Așa te contrezi manual la pariuri online când nu poți folosi funcția Cash Out

Este din ce mai ușor să câștigi la pariuri datorită ofertei tot mai generoase ca și opțiuni de pariere și diverselor facilități puse la dispoziție de casele de pariuri online. Una dintre aceste facilități este funcția Cash Out, prin care poți închide un pariu în orice moment al meciului.

În urmă cu câțiva ani, când era oferită de numai câțiva operatori de top, această opțiune părea un avantaj fabulos. În prezent, găsim că este ceva absolut normal să putem închide pariul oricând dorim. În funcție de rațiunea din care optăm pentru Cash Out, sunt două categorii principale de scenarii:

1. Dorim să securizăm un câștig. Câștigul obținut prin închiderea unui pariu este cu atât mai mare cu cât ne apropiem de finalul meciului, în contextul în care rezultatul ne este favorabil. De exemplu, pariem pe victoria lui Liverpool într-un meci contra lui Manchester United. În minutul 80, „cormoranii” conduc cu 2-1, dar United pune o presiune foarte mare și trec pe lângă egalare în mai multe rânduri. Dacă nu mai vrem emoții pe final de meci, putem închide pariul. Este adevărat, avem un profit mai mic decât dacă am lăsa pariul până la sfârșit, dar suntem pe plus. Dacă partida ar continua în aceeași notă și Man Utd ar egala, am pierde bani.

Rămânând la același exemplu, în aceeași categorie de scenarii ar fi și situația în care Liverpool conduce, dar rămâne în inferioritate numerică. De ce să riscăm să pierdem miza, când putem închide pariul?

2. Dorim să limităm pierderile. Câteodată, urmărind partida, ne dăm seama că am judecat greșit pariul pre-meci. Echipa despre care credeam că va câștiga joacă foarte prost și nici măcar nu se apropie de poarta adversă. Putem închide pariul cât este încă scor egal pe tabela de marcaj, caz în care nu pierdem prea mulți bani. Dacă ia gol repede, Cash Out este în continuare o soluție, chiar dacă suma în minus este ceva mai mare. Măcar nu pierdem toată miza.

Ne întoarcem la exemplul cu Liverpool vs Manchester United și ne imaginăm că, la scor egal, Liverpool rămâne în inferioritate numerică. Cine a pariat pe „cormorani” se gândește că e foarte puțin probabil ca ei să se impună în asemenea context și poate apela la Cash Out.

Se întâmplă de multe ori ca desfășurarea ulterioară a meciului să arate că ne-am grăbit, dar aici intervine flerul fiecărui parior. Trebuie să punem în balanță riscurile și avantajele. E obligatoriu să urmărim meciurile, altfel facilitatea e inutilă. E greu să ne dăm seama despre desfășurarea ostilităților din niște statistici live, mai ales că operatorii nu garantează pentru ele, fiind preluate de la furnizor externi.

Metode clasice de a pune contră

„Problema” e că funcția Cash Out nu este disponibilă pentru toate meciurile, indiferent de operator. Când nu putem închide pariul, pentru a ne securiza câștigul trebuie să apelăm la contre în „old fashioned way”, așa cum procedau pariorii pe vremea când nu exista Cash Out. Se pot pune contre pe „piața de betting exchange”. Dacă nu ai apelat până acum la această soluție, poți căuta Betfair păreri pariori și vei afla niște ponturi utile.

Se pot pune, însă, contre la orice agenție de pariuri online. Există și o formulă matematică prin care se calculează miza corectă a „contrei”: miza = câștigul de pe biletul inițial/cota contrei. De exemplu, am pariat 100RON pe peste 7.5 cornere în favoarea echipei gazdă, pe cotă 2.50. După prima repriză sunt deja 5, dar în minutul 48 aceasta înscrie și nu mai atacă.

Să spunem că „sub 7.5 cornere” are cota 4.00 în acel moment. Miza pentru acea selecție este 250/4=62.5. Dacă mai sunt 3 cornere, câștigi 250RON. Dacă nu se ajunge la 8 cornere pentru gazde, câștigăm 62.5×4= tot 250. Miza totală este 100+62.5 = 162.5 lei, deci avem profit garantat 87 de lei.

Principiul este același și pentru bilete multiple, doar că poate fi nevoie de mai multe contre, în funcție de numărul selecțiilor care nu sunt decise. Câștigul inițial este împărțit la cota fiecăreia dintre contre pentru a afla miza fiecărui pariu. Se poate spune că este o operațiune „manuală”, dar câteodată, pentru câștiguri mari, chiar merită să faci un efort în plus.

Lasă un răspuns

Închideți meniul