Citiți cu atenție pentru că tot ce spune este numai ADEVĂR! FOTBAL JUVENIL!

De la un părinte de copil fotbalist:
Într-o zi, unul dintre prietenii mei m-a întrebat: “De ce plăteşti atât de mulţi bani şi petreci atât de mult timp pentru ca copilul tău să joace fotbal?”
Ei bine, am o confesiune de făcut: Nu plătesc pentru fotbalul jucat de copilul meu. Nici pentru ghetele de fotbal, treningul şi echipamentul de joc. Nici pentru tratamentul de la doctor atunci când se accidentează sau pentru cantonamente şi meciuri.
– Aşadar, dacă nu plăteşti pentru fotbal, atunci pentru ce plăteşti?
Plătesc pentru acele momente când fiul meu devine atât de obosit încât ar vrea să renunţe, dar nu o face.
Plătesc pentru ocazia pe care fiul meu o are de a-şi face prieteni pe viaţă.
Plătesc pentru șansa ca el să aibă antrenori uimitori care să-l învețe că nu este vorba doar despre fotbal, ci despre viaţă.
Plătesc pentru ca el să înveţe să fie disciplinat şi ca să înveţe să aibe grijă de corpul lui.
Plătesc ca fiul meu să învețe să lucreze cu ceilalți și să fie un coleg de echipă mândru, susținător, bun și respectuos.
Plătesc pentru ca fiul meu să învețe să facă față dezamăgirii, atunci când scorul nu este cel la care spera sau când nu reuşeşte să facă driblingul pe care l-a exersat de atâtea ori, dar nu renunţă şi este determinat pentru a reuşi data viitoare…
Plătesc pentru ca el să înveţe să îşi propună obiective şi să le îndeplinească.
Plătesc pentru ca fiul meu să afle că durează ore în şir de muncă grea și practică pentru a crea un campion și că succesul nu se întâmplă peste noapte.
Aș putea continua dar, pentru a fi scurt, nu plătesc pentru fotbal. Plătesc pentru oportunitățile pe care fotbalul le oferă copilului meu să dezvolte abilităţi care îi vor servi bine pe tot parcursul vieții și să îi ofere șansa de a binecuvânta şi viețile altora. Din ceea ce am analizat cred că este o investiție profitabilă! (sursa facebook)

Lasă un răspuns

Închideți meniul