AJF Alba a hotărât tot la ”masa verde” și reprezentanta județului în primul tur al Cupei României. CS Universitatea Alba Iulia în primul tur al fazei naționale a competiție k.o.!Cristi Petropulos: ”Este cea mai justă decizie, întrucât nu se putea juca”

AJF Alba a hotărât tot la ”masa verde” și reprezentanta județului în primul tur al Cupei României. Președintele Cristi Petropulos: ”Este cea mai justă decizie, întrucât nu se putea juca”
Asociația Județeană de Fotbal Alba a decis ”înghețarea” și fazei județene a Cupei României din această ediție, din cauza pandemiei, după ce la mijlocul lunii iunie anunțase, tot la ”masa verde”, campioana Ligii a 4-a și reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3. Cupa a fost acordată, de această dată, ocupantei locului 2 din Liga a 4-a, CS Universitatea Alba Iulia, care va merge în primul tur al fazei naționale a competiției KO. După ce încă din 15 iunie luase decizia de a stabilit la ”masa verde” echipa CS Ocna Mureș drept campioană a Ligii a 4-a Alba și, totodată, reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, în această situația generată de pandemie, Asociația Județeană de Fotbal condusă de Cristian Petropulos a hotărât în aceste zile ca nici Cupa României, faza pe Alba, să nu se mai încheie pe teren, cum dorea inițial.La fel ca AJF Tulcea, AJF Alba a decis să împace și capra și varza, astfel că, după ce a numit-o campioană județeană pe CS Ocna Mureș, liderul la zi în momentul suspendării sezonului de Liga a 4-a din cauza noului coronavirusului, a stabilit ca reprezentanta în primul tur al Cupei României, faza națională, să fie echipa CS Universitatea Alba Iulia (foto), ocupanta locului secund în ierarhia Ligii a 4-a.
”Am considerat că este cea mai justă decizie, întrucât nu se putea juca. Astfel, am decis ca locul întâi să participe la barajul de promovare, iar locul secund să evolueze în Cupa României”, a precizat Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, după ședința din 20 iulie.
Vasile Ursu, antrenor CS U Alba Iulia: ”Nu este un trofeu care să ne bucure”
CS Universitatea Alba Iulia trebuie acum să se pregătească pentru meciul din 11 august, atunci când e programat primul tur al fazei naționale a Cupei României. ”Ne vom conforma hotărârii AJF Alba, vom face în această săptămână testele anti-COVID și ne pregătim să reluăm antrenamentele în vederea abordării Cupei României. În mod firesc, ținând cont de conjunctura actuală, nu este un trofeu care să ne bucure. Am fi preferat să-l câștigăm pe teren”, a spus Vasi Ursu, antrenorul formației universitare.
Trofeele acordate golgheterilor din fotbalul județean Alba vor purta numele lui Neluțu Popa
Altfel, tot în ședința CEx a AJF Alba de luni, s-a decis ca, începând din această vară, trofeele care vor fi acordate golgheterilor din fotbalul județean, la toate nivelurile competiționale, să poarte numele lui Neluțu Popa, fotbalistul de legendă al echipei Unirea Alba Iulia, decedat zilele trecute.
”Începând cu acest an, trofeele de golgheter vor purta numele celui care a fost Neluțu Popa, golgheterul all time al AFC Unirea 1924 Alba Iulia, care din păcate s-a stins din viață în data de 19.07.2020”, a anunțat AJF Alba. Iani Mitracu, fostul coleg al lui Neluțu Popa din atacul Unirii, plecat la cele veșnice în decembrie 2014, are, de asemenea, o competiție fotbalistică ce-i poartă numele. (liga2prosport.ro)

Lasă un răspuns