Înfrângere dar…CALIFICARE pentru Volei Alba Blaj!

Volei Alba Blaj a încheiat cu înfrângere turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, pe care l-a organizat în Alba Blaj Arena. Campioana României a fost învinsă de campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, scor 0-3 (20-25, 20-25, 19-25), ambele echipe asigurându-și prezența în faza grupelor încă de miercuri.  Stevan Ljubičic a profitat de acest fapt și a odihnit patru jucătoare de bază, Nneka Onyejekwe, Bogumila Biarda, Drussyla Costa și Iarina Axinte, ultimele două intrând pe teren abia în finalul setului 3. „A fost un turneu greu, dar am obținut calificarea în grupe, ceea ce era cel mai important. Nu avem mult timp pentru recuperare, ne așteaptă luni un meci dificil cu CSM Târgoviște. Miercuri am avut un meci foarte greu, cu Mladost Zagreb, am jucat 5 seturi și am dorit să le ofer unor jucătoare posibilitatea să se odihnească, mă refer aici în primul rând la Nneka și Drussyla, în perspectiva meciului de campionat. Avem o echipă tânără, a fost un pic și presiunea turneului organizat la Blaj, dar ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat antrenorul principal al campioanei României.În meciul din această seară (joi), Iris Vos (Asterix Avo Beveren) a fost desemnată MVP, fiind și cea mai bună marcatoare a partidei, cu 21 de puncte. De la Volei Alba Blaj, cele mai multe puncte au fost realizate de Anneclaire Ter Brugge (11 puncte) și Isidora Kockarević (10 puncte).

Volei Alba Blaj, antrenor Stevan Ljubičic (conform zonelor ocupate în teren): Jovana Kocić 4p. (1 as,1 blocaj), Lea Deak 3p. (2 ași), Paula Partnoi 1p. (1 blocaj), Raisa Ioan 4p. (1 as), Anneclaire Ter Brugge 11p. (2 blocaj), Isidora Kockarević 10p. –  Andra Cojocaru (libero), Britt Rampelberg (libero). Au mai jucat: Katarina Jović 6p, Drussyla Costa și Iarina Axinte.

Tot joi, Mladost Zagreb a trecut de Kralovo Pole Brno, cu 3-0 (25-15, 25-17, 25-17). Turneul a fost câștigat de Asterix Avo Beveren (3 victorii, 8 puncte), campioana Belgiei fiind urmată de Volei Alba Blaj (2 victorii, 5 puncte), Mladost Zagreb (o victorie, 5 puncte) și Kralovo Pole Brno (0 victorii, 0 puncte).

Kris Vansnick, antrenor Asterix Avo Beveren: „Este un rezultat fantastic pentru noi, am câștigat toate meciurile și nu m-am așteptat să facem asta. Cred că astăzi echipa din Blaj a fost foarte obosită după meciul cu Mladost Zagreb. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest turneu, calificarea în grupele Ligii Campionilor a fost primul nostru obiectiv al sezonului și acum ne bucurăm că vom juca în competiția celor mai bune echipe din Europa. Suntem foarte nerăbdători să jucăm în Liga Campionilor, va fi foarte greu, dar vom câștiga multă experiență acolo.” 

Asterix Avo Beveren va evolua în Grupa D (alături de Carraro Imoco Conegliano, Developres Rzeszow și Allianz MTV Stuttgart), iar Volei Alba Blaj va juca în grupa E (alături de LSK Commercecon Lodz, Volero Le Cannet și SC Prometey Dnipro).

Mulțumim celor 1280 de spectatori care au creat o atmosferă frumoasă și în această seară, încurajând campioana României până la ultimul punct jucat! (sursa facebook Volei Alba Blaj)

Lasă un răspuns