Cine va câștiga Liga Campionilor în acest an?

Nu mai este mult până când vom afla care sunt cele 4 semifinaliste ale ediției 2018/2019 ale Ligii Campionilor, însă deocamdată bookmakerii ne oferă cote pentru toate cele 8 participante rămase în competiție. Chiar dacă majoritatea microbiștilor și specialiștilor prefațează cum va arăta următoarea fază a competiției, știm bine că fotbalul este un sport plin de surprize, iar cea mai importantă competiție continentală de profil este celebră pentru numeroasele răsturnări de situație.

Înainte de a discuta despre echipele implicate în luptă, merită să aruncăm o privire peste cotele furnizate de către operatorii de pariuri sportive după manșa tur a sferturilor de finală.

Cote pariuri antepost pentru Liga Campionilor – Câștigător:

  • Barcelona @ 3.50
  • Juventus @ 4.25
  • Manchester City @ 4.50
  • Liverpool @ 4.50
  • Tottenham Hotspur @ 18
  • Manchester United @ 35
  • Ajax Amsterdam @ 35
  • FC Porto @ 250

Deși încă avem 4 echipe englezești angrenate în competiție, principala favorită nu este o echipă din insulă. Cel mai interesant este că Tottenham, echipă care s-a impus în manșa tur, are o cotă foarte mare pentru a câștiga competiția. Acest lucru este posibil să se datoreze într-o oarecare măsură și datorită accidentării lui Harry Kane, care ar putea să nu mai revină pe terenul de joc până la finele acestui sezon.

Juventus v Ajax

Singura echipă italienească rămasă în competiție pare să aibă în acest sezon tot ce are nevoie pentru a câștiga competiția, făcând referire în primul rând la talismanul Cristiano Ronaldo, care dă dovadă de o formă excepțională în tricoul Bătrânei Doamne.

Nu putem neglija faptul că Ajax a jucat mult mai bine în manșa tur și a fost mult mai periculoasă, creându-și mai multe ocazii clare de a marca. Totuși, la acest nivel, experiența își spune cuvântul, nu știm însă care va fi acest moment. La Juventus va reveni veteranul Giorgio Chiellini în partida retur, lucru care va aduce un plus de siguranță defensivei torineze care a arătat semne de slăbiciune pe Amsterdam Arena.

Specialiștii se așteaptă ca jocul lui Juve să arate diferit pe teren propriu, însă în același timp, jocul celor de la Ajax ar putea să fie la fel de imprevizibil. De aceea, calificarea nu pare să fie neapărat decisă.

Manchester City v Tottenham

City este cotată ca fiind o mare favorită la câștigarea competiției, însă nu trebuie să uităm faptul că formația lui Pep Guardiola nu a dat încă piept cu nici un adversar extrem de puternic până în acest moment. De altfel, în manșa tur a pierdut partida disputata la londra în fața rivalilor din Premier League. City are un lot extraordinar, un atrenor extrem de capabil și experiența necesară pentru a putea râvni la cucerirea trofeului Ligii Campionilor, însă situația cetățenilor nu este deloc roz în acest moment.

City se bate la titlu în campionatul intern și speră să câștige și trofeul continental, în timp ce Tottenham se luptă pentru un loc care asigură prezența în Champions League în sezonul următor, așa că este posibil ca jucătorii să fie ceva mai motivați în meciurile continentale.

Găsești analize și pronosticuri de calitate de la specialiști în zilele meciurilor de Liga Campionilor pe site-ul comunității pariorilor din România în categoria specifică, care poate fi accesată prin adresa: https://pariurix.com/ponturi/fotbal/liga-campionilor.

Porto v Liverpool

Cei de la Porto și de la Liverpool susțin că soarta calificării nu este încă decisă, deși este greu de crezut că lusitanii o vor putea învinge la handicap pe finalista Ligii Campionilor din sezonul trecut. Liverpool este lider în Premier League, având însă un avans de numai două puncte în fața celor de la Man City.

Chiar dacă vor merge mai departe în semifinale, este greu de crezut că elevii lui Klopp vor putea duce bine lupta până la final pe ambele fronturi. Ba mai mult decât atât, este bine-cunoscut faptul că fanii celor de la Liverpool își doresc mai mult un titlu în campionat, întrucât nu au mai câștigat Premier League de 24 de ani. Așadar, niciuna dintre aceste două formații nu pare să fie capabilă să câștige competiția în acest sezon.

Barcelona v Manchester United

Man Utd a avut câteva zeci de minute în care a reușit să domine Barcelona în manșa tur, însă la cum a decurs desfășurarea de forțe este greu de crezut că Rashford și colegii săi vor putea să se impună pe Camp Nou, acolo unde jocul Barcelonei este de cea mai bună calitate. Tactica lui Valverde a dat roadă pe Old Trafford, echipa sa reușind să obțină prima victorie pe acel stadion.

În campionat, Barca pare să aibă situația deja clarificată: are un avans de 9 puncte în fața lui Atletico și mai are de disputat partide relativ ușoare. De cealaltă parte, Solskjaer trebuie să tragă tare pentru a prinde măcar locul 4, ultimul care asigură prezența în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

Nu trebuie să uităm de episodul PSG, însă nici nu putem ignora forma execrabilă pe care o traversează United în acest moment.

În acest moment, principala favorită la câștigarea trofeului este fără îndoială Barcelona. Ar fi interesant pentru iubitorii fotbalului să avem o finală între Juventus și Barcelona, partidă care ar pricinui o nouă – și poate chiar ultimă – dispută între Ronaldo și Messi.

Lasă un răspuns