• Categorie Articol:Can-can

Ghid pentru suporterii care aşteaptă un “Mărţişor” de trei puncte la Zenica

Tocmai am intrat în luna “Mărţişorului”, lună în care Naţionala lui Răzvan Lucescu poate aduce primăvara în inimile suporterilor români, acumulând 6 puncte în partidele cruciale cu Bosnia şi Luxemburg din 26, respectiv 29 martie. Suporterii din Alba ai Naţionalei care sunt pe picior de plecare spre Zenica pentru a susţine echipa din tribunele stadionului cu acelaşi nume trebuie să ştie care sunt modalităţile de a-ţi cumpăra bilete, dar şi care sunt condiţiile impuse de legislaţia bosniacă privind sistemul medical legat de deplasare, precum şi de condiţiile legale privind traficul auto.

Cum cumpărăm bilete(!?)

Începând cu data de 21 februarie până pe 18 martie, se va derula procesul de vânzare a biletelor de intrare pentru suporterii români la jocul Bosnia Herțegovina – România, programat la Zenica, pe 26 martie , de la ora 19.15 (20.15 – ora României), în cadrul preliminariilor EURO 2012. Operațiunea se va derula pe site-ul specializat www.biletefotbalonline.ro, prețul unui bilet fiind de 9 Euro, căruia i se vor adăuga taxele de expediere care se ridică la 17 ron. O persoană va putea achiziționa maxim două bilete, forul bosniac punând la dispoziție, într-o primă fază, un număr de 600 de bilete.

Modalităţi de plată

Plata ramburs – valoarea biletului şi taxele de curierat se achită în sistem ramburs. Transfer bancar – plăţile se efectuează în contul indicat de Danco (Cont Bancar RO42INGB0001008125688910, deschis la ING Bank Bucuresti). Dovada plăţii se face prin fax (021 – 250.33.12) în termen de 24 de ore de la efectuare. Taxele aferente acestor operaţiuni sunt suportate de cumpărător. Mandat postal, e-mandat, mandat on-line – plăţile se efectuează în contul indicat de Danco (Cont Bancar RO42INGB0001008125688910, deschis la ING Bank Bucuresti). Dovada plăţii se face prin fax (021 250. 33. 12) în termen de 24 de ore de la efectuare. Taxele aferente acestor operaţiuni sunt suportate de cumpărător. Plata prin card debit/credit – biletul este considerat plătit în momentul în care Danco obţine confirmarea de plată de la operatorul de e-commerce agreat. Cash – pentru biletele cumpărate la sediul Danco.

Sistemul medical

În Bosnia şi Hertegovina este necesară încheierea unei poliţe de asigurare medicală şi de călătorie, pentru întreaga durată a deplasării. Spitalele din reţeaua de stat sau privată acceptă, de regulă, poliţele de asigurare medicală. Practica locală este de a acorda primul ajutor în caz de accident sau îmbolnăvire. Pentru alte categorii de servicii medicale acoperite de asigurarile de călătorie se solicită achitarea contravalorii acestora, beneficiarul poliţei urmând să recupereze sumele respective de la societatea de asigurare. Nu există recomandări speciale în ceea ce priveşte vaccinuri ce trebuie făcute înaintea călătoriei în Bosnia şi Herţegovina.

Condiţii privind traficul auto

Viteza legală maximă este de 50 km/h în localitate, 80 km/h în afara localităţii şi 100 km/h pe autostrăzi. Folosirea fazei scurte este obligatorie şi pe timp de zi. Poliţia locală nu agrează utilizarea nejustificată a farurilor de ceaţă. Gradul de alcoolemie admis la volan este de 0,4 g/l. Este obligatorie dotarea autoturismelor cu triunghiuri reflectorizante, truse de prim ajutor şi becuri de rezervă. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Conducătorii auto pot beneficia de asistenţă tehnică şi informaţii, prin apelarea numărului de telefon 1282. În Bosnia şi Herţegovina este recunoscut permisul de conducere internaţional eliberat de autorităţile române pe perioada de valabilitate a acestuia. Şi încă ceva INTRAREA ÎN BOSNIA ŞI HERŢEGOVINA SE FACE DOAR PRIN PREZENTAREA UNEI CĂRŢI DE IDENTITATE VALABILE, DECI NU AI NEVOIE DE PAŞAPORT!

Cristi FLESCHIN

Acest Articol are 2 comentarii

 1. SEFCIC GABRIEL

  CAT COSTA DEPLASAREA LA ZENICA SI CINE ORGANIZEAZA ROG SA MA SUNATI LA 0764450383 SUNT GABY DIN BUCURESTI

 2. Andu

  Am fost la Zenica anul trecut si va pot da cateva detalii. Puteti ajunge din Sarajevo daca ajungeti cu avionul, dar sa va inchiriati masina fiindca altfel taxiurile sunt extrem de scumpe (cam 50-70 Euro dus). Exista si microbuze, cautati cu google “Sarajevo – Zenica transportation” si o sa gasiti orarul. Zenica e un orasel frumos, dar mi s-a parut cam poluat (e un miros specific in aer permanent), se afla intre dealuri iar in apropiere se afla combinatul Mittal Steel (cel care e si la Galati).
  Masa o putei lua mai ieftin in mall-ul din centru, unde gasiti si supermarket, preturile sunt acceptabile la restaurante. Tot aici gasiti si schimb valutar, vedeti sa nu schimbati la Raiffesisen ca au comision cam 1 Euro, puteti schimba la cealalta banca de langa, nu ii mai tin minte numele.
  Ar mai fi si centrul vechi unde mai puteti gasi diverse carciumi, dar e cam plin de “turci” (Zenica e in partea musulmana, veti vedea destule femei cu val pe fata, precum in Turcia).
  Dpdv turistic, orasul e cam 0, desi e destul de dragut si aerisit, e o singura cetate veche recomandata, dar e in afara orasului la vreo 18 km.

  Hai Romania!

Lasă un răspuns