Din 2 octombrie 2018 Clubul Sportiv KORYO reîncepe în Alba Iulia cursurile de Taekwondo!

Antrenamentele se vor desfăşura în zilele de marţi şi joi, de la ora 17 la sala de sport a CS Vîrf, situată în strada Olteniei nr.23A. Se fac înscrieri cu prioritate pentru grupa de copii. Condiţii de înscriere: vârsta minimă 5 ani, apt medical pentru efort fizic. Antrenor Ioan Tiurean, 6 Dan Kukkiwon, maestru şi examinator clasa II în Taekwondo. 30 de ani experienţă în Artele Marţiale din care 26 de ani în Taekwondo. 21 de ani experienţă ca instructor şi antrenor de Taekwondo.  Mai multe informaţii şi detalii la telefon 0744664948.

TAEKWONDO – Artă Marțială Coreeană, devenită Sport Olimpic în anul 2000. În prezent, acest sport este practicat de peste 30 de milioane de persoane din peste 156 de țări.

Taekwondo este o disciplină sportivă complexă și spectaculoasă care se potrivește în egală măsură ambelor sexe, în ciuda ideii greșite conform căreia Artele Marțiale sunt potrivite numai băieților. Mai mult decât atât, având în vedere faptul că în Taekwondo tehnicile de picior sunt folosite în proporție de 90%, este dovedit științific că persoanele de sex feminin sunt mai avantajate decat cele de sex masculin în practicarea acestui sport, deoarece beneficiază de mobilitate articulară nativă.

TAEKWONDO ÎNSEAMNĂ DEZVOLTARE FIZICĂ ȘI PSIHICĂ ARMONIOASĂ.

Prin Taekwondo se dobîndesc și dezvoltă abilități motrice. Taekwondo contribuie la dezvoltarea îndemânării, la creșterea vitezei de reacție și execuție, la dezvoltarea flexibilității și mobilității articulare, a forței și rezistenței. Dezvoltarea musculaturii determină o dezvoltare fizică armonioasă. Prin Taekwondo se dezvolta capacitatea de concentrare, se controlează hiperactivitatea, se diminuează impulsivitatea și se elimină manifestările violente. Taekwondo este o alternativă la sedentarism, permițând controlul greutății corporale.

TAEKWONDO ÎNSEAMNĂ DISCIPLINĂ, RESPECT, POLITEȚE, RESPONSABILITATE, AUTOCONTROL.

Prin practicarea acestui sport în mod organizat, copiii își dezvoltă competențele emoționale (înțelegerea și exprimarea emoțiilor, creșterea încrederii în sine, empatia), sociale (îmbunătățirea abilităților de comunicare, relaționare și cooperare) și cognitive (stimularea utilizării imaginației, creativității și spontaneității). (D.U.)

Lasă un răspuns

Închideți meniul