• Categorie Articol:Can-can

ATLETIC JOGA BONITO ALBA IULIA CÂȘTIGĂ CUPA ROMÂNIEI DUPĂ O FINALĂ CU ENERGY FRIENDS SIGHIȘOARA! Robert Ionuț Tripșa cel mai bun jucător al turneului și MVP-ul finalei și Cătă Suciu cel mai bun portar!

Federația de Minifotbal din România – ONG a organizat în perioada 7-9 iulie, în colaborare cu Federația Română de Minifotbal, Cupa României, în localitatea Sibiu. Numărul de echipe participante a fost de 96, record egalat cu ediția din 2018, organizată tot la Sibiu. După un maraton de jocuri pe parcursul celor 3 zile de competiție, Atletic Joga Bonito Alba Iulia a pus mâna pe marele trofeu, după o finală cu Energy Friends Sighișoara, câștigătoarea de anul trecut. Timp de 3 zile am avut parte de un adevărat maraton de meciuri de minifotbal la Sibiu. 96 de echipe au jucat pe cele 8 terenuri puse la dispoziție de organizatorul local de la Sibiu, Doru Voicu dar și de președintele FMR-ONG, Ovidiu Tâlvan: patru la Stadionul Municipal din Sibiu, trei la Stadionul Voința și unul la Baza Sportivă Fair Play. Rezultatul l-a reprezentat un număr record de 194 de meciuri jucate! Dacă vineri a avut loc faza grupelor, iar sâmbătă cea a primei faze eliminatorii, a 16-imilor de finală și a optimilor, duminică am trecut la fazele finale. Aici, în sferturi, Epic Oradea, MFC Oilfiends Ploiești, Bella Venezia Oltenița și Colosseum Iași au fost eliminate dar au continuat să lupte pentru locul 5, calificant în cupele europene. În semifinale, Energy Friends Sighișoara a învins clar pe TMV Ovidiu Constanța, scor 4-1, iar Atletic Joga Bonito Alba Iulia a trecut, după un meci spectaculos, cu răsturnări de scor, de Redex Baia Mare, cu scorul de 3-2. Finala de duminică, de la ora 18:00, a adus astfel față în față pe deținătoarea trofeului, Energy Friends și pe surpriza plăcută a competiției, Atletic Joga Bonito. Conduși din teren de un magistral număr 10, Robert Tripșa, cei de la Joga Bonito au făcut legea și s-au impus clar cu scorul de 3-0. Energy Friends Sighișoara – Atletic Joga Bonito Alba Iulia 0-3. Goluri: Robert Tripșa (2) și George Goronea. Atletic Joga Bonito Alba Iulia: Cătă Suciu și Dragoș Pop (portari) – Dani Lupșan, Ovidiu Crișan, Robert Ionuț Tripșa, Paul Joldeș, Silviu Mureșan, Lucian Râșniță, Răzvan Frențiu, George Goronea, Andrei Samoilă și Alexandru Cîrcov. Staff: Mihai Oltean (antrenor) și Aurel Gușat (delegat). Arbitri: Daniel Mirea și Marian Bordean.În finala pentru medaliile de bronz, Redex Baia Mare a trecut de TMV Ovidiu Constanța cu scorul de 3-1, iar în lupta pentru locul 5, Bella Venezia Oltenița a dispus de MFC Oilfriends Ploiești cu scorul de 4-0.

La festivitatea de premiere au fost prezenți, pe lângă președintele FRM, Ioan Onicaș și președintele FMR-ONG, Ovidiu Tâlvan și reprezentanți ai principalilor parteneri ai FRM, Superbet și Catena. Premiile individuale au mers la următorii jucători: Robert Ionuț Tripșa (Atletic) – Cel mai bun jucător al turneului & MVP-ul Finalei, Cătălin Suciu (Atletic)  – Cel mai bun portar.

Câștigătoarea Cupei României din acest an primește drept de participare la EMF Eurocup, competiție organizată de Federația Europeană de Minifotbal, în perioada 13-17 septembrie în Bulgaria, la Sunny Beach. Finalista Cupei României, precum și locurile 3, 4 și 5, dar și câștigătoarea Cupei Socca România, HNH Klausenburg Cluj, vor primi drept de participare la Socca Champions League, eveniment sportiv organizat în perioada 12-15 octombrie la Maribor în Slovenia, licențe oferite de FMR-ONG, partenerul Socca în România.

Cupa României marchează finalul competițiilor naționale de minifotbal din acest an, organizate de FRM, după: Superliga României, seria Est și Vest (Iași, Hunedoara), turnee de calificare la Național, Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor de la Brașov, Campionatul de Old Boys de la Râșnov precum și Campionatul Național de Minifotbal, un eveniment de amploare care s-a desfășurat la Bistrița săptămâna trecută.

România va organiza în premieră în acest an cea mai importantă competiție intercluburi la nivel european, EMF Champions League, la Oradea între 6 și 10 septembrie, acolo unde vor participa și 3 echipe din țara noastră. (sursa frminifotbal.ro)

Lasă un răspuns