Schimbări în carieră ce au adus faimă sportivilor și actorilor!

Deseori schimbările în carieră semnifică aspiraţia către noutate şi îmbunătăţire iar pentru unii a însemnat chiar o mare diferenţă, o mică ajustare a domeniului aducându-le faimă. În unele cazuri, datorită lipsei unei şanse de a se demonstra, unii oameni nu îşi descoperă talentul decât târziu în viaţă. Fie că este vorba despre o situaţie întâmplătoare sau este implicată o pregătire cu un scop cert, reuşita nu este niciodată una sigură în proporţie de sută la sută. Atât persoana care îşi exprimă cunoştinţele şi talentul cât şi cei care asistă la demonstraţie joacă un rol crucial în evoluţia şi dezvoltarea abilităţilor de a face performanţă.

În fotbal este des întâlnită alegerea de a urma o carieră de antrenor după o anumită vârstă, mulţi având rezultate impresionante chiar şi după schimbare. Josep Guardiola, Carlo Ancelotti, Johan Cruyff sau Franz Beckenbauer sunt doar patru exemple în care faima şi realizările sunt considerabile atât în perioadă petrecută pe teren cât şi în cea de pe băncile acestuia. Chiar dacă asta ar fi cea mai evidentă evoluţie în cariera unui fotbalist, nu toţi cei care au făcut performanţă pe teren au urmat această cale. Spre exemplu, unul dintre cei mai enigmatici jucători din Premier League, Eric Cantona, a reuşit să pătrundă în lumea actoriei şi să îşi facă apariţia în mai mult de treizeci de filme. Fostul mijlocaş danez, Thomas Gravesen s-a retras de pe teren la doar 32 de ani în favoarea unei cariere în poker, fiind un cunoscut pasionat de jocuri de cazinou. Mai mult decât atât, acest drum nu a fost urmat doar de către persoane din lumea fotbalului. Leo Fernandez este un jucător semi profesionist de şah care a ales să facă aceeaşi schimbare ca şi Gravesen. Din acel moment, acesta a câştigat faima şi recunoaşterea publicului drept un jucător de poker de nivel înalt.

Însă nu doar cei din lumea sportului au avut parte de succes în alte domenii. Multe vedete de la Hollywood au trecut prin schimbări semnificative, fie înainte de a păşi pe platourile de filmare, fie în momentul în care au decis că au petrecut suficient timp în lumina reflectoarelor. Probabil cel mai bun exemplu în acest sens este actorul Hugh Laurie, care după legendarul serial dramă „House”, a revenit la o altă mare pasiune a sa şi anume muzica blues. Fiind un cântăreţ de pian desăvârşit, acesta a reuşit să atingă poziţiile doi şi trei din topurile britanice cu albumele sale.

Eroul filmelor de acţiune, Sylvester Stallone, a avut de îndurat condiţii dificile înainte de a apărea pe marile ecrane. Pentru o perioadă de timp a fost nevoit să locuiască în propria maşină sau într-o staţie de autobuz, însă punctul cel mai de jos din cariera sa a fost când a făcut parte din personalul de curăţenie a grădinii zoologice din New York.

Probabil cea mai spectaculoasă evoluţie, trecând prin mai multe domenii de activitate, a avut-o actorul Dwayne „The Rock” Johnson. După o încercare nereuşită în lumea fotbalului american, a decis să urmeze o carieră de luptător de wrestling. Pentru timpul petrecut în ring acesta a rămas în istorie drept unul dintre cei mai buni competitori, câştigând titlul WWE la categoria supergrea de şase ori şi asigurând victoria pentru el şi coechipierii săi de cinci ori la categoria tag-team. Performanţele sale în wrestling au atras atenţia producătorilor de la Hollywood suficient cât să fie ales pentru a găzdui „Saturday Night Live”. De atunci a avut ocazia de a juca într-o marie varietate de genuri cinematografice, de la acţiune şi până la animaţie şi comedie. Asta a fost povestea celui care a ajuns de pe banca de rezerve a unei echipe de fotbal american până în topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood.

Lasă un răspuns

Închideți meniul