Poker a la Iaşi: ACSMU Poli – Unirea 4-0 (2-0)!

*ACSMU Poli Iaşi: Anghelache – Şandru (64, Creţu), B. Panait, Vlaicu, Siminic – Gado (54, Cl. Ionescu, 75, Baiano), Panc (cpt.), Cohen, Drida – Y. Kamara, Herghelegiu. Pe bancă: Farcaş – Tene, Pălimaru, Mvuezolo. Antrenor: Adi Falub.

*Unirea Alba Iulia: G. Rotaru – Cl. Oara, Pistol, Soporan, Giurgiu – Negură, N. Stanciu (81, Schuller), Fl. Sabou (46, S. Mureaşan), C. Cristea (cpt.) – M. Oprea (64. F. Himcinschi), Sg. Buş. Pe bancă: Ignat – Oniga, Mercurian, Contor. Antrenor: Adi Himcinschi.

*Arbitri: Dragoş Teodor (Constanţa), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) şi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) – bine; *Spectatori: 600; *Timp: ideal pentru fotbal; *Teren: bun; *Marcatori: N. Stanciu (15, autogol), Herghelegiu (38), Z. Kamara (foto Liga 2.ro-60), Creţu (83).

Duelul dintre fosta şi actuala echipă a lui Adi Falub s-a terminat cu un scor care nu reflectă nici pe departe realitatea din teren! De ce? Vă explică cei doi tehnicieni, în sezonul trecut „colegi de suferinţă” pe banca tehnică a „alb-negrilor” din Cetatea Marii Uniri. Primul este Adi Falub, acum principal la gruparea moldoveană. “Scorul ne scuteşte de orice fel de comentarii vizavi de acest joc, însă Alba Iulia a demonstrat că în ciuda multor absenţe cu care s-a confruntat astăzi rămâne o echipă periculoasă, cu jucători tineri care pot pune oricând probleme oricărui adversar. Eu mă bucur pentru victoria formaţiei pe care o antrenez în acest moment, suntem undeva acolo în spatele podiumului şi sunt convins că ne vom bate la promovare în actuala ediţie de campionat. Dacă tot mă întrebi despre Alba Iulia, deşi eu aş fi dorit să uit acel capitol, ce să spun? Cu puţină răbdare, cu un mic sprijin financiar sunt sigur că în scurt timp şi la Unirea Alba Iulia se va putea face performanţă pentru că talente există, sunt fotbalişti pe care eu în mandatul meu acolo i-am luat la pregătire cu echipa mare. Aici mă refer la Stanciu, Schuller, Mureşan, Giurgiu sau Ignat pentru a oferi doar câteva exemple. Dar, repet acum mă interesează doar Poli Iaşi, un club în care profesionalismul primează şi îmi doresc din suflet ca în vara anului viitor să promovez în prima ligă cu această echipă. Una valoroasă de altfel” a declarat Adi Falub, tehnicianul ieşenilor, sâmbătă după terminarea partidei. La rândul său, Adi Himcinschi, antrenorul Unirii din Alba Iulia, şi-a lăudat elevii pentru prestaţia din Copou în ciuda faptului că tabela de marcaj a arătat un nemilos…0-4! “Nu vreau să ştirbesc cu nimic meritele amfitrionilor pentru această victorie, însă nu pot să nu fiu mulţumit de modul în care echipa noastră s-a prezentat azi. Sunt mulţumit de jocul etalat, recunoscut la unison de cei prezenţi la meci, dar pe de altă parte sunt nemulţumit de rezultatul final. Noi am avut ocazii, am avut posesie, însă experienţa superioară a jucătorilor Iaşiului a făcut diferenţa. Am înţeles că golurile 2 şi 3 au fost marcate din poziţii suspecte de afară din joc, dar asta contează mai puţin. Le doresc succes celor de la Poli Iaşi în tentativa lor de a promova, în vreme ce nouă nu ne rămâne decât a spera că împreună cu aceşti copii vom construi o echipă redutabilă la Alba Iulia”, a afirmat Adi Himcinschi. Aşa să fie!

Dan UDREA

Lasă un răspuns