UEFA și iCoachKids pun la dispoziție cursuri gratuite pentru antrenorii din fotbalul de bază!

UEFA și iCoachKids au lansat o platformă educațională gratuită pentru antrenorii din fotbalul de bază, precum și pentru profesori, voluntari sau părinți.
Pentru a ajuta persoanele dornice să se implice în antrenorat, UEFA s-a alăturat celor de la iCoachKids, o mișcare globală non-profit de antrenorat, și pune la dispoziție un instrument de învățare gratuit care să ajute la livrarea celor mai bune sesiuni de antrenamente posibile.
Cursurile de e-learning UEFA iCoachKids au fost lansate pentru a ajuta toate asociațiile naționale membre UEFA să ofere celor care lucrează cu copii o sursă cuprinzătoare de informații în mediul online.
Cursurile sunt gratuite și accesibile tuturor persoanelor interesate. Aceste cursuri sunt văzute ca o bază în educația antrenorilor pentru copii sau ca o completare la Licența UEFA C. Participanții care vor finaliza cursurile vor primi un certificat de participare, în conformitate cu Convenția UEFA pentru antrenorat din 2020.
Conținutul cursului se bazează pe cele mai recente cercetări științifice și cele mai bune practici din sportul pentru tineri și, în special, ale asociațiilor europene de fotbal. Cursurile sunt disponibile în engleză, franceză și spaniolă, urmând să fie introduse și în limbile germană și rusă.
Cele trei cursuri online acoperă următoarele teme:Dezvoltarea unor medii eficiente pentru copii în sport
Sesiuni de antrenamente centrate pe copii și tineri
Antrenarea copiilor: planificare, realizare și revizuire
Sfaturi pentru antrenarea copiilor
Pentru a-i ajuta pe cei care lucrează cu copiii, iCoachKids a dezvoltat un set de reguli de aur:
Ascultă nevoile copiilor
Ține întotdeauna cont de interesele copiilor și ascultă-i! Cel mai important este să știi ce își doresc și care sunt nevoile lor. Trebuie să vezi sportul prin ochii copiilor!
Dezvoltă copiii ca oameni, nu doar ca sportivi
Prin sesiunile de antrenament, încearcă să dezvolți copiii în primul rând ca oameni, nu doar ca sportivi. Provoacă-i să gândească și să facă mișcare!
Fii deschis
Acordă atenție fiecărui copil, nu doar celor mai buni! Cunoaște-i cât mai bine pe copiii cu care lucrezi și îndrăznește să-i antrenezi într-un mod diferit!
Creează o atmosferă plăcută
Copiii vor să învețe și să se distreze la antrenamente, dar și să se simtă în siguranță. Antrenorii trebuie să creeze un mediu sigur și o atmosferă plăcută care să le permită copiilor să evolueze și să își dorească și mai mult să ia parte la activități.
Dragostea pentru sport este superioară învățării sportului
Doar o mică parte din copii își doresc să fie sportivi de top, iar dintre cei care o fac, doar câțiva reușesc. Cu toate acestea, toți au potențialul de a deveni adulți sănătoși și activi.
Concentrează-te pe abilitățile fundamentale
La o vârstă fragedă, copiii trebuie să dobândească abilități motorii esențiale și să învețe elementele de bază despre cum să joci un joc. Această concentrare pe abilitățile fundamentale determină implicarea în sport parcursul vieții, precum și un nivel mai înalt de performanță.
Implică-i pe părinți
Părinții nu sunt dușmani – ei reprezintă cea mai mare resursă a unui antrenor. Ei vor ce e mai bun pentru copiii lor – la fel și antrenorul. Parteneriatul este cuvântul cheie … vorbește cu părinții! Este responsabilitatea antrenorului să îi ajute să identifice cele mai bune modalități prin care își pot ajuta copiii să profite la maximum de sport.
Planifică programe progresive
Orice plan trebuie să țină cont de vârsta și stadiul de dezvoltare al copiilor și de cele mai bune modalități de a-i ajuta să progreseze. Copiii nu sunt mini-adulți! Antrenorii trebuie să facă jocul în așa fel încât să se potrivească copiilor – nu invers!
Folosește diferite metode pentru a facilita învățarea
Nu există o singură modalitate de a antrena! Fiecare etapă de învățare corespunde unei strategii diferite! Antrenorul trebuie să știe când un copil poate fi implicat înt-un tip sau altul de activități.
Folosește concurența
Concurența nu dăunează! Când se desfășoară corect, competițiile sunt foarte distractive și reprezintă un factor motivator uimitor. Prin participarea la competiții, copiii pot învăța ce înseamnă corectitudinea, sportivitatea, respectul și munca în echipă. Asigură-te că formatul, atmosfera și competițiile sunt potrivite pentru copii! (sursa impreunasuntemfotbal, UEFA)

Lasă un răspuns

Închideți meniul