Mingea, my love!

Este vorba despre Alexandru Liviu Culda (foto), născut în anul 1991 în comuna Ighiu şi activează ca jucător  la echipa de fotbal  Iezerul Ighiel din Liga a 5-a, seria a 2-a. Acest tânăr  fotbalist are  o poveste interesantă a carierei sale, aflată la început de drum. A ales să joace fotbal la 14 ani la echipa de juniori a celor de la Mecanica Alba Iulia, pe postul de mijlocaş dreapta dar apoi încet, încet a ajuns să evolueze în avanposturi, golul “făcându-i cu ochiul” mai tot timpul. Din păcate, clubul s-a desfiinţat şi a urmat o pauză de 1 an de zile timp în care a vrut să renunţe la fotbal. Datorită  lui Petre Andreica, antrenorul de la Iezerul, dar şi al colegilor de echipă a decis să nu renunţe  la “sportul rege”, ci să meargă mai departe. În  iarna anului 2009 s-a transferat la Decebal Cricău pentru care a marcat 10 goluri în retur. La finalul ediţiei trecute de campionat, a ales Europa Alba Iulia la care a început să aibă evoluţii şi mai bune decât la Cricău dar din păcate a avut ghinion şi s-a accidentat fiind nevoit să ia o pauză forţată care l-a scos din circuit pentru o lună de zile.

-De ce se spune că eşti un jucător îndrăgostit de minge?

-O întrebare foarte bună, la care, sincer, trebuie să-mi caut cuvintele ca să îţi dau un răspuns. Cred că este ceva genetic, am moştenit asta de la tatăl meu, care la rândul său a început fotbalul organizat la 18 ani. Acum mă simt fericit când sunt în teren alături de colegii mei de echipă de la Iezerul Ighiel

-Alex, trece vreo zi în care nu atingi mingea ?

-Nu. În fiecare zi ies în curte şi mă joc singur cu mingea. Mai sunt zile în care joc fotbal şi cu prietenii, deci nu se pune problema ca mingea să-mi lipsească din menu-ul zilnic. Pe această cale vreau să-i mulţumesc în special bunului meu prieten Sebastian  Sămărtinean care mă susţine zi de zi şi m-a făcut să-mi recapăt încrederea în mine.

-De ce nu ai rămas  să joci fotbal la Europa Alba Iulia?

-Datorită acelei accidentări precizate mai sus. A fost un chin pentru mine, am simţit că nu pot să-i ajut şi decât să-i încurc  am hotărât ca este mai bine pentru toată lumea să mă întorc la echipa mea de suflet, Iezerul Ighiel. Profit de ocazie şi le mulţumesc celor de la Europa pentru că de la ei am învăţat ce înseamnă munca în echipa şi am un deosebit respect pentru ei.

-Dacă ai  primi vreo ofertă în această pauză de iarnă, ce ai face?

-Deocamdată n-am nici o ofertă, dar nici nu mă gândesc să plec de la Iezerul. Aici am clădit o adevărată familie şi mi-ar fi foarte greu să mă despart de ei. Iezerul Ighiel reprezintă pentru mine cea de-a doua familie şi de aceea îmi doresc mult să termin campionatul cu aceasta echipă. Probabil că din vară nu aş spune nu  unei oferte bune de la o formaţie care evoluează într-un eşalon superior. Mulţumesc ziarului electronic alba-sport.ro pentru că promovează tinerii fotbalişti din judetul nostru şi sper ca în viitorul apropiat să vă mândriţi cu mine pentru că acesta este primul meu interviu pe care îl dau la ziar.

De remarcat faptul că în ultimii doi ani, din momentul în care a revenit pe gazon,  Alex Culda a înscris 27 de goluri, iar la finalul acestui tur este golgheterul  echipe din Ighiel.

Darius IACŞA

Acest Articol are 4 comentarii

 1. Culda Alexandru

  Stau bine mai mielule :)))

 2. mielu

  cu femeile cum stai?:))

 3. aly

  fii atent ca sa ajungi jucator ,iti fac eu reclama, ca,poate,ajungi si tu la Steaua =))) =))))

 4. aly

  sau mai bine ,nu, ca poate te multumesti cu fotbalul doar asa ca o pasiune ci nu ca un sport in sine 😉
  PS : cred ca de cand nu a mai comentat nimeni pe situ’ asta te-ai si lasAT de fotbal, nu-i asa ??? =))

Lasă un răspuns