Astăzi se joacă Galatasaray Istanbul – Volei Alba Blaj în Cupa CEV!

Volei Alba Blaj se află la Istanbul, unde va întâlni, în această seară, Galatasaray Istanbul, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei CEV la volei feminin. Partida va începe la ora 18:00 (ora României) și nu va fi televizată în țara noastră. Meciul va putea fi urmărit în format live-score pe site-ul www.cev.lu. Returul este programat săptămâna viitoare și se va disputa în Sala Transilvania din Sibiu, marți 12 februarie, de la ora 17:00.De Galatasaray Istanbul se leagă cel mai mare succes din istoria echipei noastre. Pe 5 mai 2018, în Sala Polivalentă din București, Volei Alba Blaj învingea Galatasaray Istanbul cu 3-1 și se califica în finala Ligii Campionilor, răsturnând calculele hârtiei și reușind un rezultat memorabil pentru voleiul românesc. Vicecampioana Europei speră să repete această performanță și în Cupa CEV, deși este conștientă de faptul că dorința de revanșă a turcilor este mare. Chiar dacă, la prima vedere, celebra echipă din Turcia pare mai puțin valoroasă decât la turneul Final Four de la București, cu un lot substanțial schimbat, oficialii blăjeni sunt convinși că dubla cu Galatasaray va fi una foarte grea, echipa gazdă rămânând o formație redutabilă în puternicul campionat al Turciei. În acest sens, pentru a avea șanse de calificare, echipa noastră trebuie să practice cel mai bun volei posibil, pentru a obține un rezultat cât mai bun și pentru a lua un prim contact cu adversara sa, în perspectiva meciului retur de la Sibiu.

Darko Zakoč, antrenor principal Volei Alba Blaj: „Vor fi două meciuri foarte grele, pe care le vom aborda încrezători în șansele noastre. De Galatasaray Istanbul se leagă cea mai mare performanță din istoria echipe noastre, însă acest aspect nu mai contează acum. Așa cum am mai spus și după meciul de la Prostějov, sunt sigur că cei de acolo caută revanșa față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, dar asta este strict problema lor. Miercuri nu se va decide nimic, sunt două manșe și, indiferent de scor, calificarea se joacă la Sibiu. Vom fi pregătiți și vrem să obținem cel mai bun rezultat posibil și să venim cu moralul ridicat.”

Pentru partida de miercuri de la Istanbul, tehnicianul sârb nu are probleme de lot. Galatasary Istanbul a eliminat, în acest sezon al Cupei CEV, CSM Târgoviște și Yenisei Krasnoyarsk, în timp ce Volei Alba Blaj, venită din preliminariile Ligii Campionilor, a trecut de VK Prostějov. Dacă se va califica în semifinalele competiției, vicecampioana Europei va juca cu învingătoarea dintre Știința Bacău și VK Up Olomouc. (sursa pagina de facebook a Volei Alba Blaj)

Lasă un răspuns