In memoriam, Cupa Nicușor Marcu la baschet!

Astăzi în Cetatea Marii Uniri s-a jucat baschet în memoria regretatului antrenor Nicușor Marcu, cel care a plecat la Îngeri în luna august a anului trecut, la doar 51 de ani, după o luptă cu o boală necruțătoare. A fost un eveniment sportiv “in memoriam”, prilej cu care se va inaugura și Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, modernizată recent de Primăria municipiului Alba Iulia, sală ce va purta numele “Nicușor Marcu”.“Azi am avut plăcerea să iau parte la prima ediție a unei noi competiții interjudețene de baschet feminin, care se dorește a deveni una de tradiție – „Cupa Nicușor Marcu”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport „Nicușor Marcu” a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, o sală modernizată printr-o investiție de circa 360000 de lei. Lucrările de recondiționare și modernizare au fost efectuate prin grija Primăriei Municipiului Alba Iulia și a Consiliului Local Alba Iulia. M-am bucurat să-i am alături pe viceprimarul Marius Filimon, pe colegul meu Gabriel Medrea (consilier local USR), dar și pe doi reprezentanți ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean, inspectorul școlar general Cornel Sandu (colegul nostru din Consiliul Local Alba Iulia) și Elena Ignat (inspector școlar general adjunct).

Mărturisesc că am participat cu multă emoție la eveniment, mai ales că acesta s-a desfășurat în onoarea și în memoria celui care a fost unul dintre cei mai destoinici manageri din învățământul preuniversitar albaiulian din ultimul deceniu – Nicușor Marcu. De altfel, modernizarea sălii de sport a unității de învățământ, pe care a condus-o atâția ani, a fost un proiect inițiat de domnia sa încă de pe vremea când eu eram viceprimar. Am colaborat foarte bine și în acest proiect și mereu i-am apreciat tenacitatea și dorința de a face tot ce e omenește posibil pentru ca elevii școlii sale să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire.

Nicușor Marcu, OMUL și antrenorul, a fost omagiat azi și prin lansarea unei mini-reviste care i-a fost dedicată. Și a fost o bucure să văd că la eveniment au participat și multe foste jucătoare ale echipei de baschet a LPS Alba Iulia, dar și colegi profesori și elevi ai liceului, toți veniți pentru a cinsti memoria regretatului profesor și director, alături de familia acestuia” este mesajul transmis în cursul acestei zile de primarul Albei Iulia, Gabi Pleșa. (D.U.)

Lasă un răspuns