Crezi că trebuie să alegi între sport și o carieră în alt domeniu? Le poți avea pe amândouă!

Întâlnim foarte mulți oameni care sunt pasionați de lumea sportivă, însă cărora le este teamă să treacă la următorul nivel. De ce? Deoarece ei consideră că pentru a fi un pasionat înrăit al sportului trebuie să îți dedici întreaga viață, nemaiavând timp pentru o carieră în domeniul pe care l-ai studiat.
Dacă și tu te afli în această categorie, stai liniștit – venim în ajutorul tău! Am compilat o listă de sportivi faimoși care au reușit să dezvolte o carieră într-un domeniu complet diferit, în timpul sau după ce au lucrat la vocația lor sportivă.
Prin urmare, te invităm să citești poveștile inspiraționale ale persoanelor de care sigur ai auzit, dar nu credeai că te pot motiva atât de profund!

Chuck Norris – luptător de arte marțiale, actor și scriitor

Chuck Norris este unul dintre cele mai cunoscute personaje din ultimii ani, datorită glumelor create în urma reputației lui de om invincibil. Deși acesta s-a afirmat prin talentul și pasiunea lui pentru arte marțiale, popularitatea sa a crescut radical ca urmare a aparițiilor sale în filme de acțiune.
Walker, Polițist Texan (1993-2001), Dispărut în Misiune (1984) și Calea Dragonului (1972) sunt câteva dintre cele mai cunoscute titluri în care a jucat renumitul sportiv.
Pe lângă aparițiile pe micul și marele ecran, Norris este și autorul a multiple cărți consacrate ca fiind “New York Times Best Sellers”. Printre ele se numără autobiografii, cărți de sport și psihologie sau texte comice despre “statisticile” nemaipomenite și haioase despre el.

Arnold Schwarzenegger – culturist, politician și actor

Arnold Schwarzenegger este o altă față foarte cunoscută de la Hollywood. Cariera sa a început în lumea culturismului, în anul 1968, fiind considerat drept una dintre cele mai importante persoane din istoria acestui sport.
Ulterior, acesta a apărut în filme precum Terminatorul (1984), Commando (1985) și Total Recall (1990). Pe lângă talentul actoricesc, acesta a fost recuoscut și ca un autor inspirațional, publicând șase romane despre arta culturismului,

Fatima Moreira de Melo – jucătoare de hochei de câmp și jucătoare de poker

Fatima Moreira de Melo este o fosta jucătoare foarte cunoscută de hochei de câmp din Olanda. Aceasta a făcut parte din echipa națională a țării, în perioada 1997-2011.
În anul 2006 a s-a alăturat echipei care a câștigat premiul de Campioană Mondială la ediția din același an a Cupei Mondiale Feminine de Hochei. Ulterior, în 2007, a câștigat și Trofeul Campionilor.
În paralel cu activitatea sportivă, aceasta a început să joace și poker, obținând cel mai bun scor al ei în anul 2013, în cadrul evenimentului UK & Ireland Poker Tour (UKIPT).

Shaq O’Neal – jucător de baschet, actor și cântăreț de muzică rap

Shaquille O’Neal este unul dintre cei mai buni jucători de baschet ai tuturor timpurilor. Cariera sa a început în anul 1992, ca urmare a studiilor finalizate la Universitatea de Stat din Louisiana.
Dovada talentului său sportiv este faptul că a fost inclus în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame în 2016 și în FIBA Hall of Fame, în 2017. Tot în acest domeniu este cunoscut ca un analist sportiv excepțional, în cadrul emisiunii Inside the NBA.
În afara lumii sportive, acesta este recunoscut de fani și pentru aparițiile sale în filme precum Kazaam (1996), Blue Chips (1994) și Strumfii 2 (2013).

Dwayne Johnson – luptător de wrestling și actor  

Dwayne “The Rock” Johnson este considerat unul dintre cei mai buni jucători de wrestling ai tuturor timpurilor. Acesta a fost cap de afiș pentru cel mai bine cumpărat show de wrestling până în prezent, WrestleMania XXVIII și a făcut parte din cele mai vizualizate episoade din cadrul WWE (World Wrestling Entertainment).
În afara lumii sportive, acesta este recunoscut ca fiind un actor de succes, datorită rolurilor jucate în filme precum Regele Scorpion (2002), San Andreas (2015) și franciza Furios și Iute (începând cu 2010).
Mai mult, viața acestuia poate fi descoperită prin propriile sale cuvinte, în cartea The Rock Says… (2000), care a fost inclusă în lista “New York Times Best Sellers”.

Lasă un răspuns

Închideți meniul