Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat măsurile de relaxare de la 1 iunie: în ce condiții se pot juca meciuri cu casa închisă!

Fanii sportului din România au primit două vești majore. Prima este că accesul spectatorilor va fi permis și în spațiile închise, în sălile de sport, respectând restricția de 25% din capacitatea arenei și protocolul în vigoare. A doua, cea mai importantă, este că procentul de 25% poate fi depășit. Evenimentele sportive se pot juca cu casa închisă, în următorul scenariu:dacă persoanele NEVACCINATE care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore se vaccinează la intrarea în incintă.

centre mobile de vaccinare vor fi organizare la intrarea pe stadioane/săli.

MTS anunță că sălile de sport şi/sau fitness se redeschid la capacitate maximă, cu următoarele precizări:

incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană

toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

O altă veste importantă este că se redeschid și piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Ministrul Sportului, Eduard Novak salută măsurile de relaxare

Veştile sunt foarte bune şi mă bucur de acest pas major către normalitate. El vine pe fondul evoluţiei favorabile a situaţiei pandemice, a scăderii constante a numărului de infectări şi cazuri grave şi a succesului campaniei de vaccinare.

Responsabilitatea celor care au înţeles cât de importantă este contribuţia fiecăruia dintre noi la aceste procese a adus o deschidere fără precedent. Pentru sport, dar nu numai. Toţi ne dorim aceleaşi lucruri: viaţa normală, bucuria de a fi împreună, de a ne reintegra în normalitate, fără nicio teamă. Haideţi să continuăm pe acest drum! Noi suntem aici pentru a deschide treptat toate aceste uşi, dar nu putem face asta fără voi – Eduard Novak. (sursa gsp.ro)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?