Federația Română de Fotbal și AJF-urile vor avea noi discuții despre eventuala reluare a campionatelor de Liga 4 și Liga 5! Se vor stabili detalii legate de competiţiile judeţene şi barajul de promovare în Liga 3! Ce se va întâmpla cu sezonul 2019-2020 al celui de-al treilea eșalon?

Săptămâna aceasta, joi, 7 mai, de la ora 11.00 va avea loc o videoconferinţă organizată de FRF cu preşedinţii de AJF-uri în care se vor discuta termenii după care campionatele își pot începe disputarea meciurilor și încheierea sezonului pe teren. Din Liga 4 vor promova echipe, dar din Liga 3 ar putea să nu retrogradeze nimeni și astfel s-ar pune bazele unei noi serii.
O situație complicată este și în Liga 3…
Majoritatea cluburilor vor ca ediția actualului sezon să fie suspendată definitiv. Consideră că fotbalul nu-și mai are rostul în contextul actual, iar sănătatea fotbaliștilor, antrenorilor și celorlalți angajați este pusă în pericol. Astfel, dacă se va lua decizia înghețării campionatului, vor promova primele clasate din cele cinci serii din Liga 3, dar nu va retrograda nimeni. Problemele financiare îi fac pe oficialii cluburilor să ceară suspendarea definitivă a campionatelor în ligile inferioare însă o decizie în acest sens ar putea fi luată în cursul acestei săptămânii după nouă discuție cu oficialii cluburilor pentru a pune la punct detalii cu privire la modul în care se va termina sezonul.Multe dintre echipele din Liga 3 cer anularea sezonului, întrucât problemele financiare își pun amprenta serios asupra lor mai ales acum, când pauza forțată de coronavirus generează noi pierderi. Majoritatea dintre ele au apelat la Ordonanța de Guvern pentru plata salariilor angajaților, dar dacă întrecerea va fi reluată, costurile ar crește, pentru că e nevoie de luarea unor măsuri de protecție. Formațiile care primeau ajutor financiar de la autoritățile locale sunt nevoite să se descurce fără ele, pentru că sprijinul nu se mai acordă până la remedierea situației. DE URMĂRIT! (liga2prosport.ro)

Lasă un răspuns

Închideți meniul