Se “îngheață” Liga a 4-a! CS Ocna Mureș campioană!

CS Ocna Mureș este, un comunicat oficial în acest sens va fi oferit celor interesați astăzi în jurul orei 16.00, campioana acestei ediții, una înghețată din cauza pandemiei de coronavirus iar gruparea din Ocne ar urma să reprezinte județul Alba la barajul de promovare în Liga a 3-a, programat la începutul lunii august împotriva altor două campioane județene din Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna. Aseară, într-o ședință tip videoconferință cu membrii afiliați, reprezentanții Asociației Județene de Fotbal au comunicat decizia ce are la bază condițiile dure impuse de autorități în privința reluării antrenamentelor și jocurilor. Reprezentanții echipelor de Liga a 4-a au fost de acord cu propunerea AJF Alba, cu excepția CS Universitatea Alba Iulia, ce a insistat să se joace, ținând cont că obiectivul grupării albaiuliene esta acela de a promova în eșalonul superior. Această hotărâre prin care se pune practic punct ediției 2020/2021 din Liga a 4-a, urmează să fie aprobată astăzi în ședința Biroului Executiv al AJF Alba.
Cristi Petropulos, președinte AJF Alba: “Este o decizie dură și dureroasă! Am vrut, în mod categoric, să încheiem campionatul pe teren, am dorit să jucăm, însă în actualele condiții nu este posibil. Am propus înghețarea campionatului și în proporție covârșitoare echipele au fost de acord. Acest protocol actual nu-l poate respecta nimeni la acest nivel. Vorbim de fotbal amator, unde situație e cu totul alta comparativ cu Liga 1! Așteptam, după 15 iunie, o relaxare care să be permită să jucăm. Calendarul competițional ne presează, timpul nu ne mai permite, iar un baraj între primele două clasate nu este posibil, ținând cont de diferența de puncte”.
Gabi Cotoară, antrenor CS Ocna Mureș: “Sunt foarte bucuros de această decizie, înțeleapță și corectă, din partea AJF Alba. Am condus acest campioat de la cap la coadă, fiind lideri din etapa a treia, având cel mai bun atac, golgheterul stagiunii, iar jocurile câștigate au fost la două goluri diferență. Nu am cunoscut înfrângerea, având numai două remize și în rest victorii pe linie. Este cea mai importantă realizare a mea ca antrenor, vrem să facem o figură frumoasă la baraj și îmi doresc să reușim o promovare în Liga 3-a. Doresc să mulțumesc jucătorilor care au avut un randament foarte bun, și au înțeles exact ce au avut de făcut, celor care au avut încredere în calitățile mele de antrenor și m-au adus acasă, la Ocna Mureș. Mulțumesc primarului Silviu Vințeler, care este aproape de noi și susține tot ce înseamnă fotbalul în Ocna Mureș”.
Vasi Ursu, antrenor CS Universitatea Alba Iulia: “Este o decizie care lovește sportul! Din punctul meu de vedere echipele care îndeplineau condițiile puteau să joace, iar CS Universitatea Alba Iulia putea îndeplini acele criterii. Nu este normal să se înghețe campionatul, matematic mai erau 13 etape și 39 de puncte puse în joc. După atâtea luni de pauză așteptam alte măsuri și propuneri din partea AJF Alba. Este clar că noi suntem afectați de această hotărâre”.
Condiții imposibile…Este vorba despre cantonamente de două săptămâni pentru echipe, plus 3 teste pentru jucători, lucru imposibil din punct de vedere financiar la acest nivel al fotbalului amator (practic ar trebui aplicat la nivelul Ligii a 4-a condițiile impuse în primele două eșaloane).
În aceste condiții, din Liga a 4-a nu va retrograda nicio formație la finele acestui campionat, urmând să promoveze două formații din Liga a a 5-a, unde în iulie se caută, dacă e posibil, să se găsească un mijloc de a se stabili pe teren campioanele celor două serii. De asemenea, după 15 iulie este posibil să se finalizeze faza județeană a Cupei României, ajunsă la etapa optimilor de finală.
Până în prezent, două AJF-uri din țară, cele din Suceava și Bihor au hotărât să înghețe sezonul, iar campioana să fie decisă fără a se mai juca! (D.U., sursa foto facebook CS Ocna Mureș)

Lasă un răspuns

Închideți meniul