Astăzi în Liga Campionilor, de la ora 18.00 în direct pe Digisport3, Volei Alba Bla – Allianz MTV Stuttgart!

Volei Alba Blaj va întâlni, miercuri seara, Allianz MTV Stuttgart în prima manșă a turului trei preliminar al CEV Volleyball Champions League. Meciul se va disputa în Sala Transilvania din Sibiu, de la ora 18:00, iar intrarea este liberă. Partida va fi transmisă în direct de Digisport 3. A patra prezență consecutivă în grupele Ligii Campionilor și posibilitatea de a reedita finala cu VakifBank Istanbul face ca meciul cu Allianz MTV Stuttgart de miercuri să reprezinte o adevărată „finală” pentru vicecampioana Europei, care mai are de trecut doar două teste pentru a-și îndeplini primul obiectiv al sezonului. Suporterii sunt așteptați să umple din nou Sala Transilvania din Sibiu miercuri seară și să creeze acea atmosferă electrizantă care să poarte echipa favorită spre victorie și spre calificarea într-o „grupă de gală” a Ligii Campionilor, cu campioana și vicecampioana Europei la start. Volei Alba Blaj a câștigat toate cele patru meciuri oficiale din acest sezon (două în campionatul intern și două în cupele europene), dar acest aspect este prea puțin important în ecuația meciului cu Allianz MTV Stuttgart. Atât antrenorul Darko Zakoc, cât și căpitanul Nneka Onyejekwe sunt conștienți de acest lucru și speră că echipa se va mobiliza miercuri, astfel încât sa ia o opțiune serioasă pentru calificarea în faza grupelor:

Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj: „Deja avem patru meciuri oficiale jucate și cred că am intrat în ritmul de joc necesar, sper că echipa este mai omogenă și că am corectat cât mai multe probleme pe care le-am constatat în meciurile precedente. Încă nu suntem la nivel maxim, dar nu mai este timp și trebuie să fim pregătiți pentru meciul de miercuri, mai ales că se joacă primul obiectiv al nostru din acest sezon. Cunoaștem echipa din Stuttgart, încă de la tragerea la sorți știam că vom juca contra lor, este o echipă valoroasă, cu câteva voleibaliste americane foarte bune, dar, așa cum mă știți, eu tratez jocul în funcție de echipa mea, nu de adversar și noi trebuie să ne ridicăm nivelul de joc pentru meciul de miercuri.”

Nneka Onyejekwe, căpitan Volei Alba Blaj: ”Meciul de miercuri va fi unul greu. Știu că Stuttgart are o echipă mai valoroasă decât Olomouc, dar aceasta va fi o provocare pentru noi și astfel vom vedea la ce nivel a ajuns jocul nostru. Sunt conștientă că timpul petrecut în formulă completă este prea scurt pentru noi și cred că individual suntem peste ele, dar contează jocul de echipă și incă mai avem de lucrat la anumite aspecte. Sper ca până miercuri să mai imbunătățim jocul, chiar dacă programul competițional nu ne prea permite acest lucru, dar am încredere în echipa mea și în cei care o pregătesc și promit doar că vom lupta și vom încerca să aratam un volei cât se poate de bun.”

Ca și Volei Alba Blaj, vicecampioana Germaniei, Allianz MTV Stuttgart, a obținut, până acum, numai victorii. Echipa germană vine la Sibiu după o victorie, 3-0 în Cupa Germaniei, cu Dresdner SC, dar și după ce și-a spulberat adversara din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, un dublu 3-0 cu Sliedrecht Sport (Olanda). Partida retur se va disputa marți, 13 noiembrie, de la ora 20:00, criteriul de departajare fiind cel al punctelor, o victorie cu 3-0 sau 3-1 având valoare de trei puncte, una de 3-2 valorează două puncte, iar o înfrângere cu 3-2 este contabilizată cu un punct. În caz de egalitate la puncte, la sfârșitul meciului retur, se va juca setul de aur. Echipa care va fi eliminată în această fază va continua sezonul european în cea de-a doua competiție valorică, Cupa CEV. (sursa pagina de facebook a Volei Alba Blaj)

Lasă un răspuns

Închideți meniul