O cronică în miez de noapte, despre un meci „nebun”, care ne-a asigurat prezența în grupele Ligii Campionilor!

Volei Alba Blaj a învins, dramatic, Mladost Zagreb, scor 3-2 (21-25, 25-21, 26-28, 25-15, 15-13) și va juca pentru a șasea oară în faza grupelor CEV Champions League Volley! Cei 1170 de spectatori prezenți în Alba Blaj Arena au avut parte, miercuri seara, de un adevărat „thriller”. La fel ca la jocul de marți, Volei Alba Blaj a început ezitant meciul, campioana României fiind dominată în primul set, adjudecat de croate. A urmat un set doi controlat de echipa noastră și să părea că evoluția din meciul cu Kralovo Pole Brno se repetă. Setul trei a adus una dintre cele mai spectaculoase răsturnări de scor din volei. Volei Alba Blaj a condus cu 18-9 și 20-14, însă Mladost Zagreb, cu Aida Mehic inspirată la serviciu, a preluat conducerea, 21-20. Campioana României a trecut din nou în avantaj, a beneficiat apoi de 3 mingi de set, însă Mladost Zagreb a revenit și a fructificat prima minge de set de care a beneficiat. În setul patru, echipa noastră a controlat ostilitățile, a pus din nou diferențe mari de scor în fața adversarului, dar de această dată nu le-a mai lăsat croatelor vreo șansă. Setul cinci a fost extrem de echilibrat. Mladost Zagreb și-a jucat ultima șansă de calificare, iar cele două echipe au căutat să greșească cât mai puțin. Volei Alba Blaj a avut mai mereu două puncte în față, campioana Croației a egalat ultima dată la 9, dar, impulsionată de un public senzațional, campioana României s-a impus la limită, după 133 de minute de joc. Iarina Axinte, tânărul nostru coordonator, a fost desemnată MVP-ul meciului. Andrea Mihaljević (Mladost Zagreb), cu 17 puncte, a fost cea mai bună marcatoare în acest joc, urmată de Bogumila Biarda (Volei Alba Blaj), cu 16 puncte.

Volei Alba Blaj, antrenor Stevan Ljubičic (conform zonelor ocupate în teren): Drussyla Costa 10p. (1 as, 1 blocaj), Nneka Onyejekwe (cpt.) 12p., Iarina Axinte 3p. (1 as, 2 bocaje),  Isidora Kockarević 2p., Jovana Kocić 15p. (2 ași, 7 blocaje), Bogumila Biarda 16p. (1 as),  –  Andra Cojocaru (libero), Britt Rampelberg (libero). Au mai jucat: Katarina Jović 12p. (1 as, 1 blocaj), Lea Deak și Raisa Ioan.

Odată cu victoria campioanei României, campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, care a trecut, în primul meci al zilei, de campioana Cehiei, Kralovo Pole Brno, 3-0 (25-11, 25-14, 25-17), a obținut și ea, matematic, calificarea în faza grupelor Ligii Campionilor. Joi, cele două echipe se vor confrunta pentru stabilirea câștigătoarei grupei de calificare și, implicit, a adversarilor din faza următoare a competiției.

Câștigătoarea turneului de la Blaj va evolua în Grupa D (alături de Carraro Imoco Conegliano, Developres Rzeszow și Allianz MTV Stuttgart), iar ocupanta locului doi va juca în grupa E (alături de LSK Commercecon Lodz, Volero Le Cannet și SC Prometey Dnipro). (sursa facebook Volei Alba Blaj)

Lasă un răspuns