“Teo Crăciunescu” made in Cricău!

Cunoscutul romancier Jules Verne a scris o carte intitulată “Căpitan la 15 ani”, acum a venit vremea să vorbim despre un arbitru la 15 ani! Poate nu vă vine să credeti dar…chiar este adevarat. Este vorba despre Adrian Iacşa din comuna Cricău, născut în anul 1995. Activează ca arbitru la Asociatia Judeţeană de Fotbal Alba şi este elev la Liceul Sportiv din Alba Iulia în clasa a 9-a. Şi-a început activitatea de arbitru în anul 2009 la vârsta de 14 ani, în prezent având categoria de stagiar, el fiind de fapt cel mai tânar arbitru din judetul Alba. Adrian Iacşa înainte de a se apuca în cel mai serios mod posibil de arbitraj, a fost şi un talentat fotbalist. Spun acest lucru pentru că în urmă cu 2 ani a fost selecţionat de Ovidiu Ceclan pentru a-şi încerca norocul de a deveni un mare fotbalist. A fost printre cei mai buni jucători ai trialului respectiv dar oboseala cauzată de naveta zilnică între Cricău şi Alba Iulia şi retur precum şi pregătirea pentru admiterea la LPS Alba Iulia (n.a. a intrat cu media 8,10 la clasa cu profil de handbal a profesorului Mircea Oprea) l-au determinat să renunţe la a juca pentru o formaţie din Alba Iulia, condiţii în care a ales să evolueze la echipa Performanţa Alba iulia, fiind printre cei mai buni fundaşi centrali din campionatul juniorilor “D”.

-Adi, cum a fost primul meci ca arbitru?

-A fost un meci cu mari emoţii, dar a trecut şi cred că m-am descurcat destul de bine.

-În momentul de faţă mai ai emoţii la intrarea pe teren în postura de “cavaler al fluierului”?

-Cu sprijinul colegilor şi a domnilor observatori m-am acomodat foarte bine şi profit de această ocazie pentru a le mulţumi.

-Cum te simţi când arbitrezi jucători mai mari decât tine?

-Mă simt foarte increzator, las emoţiile, inerente de altfel, la vestiar şi încerc să-mi fac treaba şi să aplic cât mai bine regulamentul şi legile jocului.

-Ce te-a determinat să alegi şi arbitrajul?

– Am decis să merg pe acest drum datorită unchiului meu, Dumitru Dârlea, care m-a sprijinit si a avut încredere în mine că am să devin mare arbitru.

-Cine este modelul tău în arbitraj?

-Îmi place foarte mult de Teodor Craciunescu.

-La cati ani ai inceput sa cochetezi cu “sportul rege”?

-La varsta de 6 ani, şi pe această cale vreau să le mulţumesc pentru încredere domnului profesor Ioan “Penghiu” Păcurar, domnului Giuri Bukosi şi domnului Florea. Le promit că nu-i voi dezamagi nici acum şi nici pe viitor. Iar vouă celor de la ziarul electronic alba-sport.ro vă doresc multă sănătate şi spor la treabă pentru că faceţi un lucru nou în peisajul sportului judeţean şi anume daţi mare încredere tinerilor din marea familiei a sportului din judetul Alba.

A consemnat Darius IACŞA (Cricău)

Lasă un răspuns