Unirea Alba Iulia – UTA Arad 1-1 (0-0)! S-au salvat!

Unirea Alba Iulia s-a salvat de la retrogradarea în Liga a 3-a cu o etapă înaintea terminării actualei ediţii de campionat, chiar dacă în jocul cu UTA Arad nu a izbutit să câştige. Cei care le-au dat vacanţă mai devreme cu o săptămână uniriştilor, au fost jucătorii de la Mureşul Deva care au pierdut la Rm. Vâlcea, condiţii în care au rămas cu 26 de puncte (n.a. în ultima etapă Deva nu va juca şi nici nu va lua puncte!) cu unul mai puţin decât au acumulat “alb-negri” din Cetatea Marii Uniri. Jocul de sâmbătă, urmărit de circa 500 de spectatori, a fost dominat clar în primele 45 de minute de elevii lui Gabi Rotaru care au avut un gol anulat (Camara), un penalty ratat de N, Stanciu şi o bară a lui S. Mureşan…După reuşita lui C, Cristea (foto, în alb, la minge), penalty transformat cu siguranţă în minutul 49, şi la adăpostul acelui 2-0 de la Rm. Vâlcea, uniriştii s-au mulţumit să facă pasul înapoi lucru de care au profitat arădenii care au egalat prin “torpila” lui Neagoe din minutul 85. A fost un gol care nu a supărat pe nimeni în afara celor care au jucat la pariurile sportive un mare 1 solist pe Cetate! Adică, inclusiv pe subsemnatul!. “Este important că ne-am salvat, am stat cu sufletul la gură în repriza a doua. Nici când am fost jucător nu am avut emoţii atât de mari. Prima repriză am controlat-o în totalitate, dar după pauză am suferit groaznic. Nu comentez deciziile luate de arbitri, vreau doar să spun că s-a văzut că Stanciu  e lipsit de experienţă, în timp ce Cristea  are sânge de fotbalist. Eu mi-am făcut treaba, le-am mulţumit acum în vestiare jucătorilor pentru felul în care au evoluat în aceste meciuri. Nu am discutat până acum cu cei din conducere dacă voi rămâne în continuare ca şi principal sau nu”, a declarat Gabi Rotaru, tehnicianul Albei. „A fost o remiză justă, cu momente împărţite de dominare. UTA a fost penalizată încă odată de către arbitri, la Alba Iulia dictându-se nu mai puţin de două lovituri de la unsprezece metri împotriva sa. „Părerea mea este că ambele penalty-uri au fost acordate uşor, dar arbitrul are acoperire regulamentară. Au fost faze la care se putea dicta 11 metri dar, în acelaşi timp, arbitrul putea lăsa jocul să continue. Alba merită un alt statut, nu să se bată la retrogradare, ci să fie acolo sus. Dar, probabil, anul acesta au fost chinuiţi de probleme interne. UTA a venit să joace pentru ea, să îşi respecte blazonul. Nu ne-am gândit nici să îi ajutăm pe ACU, dar nici să o îngropăm pe Alba Iulia. Am venit pentru noi, să câştigăm“ a afirmat Dan Stupar, secundul “alb-roşiilor”.

Unirea Alba Iulia: Pascal – Bâlu, Camara, Potopea, Boboc – Spătaru (min. 73, Cl. Oara), Dr. Militaru, Pleniceanu, C. Cristea – N. Stanciu (min. 88, Ciofu) – S. Mureşan (min. 85, Ad. Câmpeanu).

UTA Arad: Smaranda – Pocuca, Tînc, Pascariu (min. 45, Chindriş) – I. Bălan, Nădăban (min. 80, Neagoe), Ignea, Diarra – Purece – Cl. Drăgan (min. 45, Capătă), Ad. Voiculeţ.

Dan UDREA

Acest Articol are 2 comentarii

  1. unu..

    deci a fost meci de pariuri?

  2. AlbaSport

    Am pariat cu sufletu’ si m-am ars din nou! Asta este, mergem înainte şi cu Unirea şi cu pariurile sportive!!!

Lasă un răspuns