Impactul transferurilor stelare din Arabia Saudită: Campionatul e televizat în 140 de țări

Arabia Saudită a investit masiv pentru aducerea unor jucători importanți. Venirea unor nume grele precum Cristiano Ronaldo, Neymar și Karim Benzema a crescut masiv interesul pentru liga de fotbal din Arabia Saudită, care în prezent este difuzată în 140 de țări.

Reprezentanții ligii de fotbal din Arabia Saudită susțin că încep să vadă primele efecte ale mutărilor spectaculoase realizate. CarloNohra, unul dintre reprezentanții ligii saudite, a afirmat că veniturile au crescut, de asemenea, considerabil.

“Transferul lui Cristiano Ronaldo la o echipă din Arabia Saudită a contribuit la difuzarea campionatului în 140 de țări și a crescut veniturile ligii cu 650%”, a spus CarloNohra.

În plus, reprezentanții fotbalului din Arabia Saudită susțin că au planuri pe termen lung și nu este doar un proiect pe termen scurt, așa cum s-a întâmplat în trecut în China. Peter Hutton, Saudi Pro League, a vorbit despre planurile saudiților.

“Cred că bugetele sunt în vigoare de câțiva ani și nu văd momentul în care acest lucru va încetini. Am lucrat în sport timp de 40 de ani și nu am văzut niciodată un proiect atât de mare, de ambițios și atât de hotărât să fie un succes. Investiția din Arabia Saudită e remarcabilă. Cu siguranță a fost o accelerare mare. Acest lucru nu înseamnă neapărat că Europa nu va fi la fel de puternică în fotbalul mondial în viitor”, a spus Peter Hutton.Crește și interesul pentru pariurile din Arabia Saudită

Cum numărul starurilor care ajung în Arabia Saudită este în creștere pe zi ce trece, automat devine mai mare și interesul pentru pariuri sportive online. Mai nou, agențiile online oferă sute de opțiuni de pariere pentru meciurile din Arabia Saudită. Acest lucru le permite celor pasionați să încerce diverse combinații, în timp ce urmăresc staruri ale fotbalului mondial.

Cote antepost pentru câștigarea ligii din Arabia Saudită

  • Al Ittihad – cota 2.87
  • Al Nassr – cota 3.75
  • Al Hilal – cota 4.50
  • Al Shabab – cota 15.00
  • Al Ahli – cota 17.00

Cei mai importanți fotbaliști din campionatul Arabiei Saudite

  • Al Ittihad: Karim Benzema, N’GoloKante și Fabinho
  • Al Nassr: Cristiano Ronaldo, MarceloBrozovic, Alex Telles, Sadio Mane, AymericLaporte
  • Al Hilal: Neymar, Sergey Milinkovic-Savi, YassineBounou, Aleksandar Mitrovic, Ruben Neves, KalidouKoulibaly
  • Al Ahli: RiyadMahrez, Roberto Firmino, Roger Ibanez, Franck Kessie, Edouard Mendy
  • Al Ettifaq: Vitinho, Moussa Dembele, Jordan Henderson, Robin Quaison

5 români joacă în campionatul Arabiei Saudite

5 fotbaliști români evoluează în prima ligă din Arabia Saudită. Ce-i drept, aceștia nu evoluează la echipe de prim-plan, însă din punct de vedere financiar pentru ei transferul în acest campionat a fost o adevărată lovitură.

Rămas liber de contract după plecarea de la AC Milan, Ciprian Tătărușanua semnat cu formația Abha. La Al-Okhdood sunt chiar doi jucători români: atacantul Florin Tănase și fundașul Andrei Burcă. Amândoi au marcat deja în campionatul saudit. Alin Toșca este legitimat la Al-Riyadh, în timp ce Andrei Cordea a fost cumpărat de Al-Tai de la FCSB cu 1.3 milioane de euro.

Sunt și antrenori cunoscuți în Arabia Saudită

Arabii nu au investit doar în aducerea unor jucători de top. Ei au numit și câțiva antrenori importanți. Dacă la echipa națională a Arabiei Saudite a fost ales Roberto Mancini, la echipele de club sunt câțiva tehnicieni cu CV important. Steven Gerrard este antrenorul lui Al-Ettifaq, SlavenBilic o pregătește pe Al-Fateh, NunoEspirito Santo este antrenor la Al-Ittihad, în timp ce Luis Castro o pregătește pe Al-Nassr. Tot un portughez este și pe banca lui Al-Hilal, Jorge Jesus. România este reprezentată și ea de un antrenor, de Cosmin Contra, care o pregătește pe Damac.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Lasă un răspuns