Radu Mircea Urcan , director executiv CSM UNIREA ALBA IULIA, dixit: “Sper că miercurea viitoare echipa de fotbal din Liga a treia să nu mai aibă niciun punct de penalizare!”

Directorul executiv al clubului albaiulian a fost astăzi invitatul celor de la Radio Unirea FM Alba Iulia, acolo unde a discutat despre ceea ce înseamnă Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, cu 12 secții funcționale în acest moment, în arealul sportului județean și național. Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante răspunsuri ale lui Radu Mircea Urcan:“FOTBAL- A durat mai mult timp până când AFC Unirea 1924 Alba Iulia a cesionat locul din Liga a 3-a spre CSM Unirea Alba Iulia însă am vrut că totul să fie perfect legal și să nu avem probleme în viitor. Mă bucur că am găsit înțelegere din partea factorilor de decizie, primarul Gabriel Pleșa, viceprimarii Emil Popescu și Marius Filimon și consilierii locali, în privința aceasta iar de acum lucrurile au intrat pe făgașul normal. Avem preconizat un buget de 500.000 de lei până la finalul acestui an și de aceea vreau să văd din partea celor care joacă pe teren determinare, amibiție și dorința de a câștiga fiecare meci. În Cupă am pierdut cu CS Ocna Mureș însă, nu vreau să le găsesc alibiuri, ai noștri au început pregătirea cu două săptămâni mai târziu decât celelalte colege de serie iar băieții au văzut mingea doar cu trei zile înainte de partida de sâmbăta trecută. Altfel, sper ca în ședința de miercurea viitoare a comisiilor de specialitate din cadrul FRF să ajungem de la penalizarea cu 20 de puncte la penalizare…ZERO! 11.000 de euro au fost achitați de AFC Unirea 1924 Alba Iulia până acum pentru acoperirea datoriilor către foștii antrenori și jucători. De asemenea, până săptămâna viitoare cred că vom avea un nou antrenor principal la echipa de seniori. Cu Adrian Văsâi am rămas în relații foarte bune dar din cauza pretențiilor financiare ale acestuia nu am ajuns la un consens vizavi de preluarea funcție de antrenor principal. Și încă un lucru extrem de important! TOȚI COPII CARE VOR VENI LA CSM UNIREA ALBA IULIA, indiferent de ramura de sport pe care o vor practica, NU VOR PLĂTI NICIUN LEU!”

POLO PE APĂ-am avut anul trecut două titluri de vicecampioni național, fete U15 și U17, copii, 36 la număr, au fost în cantonament la Toplița pentru șapte zile iar de sâmbătă, 27 august, se va efectua un stagiu de pregătire la Pag în Croația. Se vede munca de patru ani de zile a fraților Pocol, Ovidiu și Dorin-primul face zilnic naveta de la Cluj pentru a fi prezent la antrenamente. Cupa Regelui, se împlinesc 100 de ani de la încoronare, ne dorim să o găzduim la noi, la Alba Iulia, iar la turneu vor participa și echipe de fete și echipe de băieți.

TIR CU ARCU TRADIȚIONAL-în luna octombrie a acestui an Alba Iulia va găzdui Campionatul Național iar anul viitor, în luna august, în Șanțurile Cetății, vom organiza Campionatul European.

RUGBY-în condițiile în care Primăria Alba Iulia susține în mare proporție activitatea echipe de seniori a echipei din prima ligă CSU Rugby Alba Iulia, cred că ar fi firesc ca seniorii să treacă la rândul lor la CSM UNIREA ALBA IULIA. Deocamdată avem echipe de fete și băieți, s-a luat un loc 1 la fete la rugby pe plajă, iar antrenori sunt Cristi Cotae și Uwe Măcinic.

ATLETISM-multipla campioană Ana Rodean se ocupă de atleții clubului iar acum așteptăm să rezolvăm cu noile blocstarturi, garduri și tot ceea ce este necesar pentru ca pe noua pistă să se desfășoare competiții de nivel național și, de ce nu?, internațional pentru copii și juniori.

INFRASTRUCTURĂ-terenul 2 al stadionului Cetate va fi gata de folosință în cursul săptămânii viitoare, gazonul terenul principal urmează să fie refăcut la rândul lui, doar studiul de fezabilitate se întinde până undeva în jurul sumei de 1 milion de lei iar la Micești, gazon de tip hibrid, se lucrează. TREBUIE SĂ CREȘTEM JUNIORI AICI LA CSM UNIREA ALBA IULIA!” (Dan UDREA, foto arhivă Nicu PĂȚAN)

Lasă un răspuns