Performanță de senzație reușită de Ciprian Deac și ex-uniristul Nicolae Stanciu! Au prins topul celor mai buni pasatori din lume în ultimul an!

Ciprian Deac (foto dreapta, cu numărul 17) și Nicolae Stanciu (foto stânga, cu numărul 8), fotbalist care a desprins tainele fotbalului la Unirea Alba Iulia sub comanda antrenorului Alex Kalanyos, au prins topul celor mai buni pasatori decisivi din lume în ultimul an, în viziunea celor de la CIES Football Observatory, una dintre cele mai prestigioase publicații de acest gen.Ei au analizat date furnizate de către cei de la WyScout și pe baza lor au realizat un clasament, în care au fost luați în calcul mai mulți parametri. Fiecare fotbalist a fost notat în funcție de numărul de pase decisive date în ultimele 365 de zile, raportat la numărul de meciuri jucate, dar și de competitivitatea campionatului în care evoluează. Au fost analizați jucători din nu mai puțin de 75 de campionate din întreaga lume. Pe primul loc s-a clasat belgianul Kevin De Bruyne, de la Manchester City, cu 18 pase decisive furnizate în Premier League și cu un punctaj total de 23.4. Pe poziția secundă a venit Ousmane Dembele, de la FC Barcelona, cu 14 assist-uri în La Liga și un punctaj de 17.5. Podiumul a fost completat de Lionel Messi, de la Paris Saint-Germain, cu 17 pase de gol furnizate pentru coechipierii săi în ultimul an de Ligue 1 și cu un punctaj de 16.8.

În acest clasament realizat de cei de la CIES Football Observatory au fost incluși și doi jucători români. Ciprian Deac, „veteranul” campioanei CFR Cluj, a prins poziția cu numărul 45. Cele 15 pase decisive date de el în ultimul an i-au adus un punctaj de 9.3 la acest capitol, același cu cel al lui Karim Benzema. De asemenea, Deac l-a depășit în acest top, de exemplu, pe Phil Foden, starul lui Manchester City, care a fost creditat cu 9.1

De asemenea, și Nicolae Stanciu, vedeta chinezilor de la Wuhan Three Towns FC, a prins o poziție onorantă în acest clasament. El a fost notat cu 8.3, grație celor 13 pase de gol oferite în ultimul an, și s-a situat astfel pe locul 64 în acest clasament și a fost inclus de selecționerul Edi Iordănescu pe lista preliminară a stranierilor luați în calcul pentru meciurile cu Andorra și Belarus de la finalul acestei luni. În schimb, în ceea ce îl privește pe Ciprian Deac, rămâne de văzut dacă el va prinde lista jucătorilor convocați din competiția internă. (sursa prosport.ro)

Lasă un răspuns