Ocupații inedite pe care le-au ales șase fotbaliști după retragere

Finalul carierei de jucător reprezintă un punct de cotitură în viața oricărui fotbalist. Pentru cei care aleg să continue în sport, ca impresari, antrenori sau lideri, lucrurile sunt destul de clare, însă pentru ceilalți, viața poate să ia întorsături neașteptate.

Fotbaliștilor le place să concureze, așa că nu este o surpriză faptul că o parte dintre aceștia se reorientează către alte sporturi, după ce-și agață ghetele în cui. Fabien Barthez a început să concureze în cursele auto de anduranță, iar Thomas Gravesen s-a orientat către un sport al minții, pokerul, în timp ce Leon McKenzie a făcut carieră în box. Există și exemple ceva mai ieșite din comun, ca de exemplu Daniel Agger, care a devenit artist tatuator, Arjan de Zeeuw, care a devenit detectiv sau Royston Drenthe, care a devenit rapper.

Fabien Barthez

Despre portarii mari se spune că au o doagă lipsă, iar Barthez nu făcea excepție de la această regulă. Fostul campion mondial ieșea deseori în evidență pe teren prin ieșirile sale mai puțin normale, care uneori se transformau în goluri marcate de adversari. După aventurile avute la Marseille, Monaco, Manchester United și Nantes, goalkeeperul francez s-a reorientat către cursele auto, la vârsta de 35 de ani. Ulterior, Barthez a câștigat campionatul francez de tourisme și a luat startul de mai multe ori în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.Thomas Gravesen

Gravesen a evoluat pentru Hamburg, Everton, Real Madrid și Celtic, iar după ce și-a agățat ghetele în cui, s-a mutat în Las Vegas, pentru a juca poker profesionist, reușind astfel să cunoască foarte multe vedete. Ce-i drept, aceasta nu era unica sa sursă de venit, întrucât fostul mijlocaș danez avea și alte ocupații în desfășurare, una dintre ele fiind pokerul. Nu a avut însă același succes precum Ramón Colillas, un alt fost fotbalist care a câștigat numeroase turnee importante după ce și-a încheiat prematur cariera și ulterior a fost cooptat în echipa PokerStars. După aventura din SUA, Gravesen s-a întors în țara sa natală, acolo unde colaborează cu o televiziune, în calitate de analist sportiv.

Arjan de Zeeuw

Olandezul a avut o carieră respectabilă, bifând aproape 150 de apariții în Premier League, însă nu a prins lotul primei reprezentative. Fostul fundaș central al celor de la Wigan ar fi putut să urmeze o carieră în antrenorat, însă a ales să devină detectiv. Fiind licențiat în medicină, s-a specializat în criminalistică și acum profesează în Alkmaar, foarte aproape de locul în care s-a născut.

Leon McKenzie

După ce evoluat opt sezoane, reușind să marcheze goluri în primele patru eșaloane ale fotbalului englez, Leon McKenzie s-a apucat de box. În familia sa, boxul este o adevărată tradiție: unchiul său, Duke McKenzie, a fost de trei ori campion mondial, în timp ce tatăl său, Clinton McKenzie, a fost campion european de box. Leon a obținut opt victorii, dintre care patru prin knockout și o remiză, după care a pierdut două meciuri pentru centură și apoi s-a lăsat de sport.

Daniel Agger

Pasiunea lui Agger pentru tatuaje a putut fi observată încă de pe vremea când acesta evolua la Liverpool. Fundașul danez și-a făcut primul tatuaj la vârsta de 15 ani, iar apoi, odată cu trecerea anilor, și-a umplut corpul cu desene. După ce s-a retras, Agger a preluat unul dintre cele mai importante saloane de tatuaje din lume. Anul trecut însă, fostul stoper al Cormoranilor a revenit pe teren, în calitate de antrenor al clubului HB Koge din Danemarca.

Royston Drenthe

Drenthe a intrat în vizorul marilor cluburi după ce a câștigat Campionatul European de Fotbal Under-21 din anul 2007. Real Madrid le-a plătit celor de la Feyenoord nu mai puțin de 14 milioane de euro pentru serviciile sale, însă fundașul olandez nu a convins pe Bernabeu. Ulterior a evoluat în Premier League în Championship, Rusia, Turcia, în Emirate și în anul 2016 s-a retras. În următorii doi ani a cântat rap, fiind cunoscut sub numele de „Roya2Faces”, însă în anul 2018 s-a reapucat de fotbal, jucând pentru cluburi mai mici din Țările de Jos, iar în prezent este jucătorul celor de la Real Murcia, formație care evoluează în al treilea eșalon al fotbalului spaniol.

 

Lasă un răspuns