VEZI AICI care sunt condițiile dosarului de licențiere pentru sezonul 2020-2021 din Liga a 3-a!

Principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească cluburile ce aspiră la participarea în Liga 3 din sezonul 2020 – 2021 acoperă zonele sportive, de infrastructură, administrative și de personal, juridice și financiare. Obiectivele procesului de evaluare a condițiilor minime de participare sunt:
Promovarea și îmbunătățirea continuă a standardelor minime legate de organizarea și funcționarea cluburilor de fotbal;
Acordarea unei atenții prioritare formării tinerilor jucători în cadrul cluburilor la care activează;
Adaptarea infrastructurii sportive a cluburilor în vederea asigurării dotărilor necesare pentru jucători, oficiali, spectatori, etc, precum și pentru asigurarea siguranței acestora;
Îmbunătăţirea capacităţilor economico – financiare prin introducerea unui nivel ridicat de disciplină şi raţionalitate în privinţa gestionării resurselor financiare ale cluburilor de fotbal;
Acordarea de către cluburi a importanţei cuvenite achitării la termen a angajamentelor financiare asumate față de angajații relevanți, autorităţile fiscale şi către alte cluburi.Cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 19 iunie 2020.
Oricum, primul sezon va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare. Totuși, cluburile care nu vor depune documentația vor fi amendate cu suma de 20.000 lei.
De asemenea, pentru Liga 3-a sunt prevăzute în dosarul de licențiere și angajarea permanentă a unei secretare, a unui medic, a unui responsabil cu paza, a câte unui antrenor cu licență B la fiecare grupă de juniori, dar și adăugarea a patru runde în viitoarea stagiune în cele 5 serii de câte 18 formații. Tot în condițiile de licențiere mai apare obligativitatea unui teren destinat copiilor și juniorilor în aceeași localitate în care se află și arena omologată pentru Liga 3-a plus o taxă de înscriere de 1000 de lei. (frf.ro)

Lasă un răspuns

Închideți meniul