La volei feminin, U NTT DATA CLUJ – VOLEI ALBA BLAJ 1-3!

Volei Alba Blaj s-a impus, astăzi în deplasare, cu 3-1 (25-19, 19-25, 25-13, 25-16) pe terenul Universității Cluj, într-un meci care a durat 87 minute și care a contat pentru etapa a XVI-a a Diviziei A1. Campioana României a avut o nouă evoluție oscilantă, însă a obținut cele trei puncte care o mențin pe prima poziție a clasamentului.
După un prim set dominat autoritar de fetele lui Darko Zakoč, a urmat un al doilea în care voleibalistele blăjence nu s-au mai regăsit deloc, ceea ce le-a permis gazdelor să prindă curaj și să se desprindă la șapte puncte (14-7). Cele două time-out-uri luate de antrenorul sârb și introducerea pe teren a căpitanului Ioana Baciu păreau că readuc meciul pe cursul firesc și așteptat de toți, Volei Alba Blaj revenind pe tabelă și intrând chiar în avantaj (17-16). N-a fost să fie, pentru că Universitatea Cluj a punctat de șase ori consecutiv, ducând scorul de la 18-18 la 24-18 și astfel soarta setului a fost decisă în favoarea gazdelor. Trezite de acest duș rece, campioanele au început în forță setul al treilea, în care au condus în permanență la diferențe mari (4-0, 15-4, 20-9). Setul patru a fost controlat de Volei Alba Blaj, care a păstrat o diferență liniștitoare, în ciuda faptului că gazdele s-au apropiat de două ori (6-8 și 8-10), aceasta crescând până la final în favoarea echipei noastre.
Bianka Buša (19) și Maja Aleksić (12) au reușit cele mai multe puncte din tabăra campioanei, de la gazde remarcându-se Adina Stanciu și Gabriela Dancu, ambele cu câte 13 puncte. De remarcat, din nou, ușurința cu care Volei Alba Blaj face cadou puncte adversarilor, numărul erorilor neforțate fiind și acum destul de ridicat: 22 (10 servicii și 12 atacuri).
Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Aleksandra Cirović 1p. (1 as) – Ramona Rus 4p. (1 as), Nađa Ninković 9p. (2 blocaje), Bianka Buša 19p. (4 ași, 1 blocaj), Maja Aleksić 12p. (2 blocaje), Sanja Gamma 10p. (1 as, 1 blocaj) – Kirsten Knip (libero). Au mai jucat: Ioana Baciu (cpt.) 9p., Femke Stoltenborg 6p. (1 as, 3 blocaje) și Sanja Gommans 10p. (2 ași, 1 blocaj).
Volei Alba Blaj se menține pe primul loc în clasament și după această etapă, cu 40 puncte din 42 posibile. Pentru campioana României vor urma trei meciuri pe teren propriu în Divizia A1: cu Rapid (8 februarie), CS Voluntari (12 februarie) și Dinamo (15 februarie). Următorul meci însă va avea loc în Liga Campionilor, miercuri, 5 februarie, de la ora 17:00, Volei Alba Blaj – Nantes VB, în Sala Transilvania din Sibiu. (sursa facebook Volei Alba Blaj)

Lasă un răspuns

Închideți meniul