Cine sunt cei mai buni jucători de fotbal ai tuturor timpurilor?

Povestea fotbalului, cel mai popular sport din lume, a fost scrisă de numeroși jucători talentați care vor rămâne în istorie. Tot ei au făcut ca dragostea fanilor pentru acest joc să crească exponențial. Fotbalul este adesea confundat cu următorii jucători de geniu, pe care îi cunosc și cei care caută cote pariuri fotbal azi:

Pele

Pele, legenda fotbalului brazilian, este adesea considerat drept cel mai bun jucător de fotbal al tuturor timpurilor. A fost supranumit “Dumnezeul fotbalului”. El este jucătorul cu cele mai multe cupe mondiale câștigate datorită capacității sale de a funcționa ca o adevărată mașină de marcat goluri. Dacă ne uităm la câte goluri a marcat, rămânem cu gura căscată – peste 1200 – mult mai multe decât următorul jucător din top. La vârsta de 17 ani, a marcat de două ori împotriva echipei Suediei la Cupa Mondială din 1958.

Maradona

Faimosul Maradona a avut abilități extraordinare și făcea magie pe gazon, chiar dacă asta însemna să încalce puțin regulile. Celebrul moment numit “Mâna lui Dumnezeu“ este un astfel de exemplu – în meciul din sferturile de finală ale Cupei Mondiale FIFA 1986, Maradona disputa mingea cu portarul Peter Shilton, cu 20 de centimetri mai înalt decât argentinianul și a sărit cu pumnul stâng îndreptat în sus, lângă cap, trimițând mingea în poarta englezilor. Deoarece arbitrii nu aveau o vedere clară asupra jocului și tehnologia arbitrului asistent video nu exista, golul a fost recunoscut.

Lionel Messi

Al treilea jucător din top încă este activ, jucând momentan pentru clubul Paris Saint-Germain. Nu au mai rămas multe recorduri pe care Lionel Messi să le doboare, iar argentinianul de 35 de ani s-a bucurat de o carieră stelară până acum, câștigând aproape totul atât la nivel de club, cât și la nivel internațional; și încă mai are mult timp la dispoziție să câștige. Messi a fost poreclit de presa spaniolă “Puricele atomic“ datorită staturii sale mici. Messi are un centru de greutate mai jos decât jucătorii mai înalți, ceea ce îi conferă o agilitate mai mare, permițându-i să schimbe direcția mai rapid și să evite oponenții.

Cristiano Ronaldo

Născut în 1985, Ronaldo este un jucător profesionist de fotbal din Portugalia, care joacă ca atacant la clubul din Premier League Manchester United și care este totodată căpitanul naționalei Portugaliei. Considerat unanim drept unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, Ronaldo a câștigat cinci premii Balonul de Aur și patru Pantofi de Aur europeni, cele mai multe premii câștigate de către un jucător european. În comparație cu alți jucători contemporani, Ronaldo are o dorință puternică de a fi cel mai bun, tenacitate deosebită, dăruire și un talent suprem.

Johan Cruyff

O altă legendă care a plecat dintre noi, Johan Cruyff este considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria sportului, precum și unul dintre cei mai buni manageri ai tuturor timpurilor. De asemenea, este considerat una dintre cele mai influente figuri din fotbalul modern. Olandezul a introdus conceptul de „fotbal total” la Ajax, Barcelona și la echipa națională a Olandei. El a ridicat fotbalul din Țările de Jos de la nivelul obscur unde se afla la finalul anilor ’60 și începutul anilor ’70 și l-a transformat într-o adevărata locomotivă a fotbalului mondial.

Lasă un răspuns