Învață să descoperi și să calculezi valoarea în pariuri pentru a câștiga pe termen lung!

Una dintre regulile care trebuie urmate pentru a câștiga la pariuri pe termen lung este să pui pariuri de valoare. Pentru mulți, sfatul sună cam… abstract. Cum adică pariuri de valoare?
Value Bets sunt acele pariuri pe evenimente sportive unde considerăm că probabilitatea reală de câștig este mai mare decât probabilitatea de câștig reflectată de cota oferită de o anumită casă de pariuri. Cu alte cuvinte, cota afișată de bookmaker este mai mare decât ar fi normal.

Cotele nu indică mereu probabilitatea de câștig

Acest lucru este posibil în contextul în care cotele stabilite de agențiile de pariuri online nu reflectă strict probabilitatea ca un anumit eveniment să se producă, ci țin cont de mai mulți factori, printre care intuirea tendințelor de pariere. Operatorii manipulează cotele astfel încât să câștige orice s-ar întâmpla în respectivul meci, prin marja de profit.

Pariorii profesioniști au algoritmi prin care calculează propriile cotele în funcție de probabilitate. Ei compară apoi cu oferta bookmakerilor și văd dacă este cazul să riște bani pe respectivul meci.

Cum se calculează un pariu de valoare

Valoarea unui pariu este produsul dintre cota oferită de operator și probabilitatea de câștig (estimată procentual), împărțit la 100. Vorbim despre un Value Bet dacă rezultatul acestei operațiuni matematice este mai mare de 1.

De exemplu, CSU Craiova joacă cu Viitorul Constanța. Calculele tale arată că CS U Craiova are 50% șanse să câștige meciul, Viitorul are 30% șanse, iar rezultatul de egalitate are 20% șanse. Dacă găsești o agenție de pariuri care oferă o cotă de 2.10 pentru victoria Craiovei, atunci pariul pe semnul 1 are valoare, pentru că: 2.1 X 50 / 100 = 1.05, adică o valoare de 5%.

Există și posibilitatea ca agențiile de pariuri online să afișeze cotele în conformitate cu probabilitatea de câștig. Un alt exemplu: un bookmaker oferă ca pariu special antepost pentru Liga I un „head-to-head” între Dinamo și Astra Giurgiu. Angajații specializați în stabilirea cotelor consideră că este o dispută foarte echilibrată și că șansele celor două echipe sunt 50-50. Sunt stabilitate cotele 1.87/1.87.

Dacă și algoritmul tău indică o egalitate aproape perfectă în cazul acestui pariu, este bine să aștepți oscilația cotelor. Aceasta apare după ce mai mulți pariori mizează fie pe Dinamo, fie pe Astra. Să spunem că este un volum mare de pariuri pe succesul dinamoviștilor. După un timp, cotele se vor modifica și pot fi ceva de genul 1.70/2.05. „Cota adevărată” pentru ca Astra să se impună în acest duel „cap la cap” era cea inițială, 1.87. Potrivit modalității de calcul prezentate mai sus, avem: 2.05 x 50 / 100 = 1.025, adică o valoare de 2.5%.

Unde mai apar Value Bets

Pariurile de valoare apar și atunci când sunt probleme de lot de ultimă oră. Dacă în preziua meciului se accidentează un jucător cheie al uneia dintre echipe, automat, cota pentru victoria adversarei ar trebui să scadă. De multe ori, casele de pariuri online nu ajustează cotele inițiale din acest considerent, deci un pariu împotriva echipei care a suferit pierderea poate fi unul de valoare.

Dacă urmărești meciurile, poți depista pariuri de valoare pe meciurile aflate în desfășurare. Cotele nu sunt actualizate mereu de oamenii caselor de pariuri, ci sunt modificate de un software. Avantajul pariorului este că acel program nu ține cont de desfășurarea jocului, ci de timpul rămas până la finalul partidei.

Care este cheia succesului

Pentru a găsi Value Bets, trebuie să creezi un sistem de analiză a meciurilor care să te ajute să calculezi cât mai aproape de adevăr șansele reale de câștig ale unui pariu. Acest sistem trebuie perfectat în permanență, în funcțiile de concluziile pe care le tragi după zeci și zeci de meciuri. Cheia succesului constă în a atribui ponderea corectă fiecărui factor analizat, de la cei ce țin de statistică, până la cei meteorologici sau de ambianță. Pentru verificarea corectitudinii sistemului, poți folosi metoda de simulare Monte Carlo, despre care poți citi pe larg pe site-ul comunității pariorilor din România.

Lasă un răspuns

Închideți meniul