Cum alegem meciurile pentru biletul zilei la pariuri?

Aproape fiecare parior, chiar și cei care joacă preponderent live, pune zilnic un bilet cu cotă ceva mai mare, cu mai multe selecții. Alegerea acestor selecții ar trebui să respecte un set de reguli care se completează pe măsură ce se acumulează mai multă experiență.

Cea mai importantă regulă este că trebuie să pariem doar pe sportul/sporturile la care ne pricepem. A te pricepe la un sport nu înseamnă a cunoaște doar regulile și a fi văzut câteva meciuri, ci a știi în amănunt echipele și echipele implicate.

La acest capitol, trebuie spus că un parior nu poate fi specialist în mai mult de 3-4 ligi. Poate avea informații și despre altele, dar nu va fi expert, ceea ce înseamnă că va trebui să se ghideze după ponturile tipsterilor.

Așadar, cum alegem meciurile pentru biletul zilei la pariuri? Dacă vorbim despre predicții din fotbal, iată câteva sfaturi ale pariorilor cu „ștate vechi”, care au autoritatea să „vorbească” pentru că sunt mai tot timpul pe plus.

Este indicat să jucăm doar pe cote realiste

Fiecare selecție trebuie să aibă șanse reale de câștig. Un bilet cu patru selecții și cotă finală 81 este câștigător extrem de rar. Poate unul la o mie. Probabilitatea se schimbă în avantajul nostru dacă cota per selecție este de 1.4 – 1.70. Iar cota finală nu va fi mică. Considerând cotele per selecție 1.40, 1.50, 1.60, respectiv 1.70, vom avea cota finală 5,7.

Cum putem evita surprizele

Ca în orice sport, în fotbal sunt multe surprize. Ele pot fi, însă, anticipate cu puțină atenție. Analizarea statisticii este primordială. Trebuie să evităm să pariem pe meciurile echipelor care au parcurs inconstant în sezonul curent.

De asemenea, analiza făcută meciurilor selectate trebuie să aibă în vedere informațiile de context, precum absenții, motivația și gradul de rivalitate. Dacă de la favorită lipsesc doi-trei jucători importanți, forța acesteia scade considerabil și outsider-ul poate scoate un rezultat bun, dacă se mobilizează. În același timp, dacă nu există motivație (favorita este deja campioană matematic, de exemplu), echipa mai puternică se poate relaxa, favorizând surpriza.

În special când pariem pe campionate externe, e bine să știm toate relațiile de rivalitate dintre echipe, fie ea istorică, fie locală. Când joacă FCSB cu Dinamo sau Petrolul cu Rapid, chiar nu contează pozițiile în clasament. La fel se întâmplă și în alte țări.

De urmărit echipele care joacă bine acasă sau în deplasare

Unele echipe joacă foarte bine pe teren propriu, fiind susținute de un public frenetic. Stadioanele lor reprezintă adevărate fortărețe, care nu pot fi cucerite nici măcar de granzii campionatului. Pe aceste echipe este de pariat, când au meci acasă.

Sunt și cazuri de echipe care se descurcă mai bine în deplasare, grație unui stil de joc reactiv. Dacă o formație leagă mai multe rezultate bune pe teren străin, contra unor adversari de valori diferite, este de pariat pe ea în următoarea deplasare.

E bine să ne antrenăm prin concursurile de pronosticuri

Experiența contează foarte mult și în pariuri, pentru că învățăm din propriile greșeli, mai ales dacă le contabilizăm într-un jurnal de parior. Din fericire, agențiile de pariuri sportive online organizează periodic concursuri de pronosticuri dotate cu premii impresionante, la care participarea este gratuită.

Pe site-ul comunității pariorilor online din România este un concurs intitulat chiar „Biletul zilei”. Pariorii cu cele mai multe bilete câștigătoare pe cotele cele mai mari sunt premiați.

Primul pas succes este să acordăm suficient timp analizării meciurilor. Dacă suntem superficiali, considerând că le știm pe toate, vom avea de pierdut, atât bani, cât și nervi.

Lasă un răspuns

Închideți meniul