Stevan Ljubičić:, antrenor Volei Alba Blaj „Cu un lot tânăr, vrem să repetăm parcursul din sezoanele precedente!”

Antrenorul principal al campioanei României, Stevan Ljubičić, ne-a oferit câteva declarații despre lotul echipei pentru sezonul viitor, pregătirile din perioada următoare, meciurile din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, mutarea în noua Sală Polivalentă și a transmis un mesaj suporterilor blăjeni.

„Suntem bucuroși că am revenit  și că suntem toți sănătoși. În acest sezon, avem practic o echipă nouă, tânără, cu calitate, dar și cu două jucătoare cu mare experiență, Nneka Onyejekwe și Drussyla Costa. Mă bucură mult revenirea Nnekăi la Blaj, este o jucătoare valoroasă care ne va ajuta foarte mult, atât în ceea ce privește rezultatele, cât și în privința integrării jucătoarelor nou venite. Sunt convins că le va ajuta foarte mult pe cele mai tinere volleibaliste din lot. Vrem un parcurs cât mai bun, la fel ca în ultimele două sezoane.”„Pregătirea o facem la Blaj, locul unde avem cele mai bune condiții din România. La început ne vom axa pe antrenamentele fizice, apoi vom combina pregătirea fizică cu cea tehnică și, pas cu pas, vom ajunge la nivelul care să ne permită să abordăm primele jocuri de pregătire. Vom avea, așa cum a devenit deja o tradiție, un turneu de meciuri amicale în Serbia, astfel încât să fim pregătiți pentru primul joc oficial, Supercupa României, din 30 septembrie, de la Blaj.”

„Suntem obișnuiți să nu ne pregătim în formulă completă de la început, însă mă bucur foarte mult că avem multe jucătoare la naționale, care participă la turnee finale și mi-aș dori ca anul viitor să fie și mai multe voleibaliste de la noi implicate în acțiunile echipelor naționale. Este o mândrie atât pentru noi, colectivul tehnic, cât și pentru ceea ce reprezintă această echipă de succes, Volei Alba Blaj.”

 „Suntem nerăbdători, și emoționați totodată, să jucăm în noua Sală Polivalentă din Blaj, una dintre cele mai frumoase din România și ne vom strădui să ne ridicăm la nivelul acestei construcții încă de la primul meci, chiar dacă vom fi în formulă completă doar cu puțin timp înainte.”

„Se joacă într-un nou format, toate echipele din grupă sunt campioane în țările lor. Primul nostru obiectiv european este să trecem de primul tur preliminar, ne așteaptă un turneu greu, dar dacă vrem să jucăm în grupe, trebuie să merităm. Nu există meciuri ușoare în Europa, ne vom pregăti și vom da totul pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor.”

 „Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu suporterii, știu că ei ne ajută foarte mult, așa cum s-a întâmplat în ultimele sezoane, aștept de la ei să creeze acea atmosferă care să le motiveze pe jucătoarele nou sosite, să le ajute să se adapteze cât mai ușor la Blaj și să le transmită spiritul acestei echipe și ceea ce reprezintă Volei Alba Blaj pentru comunitate.” Mult succes în sezonul 2023/2024! (sursa facebook Volei Alba Blaj)

Lasă un răspuns