Evidenţa sancţiunilor disciplinare!

Cu privire la evidența sancțiunilor disciplinare, vă facem cunoscute următoarele prevederi regulamentare aflate în vigoare:

REGULAMENT DE ORGANIZARE A ACTIVITĂȚII FOTBALISTICE

art. 19 – Retragerea sau excluderea echipelor din campionat /al. 2 – Efectele cartonașelor galbene, suspendărilor și celorlalte sancțiuni disciplinare aplicate jucătorilor, oficialilor sau cluburilor (asociațiilor) ale căror echipe s-au retras sau au fost excluse din activitatea competițională se mențin indiferent de momentul în care a intervenit retragerea/excluderea.

art. 50 – Jucători eliminați /al. 5 – Jucătorii suspendați de instanțele disciplinare nu pot participa la nici un fel de joc oficial până când nu au executat sancțiunea.

REGULAMENT DISCIPLINAR

art. 9 – Răspunderea cluburilor /al. 1 – Cluburile (asociațiile) sunt responsabile pentru conduita jucătorilor, oficialilor, membrilor, suporterilor lor și a oricăror alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. /al. 4 – Cluburile (asociațiile) răspund în mod direct de modul în care sunt executate sancțiunile de către jucătorii, oficialii lor sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele.

art. 39 – Evidența sancțiunilor /al. 1 – Evidența cartonașelor, eliminărilor și suspendărilor se păstrează de AJF și de către fiecare club (asociație). /al. 2 – Cluburile (asociațiile) sunt responsabile pentru executarea sancțiunilor de către jucătorii și oficialii lor. /al. 3 – AJF supraveghează competițiile pe care le organizează și sesizează din oficiu instanța disciplinară în legătură cu jucătorii care au participat la joc în stare de suspendare datorată cumulului de cartonașe galbene, eliminării ori sancționării pentru alte abateri disciplinare.

art. 40 – Preluarea cartonașelor galbene /al. 1 – Cartonașele galbene primite într-o competiție nu sunt preluate sau executate în altă competiție.

art. 41 – Executarea suspendărilor /al. 1 – Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decât cea pentru cartonașe galbene) se execută începând cu primul joc oficial, desfășurat după luarea hotărârii, respectiv, după eliminarea din teren, în calcul intrând atât etapele de campionat, cât și cele din cadrul Cupei României, după caz, cu precizările corespunzătoare. /al. 2 – Suspendarea ca urmare a cumulului de cartonașe galbene intervine din oficiu și se execută începând cu primul joc oficial, în ordinea în care se desfășoară jocurile, în calcul intrând numai jocurile din cadrul competiției în care a fost înregistrat cumulul de cartonașe galbene. Două cartonașe galbene primite de un jucător în același joc conduc la eliminare (cartonaș roșu indirect) și la suspendarea automată pentru un joc, cele două cartonașe galbene fiind anulate. /al. 2.1 – Dacă un jucător primește avertisment (cartonaș galben) în patru jocuri diferite din aceeași competiție, el va fi automat suspendat pentru următorul joc din competiția respectivă. Aceeași sancțiune se aplică și atunci când jucătorul acumulează șapte și, respectiv, nouă avertismente în aceeași competiție. Începând cu al zecelea avertisment primit în aceeași competiție, la fiecare alt cartonaș galben, jucătorul este automat suspendat pentru următorul joc. /al. 2.3 – Dacă un jucător, avertizat cu cartonaș galben, săvârșește o altă abatere pentru care este sancționat cu eliminare (direct cartonaș roșu) în același joc, cartonașul galben primit în jocul respectiv se menține. /al. 3. – În cazul în care o echipă a fost sancționată cu forfait pentru folosirea unui jucător aflat în stare de suspendare, sancțiunea se consideră efectuată în ceea ce privește jocul din etapa respectivă. /al. 4 – Dacă un jucător suspendat este înscris în raportul de arbitraj ca rezervă, dar nu participă efectiv la joc, clubul respectiv va fi sancționat cu avertisment. /al. 5 – Dacă un jucător suspendat participă efectiv la joc și primește un cartonaș galben sau este eliminat, va suporta consecințele pentru abaterile respective.

art. 83 – Nerespectarea obligațiilor de organizare a jocurilor /al. 10.1 – Folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau fără drept de joc se sancționează cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentară a jucătorilor aflați în stare de suspendare, pentru cumul de cartonașe galbene sau pentru eliminări (cartonașe roșii) se urmăresc din oficiu de AJF. (ajfalba.ro)

Lasă un răspuns