Cum să alegi strategia de pariuri potrivită în 2021?

Avem în față un nou sezon fotbalistic, iar pariorii deja și-au făcut bugetele pentru următoarea perioadă. Tu ești pregătit? Nu trebuie să dispui de un bankroll mare pentru a obține un profit care să conteze, dar trebuie să ai o strategie bine pusă la punct.

Ce înseamnă, mai exact, o strategie? Adică un plan de joc. Fără el, pariezi haotic și ajungi să pierzi toți banii, mai devreme sau mai târziu, indiferent cât de mulți ai. Strategia de joc la pariuri are două componente importante: cea care ține de alegerea meciurilor și cea referitoare la stabilirea mizei. Pentru fiecare etapă există mai multe opțiuni.

Nu se poate vorbi despre o rețetă unică a succesului. Fiecare parior are stilul său de joc și modul propriu de a gândi. Astfel, chiar dacă un parior profesionist îți spune pas cu pas cum face pentru a trăi din pariuri, e foarte puțin probabil să îl poți imita.

Cea mai bună strategie pentru tine este cea care se pliază pe preferințele tale de joc. Pentru a o găsi, e necesar să cunoști și să încerci cât mai multe sisteme. Dacă nu pe bani reali, măcar pe bani virtuali. Stabilește-ți un buget virtual de 100.000 de lei (să zicem) și, pentru o perioadă mai lungă, trece într-o foaie de calcul tot ce ai fi vrut să pariezi. Dacă ești pe plus înseamnă că poți trece la pariurile pe bani adevărați. O altă variantă este să joci din prima „pe bune”, dar pe mize mici.

Strategii pentru alegerea meciurilor

Alegerea meciurilor pe care să le pui pe bilet este cea mai importantă etapă din activitatea de parior. Există mai multe strategii „clasice”, descrise în detalii de site-urile de specialitate. Printre ele:

  • Strategia bazată pe clasamente și statistici;
  • Strategia bazată pe tendințe de pariere;
  • Strategia bazată pe studii academice;
  • Strategia bazată pe feed-uri către transmisiuni live din fotbal;
  • Strategia pentru meciuri live;
  • Strategia pentru pariuri pe sub/peste.

Pe măsură ce acumulezi experiență ca parior, îți poți dezvolta propriul sistem. De exemplu, poți te poți uita pe site-urile meteo pentru toată Europa și poți miza pe „total goluri sub” în meciurile care se joacă în zone unde se anunță precipitații abundente. Dacă joci la o agenție stradală, poți verifica biletul online. E foarte simplu. La verificare bilet Stanleybet, de exemplu, tot ce trebuie să faci este să introduci codul tichetului de pariuri.

Strategii pentru stabilirea mizelor

Cele mai cunoscute sunt strategiile Martingale, Fibonacci, Labouchere, Easy Money, Kelly, D’Alembert, Paroli, Minutul Următorului Gol. Sunt aplicate și sisteme de pariere pe outsideri sau pe scor par/impar.

Caută și aplică o strategie din fiecare categorie la stilul tău de joc. De pildă, dacă joci pe cornere, poți combina strategia pentru meciuri live (în ultimele 15 minute ale fiecărei reprize) cu strategia Martingale. Sau, dacă preferi să joci pe „total goluri sub/peste”, poți folosi Easy Money pentru partidele în care probabilitatea de câștig este foarte mare.

Este foarte important să joci doar pe sporturile pe care le cunoști. Apoi, sistemul ales trebuie să se plieze și pe bugetul pe care îl ai. O altă recomandare a specialiștilor este să îmbunătățești în continuu strategia asupra căreia te-ai oprit pentru că, în pariuri, există mereu loc de mai bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?