigure de către “specialişti”, la casele de pariuri sportive albaiulienii aveau o cotă de 4,70 penrtu victorie (n.a. dacă ai pus X2 sau 2, rupe biletul!) înaintea jocului, elevii lui Gabi Stan au evoluat excelent şi au trecut la pas de trupa de vedete a Ploieştiului, o garnitură din care nu au lipsit P. Stoica, Fl. Dumitru sau Opriţa…Cu N. Stanciu (n.a. “căpitan” al echipei după ieşirea lui Ad. Câmpeanu, perioadă încununată cu un gol), Giurgiu, Poptopea, S. Mureşan, cu toţii promovaţi din pepiniera proprie, în vână maximă, albaiulienii au făcut legea pe teren şi au demonstrat că la Alba Iulia s-a născut noua Unirea. Scorul a fost deschis de Al. Giurgiu (21 din penalty cu o “scăriţă” de efect), S. Mureşan a majorat diferenţa (71 după o greşeală a lui Ct. Păun) iar “cireaşa pe tort” a fost pusă de N. Stanciu (87 şut în colţul scurt după o fază în care “le-a rupt coloana” apărătorilor Petrolului!) dar scorul putea fi mult mai mare dacă ne gândim doar la oprtunităţile irosite de Spătaru (33), N. Stanciu (45), Al. Giurgiu (52) sau Ad. Câmpeanu (53). Ca să nu mai pomenim de faza şcoală N. Stanciu-Al. Giurgiu (78) în care centralul Balaci a dat simulare în loc de penalty la duelul dintre Al. Giurgiu şi Ljubinkovic…De partea cealaltă, am consemnat ocazia lui Cataramă (51 reluare pe spate peste poartă) şi şutul expediat de Cr. Vlad (54) dar reţinut de Pascal. Cam puţin pentru o candidată la promovarea în prima ligă!

Unirea: Pascal – Bălu, Kamara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu (63, Al. Filip), D. Militaru, Boboc (90, M. Oprea) – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu (cpt., 59, S. Mureşan). Pe bancă: G. Rotaru – Bodolan, Ciofu, Cl. Oara. Antrenor: Gabi Stan.

Petrolul: Râmniceanu – Cârjă (46, Buhăescu), Ljubinkovic, Ct. Păun, P. Stoica – M. Tudor, Cr. Vlad (cpt.) – Gârleanu (27, Cataramă), Buhuşi (73, L. Mihai), Fl. Dumitru – Opriţa. Pe bancă: Zimmermann – Plecanciuc, N. Barbu, V. Duru. Antrenor: Vivi Răchită.

Dan UDREA

Lasă un răspuns