Ocnamureșeanul Florin Orga numit antrenor principal la gruparea austriacă VST Volkermarkt!

De cele mai multe ori geografia ne influenteaza destinul. Este valabil si pentru Florin Lucian Orga, care a reusit cu multa munca si pasiune sa ajunga incet dar sigur acolo unde si-a dorit. Pentru a-ti indeplini un vis este nevoie de dorinta, perseverenta si incredere. Visul lui a fost sa devina fotbalist si sa ramana langa acest fenomen; si-a dorit asta de cand a pus piciorul prima data pe mingea de fotbal si nu s-a lasat doborat de greutati sau de ceea ce au crezut altii si pana la urma a reusit!
Din iunie acest an, Florin a fost numit antrenor principal al echipei de liga a IV a – VST VOLKERMARKT, dar cu siguranta visul lui este sa antreneze in cel mai scurt timp in prima liga din Austria. Florin s-a nascut la Ocna Mures in 1977, este casatorit cu Beata Incze, nascuta si ea in Ocna Mures, locuiesc in Klagenfurt si au impreuna o fata si un baiat. A inceput fotbalul la SODA sub indrumarea regretatului Gicu Domsa. In 1991, unde juca in grupa de varsta mai mare cu 2 ani, printre colegi, numarandu-se Mircea Stanciu si Ovidiu Marian. In vara anului 1991, a participat in Italia la un turneu international de junior, turneu castigat de echipa orasului nostru. Din toamna anului 1991, a inceput liceul la Hunedoara, transferindu-se si jucand pentru echipa locala Corvinul pana in anul 1995, in lotul de Juniori Republicani, din acest lot au facut parte printer altii Bogdan Lobont si Mihai Dascalescu. Corvinul nu a fost de acord cu transferul la Unirea Alba Iulia si asa se face ca in anul 1995, Florin a ajuns la CFR Cluj unde a jucat 6 ani in liga a II a si liga a III a. La Cluj a fost coleg cu Alin Minteuan si Coroian
Din 2001 a decis sa plece in Austria,la Klagenfurt, jucând la echipa WSG Wietersdorf pana in 2005, unde a mai jucat și anul trecut!!!
2005-2007 FC Kärnten (profesionist)
2011-2013 Maria Saal (Liga 4) antrenor-jucator
In paralel cu cariera de jucator, Florin a inceput sa se pregatesca si in cea de antrenor, a preluat ca antrenor grupa de junior de 12 ani a clubului din Klagenfurt in 2005, iar in perioada 2014-2016 la Academia WAC Wolfsberg.
A obtinut licienta B – UEFA in 2012 la Bucuresti, iar intre anii 2015-2016 a obtinut Licienta A – UEFA in Austria, avand dreptul sa antreneze echipe de liga a II a ca si principal sau de prima liga ca si secund. Noi ii dorim mult succes in acest demers si speram ca sa-si realizeze visul cat mai devreme! Suntem mandri de tine, Florine! (sursa text și foto facebook)

Lasă un răspuns

Închideți meniul