Mâine, de la ora 17.00 la Târgu Mureș, în direct pe Digisport 3, Volei Alba Blaj – Carraro Imoco Conegliano în CEV Champions League Volley!

CSM Volei Alba Blaj va susține, miercuri, cel de-al doilea meci din Grupa D a CEV Champions League Volley. Campioana României va întâlni, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, vicecampioana Europei și campioana Italiei, Carraro Imoco Conegliano. Meciul va începe la ora 17:00 și va fi transmis, în direct de Digisport 3. Intrarea este liberă!
Volei Alba Blaj primește vizita unei dintre cele mai valoroase echipe din voleiul feminin mondial, câștigătoarea celui mai puternic campionat intern din Europa, cel al Italiei, care a dat, în sezonul trecut, cele trei câștigătoare ale cupelor europene organizate de Confederația Europeană de Volei, finala Ligii Campionilor din acest an fiind o afacere italiană. Carraro Imoco Conegliano, al cărei obiectiv este câștigarea Ligii Campionilor, vine la Târgu Mureș în formă maximă. „Panterele” au învins, în ultimele zece zile, categoric, cele mai puternice contracandidate din campetiția internă. Echipa pregătită de reputatul Daniele Santarelli și-a luat revanșa în fața campioanei Europei, Igor Gorgonzola Novara, pe care învins-o cu 3-0 în Supercupa Italiei și a spulberat în campionat, duminica trecută, Savino Del Bene Scandicci, a treia reprezentantă a Italiei în Liga Campionilor, echipă care a câștigat, săptămâna trecută, pe terenul celebrei VakifBank Istanbul. În prima etapă a Grupei D, Imoco Conegliano a trecut, pe teren propriu, doar cu 3-2 de campioana Ungariei, Vasas Óbuda Budapesta, într-un meci în care italiencele au recunoscut că și-au cam subestimat adversarul.
Campioana României a câștigat weekendul trecut un meci destul de complicat (3-0 în deplasare cu Dinamo), în care evoluția fetelor pregătite de Darko Zakoč a fost oscilantă, dar la finalul căruia formația noastră a rămas pe primul loc în campionat, cu punctaj maxim. Volei Alba Blaj caută să se reabiliteze în fața suporterilor după evoluția dezamăgitoare de la Nantes, de săptămâna trecută, însă misiunea este una foarte dificilă. Darko Zakoč știe că echipa italiană este favorită, însă speră ca formația sa va face, miercuri, un joc bun, în care să facă uitată prestația din prima etapă a competiției:„Am fost foarte supărați după meciul de la Nantes, în care am fost de nerecunoscut. Știu că nu asta este valoarea noastră și aștept să avem o altă atitudine la meciul cu Conegliano. Așa cum am spus de la început, Imoco este marea favorită a grupei, iar rezultatul lor din prima etapă nu îmi schimbă opinia. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar vreau să cred că vom avea o altă față, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri și nu vreau să-i dezamăgim!”
Căpitanul campioanei României, Ioana Baciu, îi așteaptă pe suporteri într-un număr cât mai mare la meci și promite că echipa sa va da tot ceea ce este mai bun în meciul de miercuri: „Și eu, și colegele mele, suntem foarte dezamăgite de ceea ce s-a întâmplat la Nantes. Nu trebuie să ne pierdem speranța după această înfrângere, trebuie să rămânem optimiste și să avem o altă atitudine în joc. Miercuri avem un meci foarte greu și eu îmi doresc să jucăm foarte bine. Sper să fim încurajați de un număr cât mai mare de suporteri.”
Meciul dintre ultimele două vicecampioane ale Europei înregistrează două premiere: este prima întâlnire din istorie dintre cele două echipe și, totodată, prima partidă de Liga Campionilor pe care o găzduiește orașul Târgu Mureș. Intrarea în Sala Polivalentă este liberă, iar iubitorii de volei din Târgu Mureș și din zonă sunt așteptați, cu drag, la sală. Volei Alba Blaj – Carraro Imoco Conegliano este în direct și la Digisport 3.
În cealaltă partidă a Grupei D, astăzi, de la ora 20:00, Vasas Óbuda Budapesta înfruntă, pe teren propriu, Nantes VB. (sursa pagina de facebook a Volei Alba Blaj)

Lasă un răspuns