Federația de Volei a decis închiderea campionatului în curs. Volei Alba Blaj, la feminin, și Arcada Galați, la băieți, sunt campioanele!

Președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan, a declarat că s-a votat închiderea campionatului în curs, afectat de pandemia de coronavirus, și a anunțat cine primește titlul de campioană. „Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, iar starea de urgența se întindea până în aprilie. Ce rost avea să mai așteptăm? Este în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente. Nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis. Echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj, sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a declarat Vișan pentru news.ro. La băieți, Arcada Galați avea un avans de 10 puncte față de locul 2, Craiova, și 12 față de Dinamo. La fete, Volei Alba Blaj, trupa lui Darko Zakoc a cucerit cel de-al 5-lea titlu de campioană a României, avea 63 de puncte, în timp ce Dinamo avea 55.Volei Alba Blaj ceruse terminarea campionatului
Volei Alba Blaj, campioana României la feminin, solicitase FR Volei terminarea campionatului.„Desfășurarea, în continuare, în actualele condiții a diviziei A1 este imposibilă, iar reprogramarea calendarului competițional al diviziei A1, la sfârșitul stării de urgența, cât şi a situației dramatice în care se află întreaga Europă, este improbabilă. În argumentarea acestei poziții ne bazăm pe faptul că majoritatea cluburilor şi-au întrerupt activitatea de facto, sportivii plecând spre casă în România sau spre țările de origine şi pentru divizia Al certificatele de transfer internațional expiră la data de 15 mai 2020, conform regulamentelor sportive ale FIVB”, se specifica în solicitarea Alba Blaj către FR Volei.
Cum arătau clasamentele la finalul sezonului regulat:
MASCULIN
1. Arcada Galați 50p
2. SCMU Craiova 43
3. Dinamo București 40
4. Volei Municipal Zalău 36
5. Unirea Dej 316. Gloria Buzău 26
7. CS U Cluj 22
8. Explorări Baia Mare 14
9. CSM Câmpia Turzii 4
10 CS UV Timișoara 4
FEMININ
1. Volei Alba Blaj 57p
2. Dinamo București 52
3. CSM Târgoviște 47
4. Știința Bacău 45
5. CSM Lugoj 31
6. CSU Belor Galați 26
7. CS Medgidia 20
8. FC Argeș Pitești 20
9. CSU NTT Data Cluj 17
10. Rapid București 9
11. CSO Voluntari 6 (sursa gsp.ro)

Lasă un răspuns