Cine e mai bun dintre Messi și Ronaldo? Ce spun cifrele!

Rivalitatea dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo este cu siguranță cea mai mare a zilelor pe care le trăim în fotbalul mondial.

Cei doi au fost rivali ani buni în La Liga, unde au făcut duelul dintre FC Barcelona și Real Madrid și mai interesant. Dar rivalitatea dintre cei doi rămâne la fel de interesantă chiar și după transferul lui Ronaldo în Italia. Mai ales că în ultima perioadă presa internațională a scris intens despre posibilitatea ca Messi să ajungă și el în Serie A, la Inter Milano.

Informațiile despre această posibilă mutare au readus așadar în discuție rivalitatea dintre cei doi. Și răspunsul la întrebarea: Cine e mai bun, Messi sau Ronaldo? – nu a fost încă oferit. Fără a încerca să oferim unul, vă prezentam cifrele celor doi.

Dacă privim strict golurile, observăm că, pentru echipele de club, Cristiano Ronaldo a marcat de 636 de ori, în timp ce Lionel Messi a înscris de 633 de ori.

În ultimul sezon, Cristiano Ronaldo a marcat de 35 de ori pentru Juventus Torino în toate competițiile, în timp ce Lionel Messi de 30 de ori.

Cei doi sunt însă în continuare angrenați în Champions League, competiție în care ambii au marcat câte 2 goluri în acest sezon. În oferta de pariuri fotbal online de la casele de pariuri online, pornind de la rivalitatea dintre cei doi, putem miza pe un duel între Messi și Ronaldo. Astfel, Messi are cota 1.40 să marcheze mai multe goluri decât Ronaldo în acest sezon, în timp ce cota portughezului este de 2.75.

Chiar dacă Ronaldo are mai multe goluri înscrie pentru echipele de club decât Messi, trebuie luat în calcul că portughezul are și două sezoane mai mult jucate. Astfel, dacă privim strict media de goluri raportat la numărul de sezoane jucate, situația stă diferit. Lionel Messi are o medie de 40 de goluri pe sezon, în timp ce Cristiano Ronaldo a marcat în medie 45 de goluri.

Cel mai bun sezon al lui Ronaldo a fost 2014/2015, când a marcat de 61 de ori. În schimb, Lionel Messi a stat cel mai bine în sezonul 2011/2012, când a punctat de 73 de ori pentru FC Barcelona în toate competițiile.

Dacă privim pasele de gol oferite, observăm că Lionel Messi stă mult mai bine decât Cristiano Ronaldo, fotbalist cu mulți fani în județul nostru. Astfel, starul Barcelonei le-a oferit colegilor nu mai puțin de 214 pase de gol, în timp ce Cristiano Ronaldo doar 134. În acest sezon, diferența dintre cei doi este și mai mare. Portughezul are 5 pase de gol, iar Messi 25. Din acest punct de vedere, cel mai bun sezon al lui Ronaldo a fost 2014/2015, când a oferit 21 de assist-uri. În schimb, Leo Messi a stat cel mai bine în sezonul 2011/2012, cu 29 de assist-uri.

Cum arată rivalitatea dintre Messi și Ronaldo la echipele naționale

Cristiano Ronaldo a disputat 164 de meciuri pentru naționala Portugaliei, cu 99 de goluri marcate. Media sa este de 0.6 goluri pe meci. În schimb, Lionel Messi a jucat de 138 de ori pentru naționala Argentinei și a punctat de 70 de ori. Media sa este de 0.5 goluri pe meci.

Din acest punct de vedere, Cristiano Ronaldo ar putea deveni golgheterul internațional al tuturor timpurilor, deoarece ar putea doborî recordul deținut de Ali Daei, care are 109 goluri internaționale.

La Cupa Mondială, Leo Messi are 19 apariții cu naționala Argentinei, reușind să marcheze de 6 goluri. Media este de 0.3 goluri pe meci. Pe de altă parte, Ronaldo are 17 meciuri la Cupa Mondială, cu 7 goluri marcate și o medie de 0.4 goluri pe meci.

Ca trofee, situația stă astfel: Ronaldo are un Campionat European, 7 titluri interne, 5 Ligi ale Campionilor, 4 Campionate Mondiale ale Cluburilor și 3 Cupe Naționale. În schimb, Messi are 1 titlu olimpic, 10 titluri interne, 4 Ligi ale Campionilor, 3 Cupe Mondiale ale Cluburilor și 6 Cupe Naționale.

Messi și Ronaldo pot deveni adversari în Serie A

Potrivit informațiilor publicate de presa internațională, Lionel Messi ar putea ajunge în Serie A, unde este dorit intens de Internazionale Milano.

Starul argentinian mai are contract pentru încă un sezon cu FC Barcelona și nu a dat semne până în momentul de față că își dorește să prelungească înțelegerea.

În aceste condiții, Inter Milano a intrat pe fir și i-ar pregăti un contract pe 4 ani, cu un salariu total de 260 de milioane de euro.

Deocamdată, oficialii lui Inter au fost reținuți în a face declarații despre acest transfer, în timp ce cei de la FC Barcelona au spus că vor face tot posibilul pentru a-l convinge pe Messi să continue pe Camp Nou.

Lionel Messi a ajuns la FC Barcelona în 2001, iar din 2004 a fost promovat la echipa mare. De atunci, el scrie istorie în tricoul catalanilor.

Lasă un răspuns

Închideți meniul