Ministrul Sportului anunță o schimbare importantă pentru sportivi: „Costurile sunt foarte mari”! Teste rapide antigen în locul testelor RT-PCR…

Carol-Eduard Novak (foto), ministrul Tineretului și Sportului, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul MTS, unde a declarat că se pregătește o schimbare importantă pentru sporturile de echipă. Concret, testele COVID-19 pe care sportivii trebuie să le facă pentru participarea la competiții se vor schimba. Dacă până acum era nevoie ca testele Real Time-PCR să fie utilizate, în curând vor fi acceptate și testele rapide antigen care sunt mult mai ieftine și ar ajuta cluburile din punct de vedere economic.
Carol-Eduard Novak: „Costurile sunt foarte mari pentru PCR”
„O veste bună pe care pot să v-o spun este schimbarea testelor PCR cu teste antigen pentru sportivi. O să începem probabil cu sporturile pe echipe, unde sunt cele mai mari costuri. Sperăm ca în curând să finalizăm acest lucru, costurile sunt foarte mari pentru PCR. Este vorba despre fotbal, rugby, handbal și celelalte sporturi de echipă”, a declarat ministrul.
Dacă prețul unui test RT-PCR poate depăși suma de 300 RON, testele rapide antigen costă, în medie, în jur de 30 de RON. (sursa gsp.ro)

Lasă un răspuns

Închideți meniul