INCREDIBIL! Central bătut la Euro Şpring – Viitorul Spicul Daia Română! De ce numai tu, Mihai „Bebe” Domşa?

Arbitrul aiudean Mihai Domşa (Aiud) a fost bătut cu violenţă, la Șpring, de către Horea Ciucă, jucător al oaspeţilor de la Viitorul Spicul Daia Română, alături de alţi coechipieri, agresiunea începând pe teren şi fiind continuată la vestiar, unde centralul a fost salvat de intervenţia asistentului Sergiu Gligor din Alba Iulia! Partida fără miză, din etapa a 26-a a Ligii a 4-a dintre Euro Șpring (locul 4) şi Viitorul Spicul Daia Română (locul 7) s-a încheiat în minutul 89, la scorul de 2-1, după bătaia aplicată arbitrului! Un meci în care a existat tensiune, fără explicaţii, în care au fost acordate 8 avertismente (3 gazdelor şi 5 oaspeţilor), s-a transformat într-un coşmar. “Meciul a fost unul uşor, fără faze cu probleme, deşi am simţit tensiune în teren. Totul a plecat de la faza din minutul 89, când în urma unei lovituri libere din zona băncilor de rezerve, Horea Ciucă a acuzat un fault în atac, la acţiunea în care gazdele au marcat golul secund”, a povestit Mihai Domşa. Furios la culme, fundaşul oaspeţilor s-a repezit la central pe care l-a îmbrâncit, l-a lovit cu pumnul şi după ce acesta a căzut, Domşa a fost agresat de mai mulţi jucători dăieni, printre care şi Paul Ciucă, fratele lui Horea Ciucă. “Am trăit o ploaie de lovituri, eram căzut după pumnul primit de la Horea Ciucă, am încercat să mă apăr la faţă, dar Paul mă lovea cu picioarele în spate, am luat numeroase lovituri, în diverse zone ale corpului”, a povestit Mihai Domşa. Originari din Șpring, comună unde în trecut tatăl lor a fost primar în trecut, fraţii Horea şi Paul Ciucă au fost duminică protagoniştii unui scandal fotbalistic. Meci întrerupt la Șpring, încăierare, ”112”, salvare, spital, plângere penală: filmul evenimentelor şocante!

*A. Miclea (Euro Șpring) şi R. Cibu (Viitorul Spicul) – victime ale încăierării!

S-a creat un meleu, jucătorii gazdă au încercat să-l protejeze pe central, victimă fiind mijlocaşul gazdelor, Andrei Miclea, ce a primit o lovitură ce l-a făcut inconştient câteva minute pe gazon. Nervii au degenerat, fotbaliştii s-au îmbrâncit, în timp ce centralul încerca să se refugieze în vestiar, o altă victimă colaterală a conflictului de pe teren, ce a durat maximum 5 minute, fiind apărătorul Radu Cibu (Viitorul Spicul), în nebunia iscată pe gazon.

*Horea Ciucă l-a urmărit şi în vestiar!

Scos din bătaie de asistentul Sergiu Gligor şi un om de ordine, Domşa a apucat să sune la “112”, însă în timp ce vorbea la telefon pentru a solicita ajutorul poliţiei, s-a trezit cu Horea Ciucă în vestiar, acesta administrându-i “episodul doi” al corecţiei fizice (îmbrânceli, înjurături, pumni). “Noi asistenţii nu am păţit nimic, dar până să ajung la vestiar, Horea Ciucă l-a agresat din nou pe Mihai Domşa”, a spus Sergiu Gligor. La faţa locului a ajuns un echipaj al poliţiei şi o ambulanţă, care i-a transportat pe Mihai Domşa, Andrei Miclea şi Radu Cibu la spitalul din Sebeş.

*Plângere penală împotriva fraţilor Ciucă!

Iniţial Domşa a crezut că în urma bătăii încasate are 5-6 coaste fisurate, dar diagnosticul nu este atât de grav, după efectuarea altor examene medicale la Alba Iulia, în miezul nopţii. “Sunt bătucit rău. O să solicit certificat medico-legal, să văd câte zile de spitalizare voi primi şi o să depun plângere penală împotriva fraţilor Horea şi Paul Ciucă”, a menţionat Mihai Domşa. Paul Ciucă a mai avut parte în acest an de un episod similar, cu echipaj SMURD etc, în luna februarie, la un amical întrerupt între Viitorul Spicul Daia Română şi Voinţa Stremţ, un conflict în care l-a lovit pe Narcis Opriţa de la vizitatori, însă părţile implicate au căzut la pace, deşi se vorbea şi atunci de plângeri penale.

*Retur de coşmar pentru Mihai Domşa!

Arbitrul în vârstă de 25 de ani din Aiud, de 7 ani în lotul Ligii  3-a, are parte de un retur de coşmar. În 7 aprilie, la derby-ul dintre Transalpina Șugag şi CS Ocna Mureş, scor 4-5, după final a fost agresat de doi spectatori pătrunşi pe teren, însă acolo a scăpat ieftin, faţă de ce a păţit la Șpring! “Am trăit clipe de groază la Șpring, comparativ cu ce s-a întâmplat la Șugag. Acum chiar am luat bătaie”, a povestit Mihai Domşa.

*Aşa ca sfat, pentru tine Mihai „Bebe” Domşa!

Eşti un arbitru bun spre foarte bun, dar dacă ai încerca să fi mai maleabil, ceea ce spun aici nu scuză cu nimic faptele reprobabile de la Şpring, probabil că unele dintre problemele tale la meciurile din 2018 s-ar fi rezolvat de la sine. Şi de ce spun asta? Pentru că:

  1. Ne-ai tratat ca la…matineu, pe noi jurnaliştii care am fost la faţa locului în ciuda condiţiilor meteo care te îmbiau la cu totul altceva decât prezenţa la acel joc de fotbal, la un meci de juniori A1 dintre Viitorul Sîntimbru şi Arieşul Apuseni Baia de Arieş, când am sugerat că nu ar trebui ca partida respectivă să aibă loc din cauza unui teren impracticabil (VEZI FOTO)!
  2. Nu ne-ai permis să facem o poză la foile de joc la un meci, Campionat Naţional juniori U19, LPS Sebeş – Unirea Alba Iulia! Oare de ce? La Liga a III-a se poate, vezi cel mai recent caz la Avrig, sâmbătă 12 mai 2018, dar la o partidă în care tu ai fost arbitru, NU!
  3. M-ai trecut martor, pe mine Dan Udrea, plângerea există la Poliţie, la evenimentele petrecute la un meci Transalpina Şugag – CS Ocna Mureş, în Sâmbătă Paştelui, când eu eram la vreo 150 de kilometri de locul faptei! Alt Dan era cel pe care trebuia să-l chemi ca şi martor al evenimentelor de atunci! Dar, am lăsat-o aşa cum a…căzut!
  4. Nu ABSPORT.RO, cum scrie în plângerea respectivă, a filmat meciul cu pricina, Şugag – Ocna, cum ai scris tu, în aceiaşi plângere, ci ALBA-SPORT.RO!
  5. Eşti printre puţinii care nu trimit poză cu foile de arbitraj, deşi există pe facebook o pagină AJF ALBA-MASS MEDIA în care cea mai mare parte a colegilor tăi respectă un gentleman-agreement între jurnalişti, aşa cum suntem noi, mai buni, mai puţin buni!, şi respectivul for, ale partidelor la care eşti delegat! În rest, SĂNĂTATE, ŞI DOAR DE BINE! (Dan UDREA, MULŢAM mister Dan!)

Acest Articol are 2 comentarii

  1. Domnule Dan Udrea sunt în mare măsură de acord cu “sfaturile” pe care i le dați domnului Mihai Domșa. Nu împărtășesc opinia dumneavoastră că este un arbitru bun spre foarte bun. Părerea mea este că Mihai Domșa este un arbitru mediocru, dar care a fost ”forțat” din motive pe care unii dintre noi le știm, iar alții le bănuiesc. Cu toate acestea nu pot accepta sub nicio formă violența în sport. Ceea ce au făcut cei doi frați Ciucă nu are nicio scuză, iar mai grav este că Paul Ciucă este și cadru didactic. Ce exemplu oferă acest individ elevilor pe care îi educă? Și ceea ce s-a întâmplat la Spring este doar un exemplu dintr-un lung șir de manifestări interlope pe care le-au oferit de-a lungul timpului Horea și Paul Ciucă. Oricât de arogant este Mihai Domșa (și este) nu pot accepta astfel de manifestări ca cele ale celor doi Ciucă, caracteristice celor mai violenți infractori. Dacă acest este fotbalul pe care îl promovează un profesor de sport (Paul Ciucă) atunci să nu ne mai mirăm că delicvența juvenilă este într-o creștere îngrijorătoare în România. Și tot așa ca sfat pentru Mihai ”Bebe” Domșa: nu te lăsa până nu îi vezi pe acești indivizi în PUȘCĂRIE. Formulează plângere penală împotriva lor și lasă procesul penal să decurgă până la final fără să te împaci cu acești infractori. Locul lor nu este pe terenul de fotbal sau în sala de clasă. Poate că ar fi cazul să facă o repriză și pe la Aiud (și nu mă refer la terenul de fotbal). Oricum, așa cum spune reclama ”le-am pregătit un pat la noi în celulă”! Iar pentru binele copiilor care îl au profesor pe Paul Ciucă cred că Mihai Domșa ar trebui să formuleze o plângere și către Inspectoratul Școlar Județean Alba în care să relateze manifestările interlope a celui care în mod nejustificat unii îi spun dom` profesor.

  2. Bebe Domsa fa plangere penala si la parnaie cu jegurile alea

Lasă un răspuns

Închideți meniul