Top știri 2017! VEZI AICI cele mai importante știri ale fiecărei luni!

IANUARIE 2017 Mihai Dăscălescu: “Vom continua proiectul și vrem ca Unirea Alba Iulia să devină un centru puternic la nivel de copii și juniori, care să alimenteze mereu echipa de seniori. Acesta este viitorul fotbalului românesc!” VEZI AICI declarația președintelui Unirii Alba Iulia și programul amicalelor iernii! (VIDEO)

Luni, 23 ianuarie, Unirea Alba Iulia (Liga a III-a, Seria a 4-a) își va relua pregătirea în vederea returului, Cipri Selagea și compania urmând a se prezenta la Stadionul Cetate la ora 17.00. Fără mare tam-tam, gruparea alb-negrilor din Cetatea Marii Uniri este la zi cu salariile către jucători, iar returul se anunță unul în care se va miza pe cei care au dus greul în prima parte a actualei ediții de campionat, toți fiind trecuți pe la grupele propriului Centrul de Copii și Juniori! Și acest lucru, DOAR JUCĂTORI CRESCUȚI ÎN PROPRIA PEPINIERĂ, este extrem de important pentru un club care are în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc,o formație cu o medie de vârstă sub 20 de ani. Sunt perfectate deja șase jocuri de verificare, câte o dublă cu fiecare, FC Hermannstat (1și 3 februarie), CNS Cetate Deva (8 și 11 februarie) respectiv Metalurgistul Cugir (14 și 22 februarie, primul pe sintetic la Cluj). Președintele Mihai Dăscălescu a vorbit, în conferința de presă de astăzi, despre ce a fost, ce este dar și despre planurile de viitor ale formației fanion a județului.

FEBRUARIE 2017 Andrei Mărginean: “Manchester United, Arsenal? Deocamdată…România U16!” VEZI AICI decalarația sinceră a unui copil de nici 16 ani!

Este unul dintre fotbaliștii din Alba care se află în circuitul echipelor naționale ale României dar la nici 16 ani este extrem de echilibrat în declarații, asta vizavi de viitorul său, fotbalistic vorbind. “Sincer, nu știu de vreun interes al unor echipe mari din afara României pentru mine. Mai multe știe domnul antrenor Ioan Danciar, eu acum nu vreau să mă gândesc la un  transfer extern, eu sunt concentrat susă la sută pentru a juca cât mai bine la echipa națională a României, grupa U 16. Avem revanșa cu Italia, joi, și doar la acest meci mă concentrez. Dacă voi demonstra pe teren că pot face pasul spre un club mai mare este foarte bine, însă, repet, deocamdată, sunt sută la sută focusat pe ceea ce joc la echipa națională a României, și sper să nu-i dezamăgesc pe cei care cred în mine” a spus Andrei Mărginean, jucător legitimat, deocamdată, la CS Zlatna, grupare care evoluează în Seria a 3-a din Liga a V-a.

 

MARTIE 2017 Unirea Alba Iulia – Viitorul Sîntimbru (juniori A1) nu se mai dispută! Echipa alb-negrilor este așteptată la banchetul de final de sezon! Unul în care, conform regulamentului, a acumulat…ZERO puncte! Gruparea din Cetatea Marii Uniri, aici după acel meci de poveste, scor 4-2 cu CS Ocna Mureș, a decis să nu mai evolueze astăzi în ultimul joc al sezonului regulat (n.a. partida era programată de la ora 16.00 la Oarda de Jos), condiții în care unirișțtii vor termina sezonul cu ZERO puncte și un golaveraj de 0-48! Asta, chiar dacă ei ar fi avut oportunități reale de a încheia pe poziția secundă în Seria a 2-a și șanse bune de a se implica în lupta pentru titlul de campioană județeană! Dar, cum REGULAMENTUL este REGULAMENT, o echipă de genul Cătălin Suciu, Andrei Petric, Andrei Cătălin Uță, Radu Scrob, Mihai Bartha, George Stan, Roli Cordoș, Andy Oancea, Claudiu Davidaș, Alex Maniu, Dani Tat, Denis Suciu, Ionuț Ispas, Alex Lupea, Adi Adam, Andrei David, Andrei Oprean, Nimrod Zsigmond, Peter Kiss, Roland Borșai, Cristi Lăutaru, Răzvan Magda, Vali Oejdean, Vlad Domșa, Edi Szabo (ultimii doi născuți în anul 2003!) a fost pusă pe ZERO!. Chiar și așa, la ora 18.00, sunteți BINEVENIȚI LA MICEȘTI LA BANCHETUL DE FINAL DE SEZON! NU DE ALTA DAR MERITAȚI DIN PLIN PENTRU CEEA CE AȚI DEMONSTRAT PE TERENUL DE JOC! Numele celor care s-au implicat pentru un virșlu’ și-un grătar…STRICT SECRET! MULȚAM DANI pentru găzduire! (D.U.)

APRILIE 2017 Președintele secției de fotbal a CS Ocna Mureș, Sorin Corpodean: “O să îi cer demisia lui Cristi Petropulos! De acum începe…telenovela AJF Alba, …telenovela Gabi Cotoară este de domeniul trecutului!” (GALERIE FOTO-VIDEO)

Astăzi, în jurul prânzului, în sala Gemina situată la parterul hotelului Transilvania din Alba Iulia a avut loc o conferință de presă, incendiară de altfel, în care directorul CS Ocna Mureș, Marius Stîncel (foto stânga), respectiv președintele secției de fotbal al grupării din Ocne, Sorin Corpodean (foto dreapta), și-au exprimat părerea vizavi de viitorul echipei alb-albastre. Dacă Marius Stâncel a vorbit despre ceea ce va însemna Ocna Mureș pe eșicherul fotbalului românesc, Sorin Corpodean a disecat, punct cu punct “cazul” Gabriel Cotoară respectiv “relația” pe care gruparea ocnamureșeană o are cu Asociația Județeană de Fotbal Alba. VEZI AICI, VIDEO, toate reacțiile! (Dan UDREA, foto și video Nicu PĂȚAN).

MAI 2017 Liga a IV-a, etapa a 22-a! Șurianu Sebeș este noua campioană a județului! VEZI AICI rezultatele, echipele, marcatorii! (GALERIE FOTO)

ȘURIANU SEBEȘ (FOTO) – VIITORUL SPICUL DAIA ROMÂNĂ 2-0. Cl. Marcu (49-foarfecă pe spate din careu-eurogol), Vali Drăgan (90+2).

Foarte frumos gestul celor de la Spicul, care la finalul jocului, la îndemnul antrenorului-jucător Paul Ciucă, i-au aplaudat pe elevii lui Doru Oancea pentru câștigarea campionatului Ligii a IV-a, cu patru etape înainte de finalul stagiunii 2016-2017. RESPECT SPICUL a fost mesajul transmis de cei din Arinii Sebeșului pentru merituoasa grupare a “spicarilor”!

 

 

IUNIE 2017 Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Județene de Fotbal Alba! (GALERIE FOTO)

Dintre cei 69 de membri afiliați, 52 sunt prezenți! Adunarea Generală Extraordinară este statutară! “De ce Adunarea Generală este…Extraordinară?” a întrebat Sorin Corpodean, președintele CS Ocna Mureș. “Pentru că avem și alegeri!” a fost răspunsul președintelui AJF Alba, Cristi Petropulos. După care totul a decurs conform ordinii de zi. Prima veste bună este aceea că la jocurile amicale dintre echipele afliate AJF Alba nu se va mai percepe taxă de arbitraj. În campionatul juniorilor A1, Play Off, nu vor mai fii delegați observatori din sezonul viitor. Un alt subiect interesant, este acela ca din 2017-2018 observatorii și arbitri nu vor mai fi delagați la vreun joc dacă fac parte din aceiași localitate! Mihai Valentin Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) a fost ales al doilea vicepreședinte al AJF Alba, după noul statut al AJF Alba! De asemenea, Neluțu Demeter (Olimpia Aiud) a fost ales reprezentantul Ligii a IV-a în Biroul Executiv (n.a. au mai candidat Iosif Iancu-Dalia Sport Daia Română respectiv Adi Hulea-Viitorul Sîntimbru). (Dan UDREA)

IULIE 2017 Gicu Grozav este noul președinte al Adunării Generale a Unirii Alba Iulia!

Gicu Grozav (foto) a fost ales, în acestă după amiază, președinte al Adunării Generale a AFC Unirea 1924 Alba Iulia! “În Adunarea Generală de astăzi, Gicu Grozav și Mihai Oancea au fost primiți în calitate de membri asociați iar Gicu a fost ales, cu unanimitate de voturi, drept președinte al Adunării Generale și membru în Consiliul Director, De asemenea, Mihai Oancea a devenit membru al Adunării Generale și urmează să fie reprezentat în Consiliul Director de Mihaela Muntean” a declarat Mihai Dăscălescu, președintele grupării din Cetatea Marii Uniri. Astfel, Consiliul Director are cinci membri, Mihai Dăscălescu-președinte, Gicu Grozav, Mihai Oancea, Horia Bărdaș și Ilie Ilea.DOAMNE AJUTĂ! (D.U.)

 

AUGUST 2017 Centrul de Copii și Juniori a Unirii Alba Iulia și-a dat restart! Peste 150 de copii au răspuns prezent la acțiunea de aseară! VEZI AICI ce a spus șeful Centrului, Neluțu Popa! (GALERIE FOTO-VIDEO)

Agitație mare aseară pe terenul doi al stadionului Cetate din Alba Iulia! În ciuda celor peste 30 de grade Celsius, peste 150 de copii, însoțiți de părinți și bunici, au luat cu asalt arena albaiuliană, dornici de a deveni fotbaliști și a călca pe urmele lui Gicu Grozav sau Nicolae Stanciu, cei doi reprezentanți ai Unirii Alba Iulia în Naționala României. Astfel, au fost prezentați cei șase antrenori antrenori ai Centrului de Copii și Juniori ai alb-negrilor (n.a îmbrăcați la…”patru ace”, cu tricouri roșii inscripționate cu numele clubului), Alexandru Giurgiu (copii 2009 și mai mici), Ciprian Selagea (juniori E, 2007-2008), Raul Unchiaș (juniori D, 2005-2006), Gică Bran (juniori C, 2003-2004), Ionuț Grozav (juniori B, 2001-2002) și Neluțu Popa (juniori A, 1999-2000), după care fiecare dintre aceștia și-a luat grupa în primire pentru un prim contact și stabilirea detaliilor legate de programul antrenamentelor. Un lucru este clar, micuții uniriști vor practica „sportul rege” gratis, cheltuielile legate de echipament, arbitraj și deplasări vor fi suportate de club, iar asta înseamnă că viitorul depinde doar de ei. HAI UNIREA, DRAGĂ…ȘI SCUMPĂ…ȘI IUBITĂ! Un slogan care a (re)venit ACASĂ, PE CETATE! (Dan UDREA, foto și video Nicu PĂȚAN)

SEPTEMBRIE 2017 Unirista din Giulești: “Sper ca Unirea și Rapid să se reîntâlnească în Liga 1!” (GALERIE FOTO)

Se numește Elena Loredana Irava! Este fan al celor de la Rapid București iar în urmă ce vreo lună, poate două, am văzut-o la Alba Iulia. La un meci pe care Unirea l-a jucat împotriva celor de la…Unirea! Dej! Nu am fost atunci deloc inspirat pentru a face un interviu. dar cu timpul am reușit. ȘI AM PRIMIT O EXCELENTĂ LECȚIE DE VIAȚĂ, UN MESAJ SIMPLU DESPRE CEEA CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII SUPORTER! VEZI AICI! MULȚAM!

1.DE CE FOTBAL, DE CE RAPID BUCUREȘTI?

Sinceră să fiu, nu mi-a plăcut fotbalul de la început, mă plictisea groaznic! Mă uitam cu tata la meciurile Oțelului Galați (el fiind din zonă), eram prea mică să înțeleg, mai ales ca fată, ce este acela un offside dar…cu răbdare am prins gustul! La început mergeam săptămânal pe Sportul Studențesc, în tribune era mai liniște la meciurile lor, am fost acolo până au retrogradat în Liga 2, iar apoi i-am zis tatălui meu să mergem să vizităm Giuleștiul pentru că nu fusesem niciodată, deși stăteam foarte aproape! Zis și făcut! În clipa aceea când am intrat la firul ierbii a fost…WOW! Am dat o tură de stadion și efectiv mi s-a făcut pielea de găină! Apoi am văzut că au un loc amenajat pentru persoanele cu dizabilități în care aș putea sta și la meciuri, așa a urmat și primul meci al Rapidului live (prin 2006) și iată-mă și acum tot aici. Cred că Rapidul m-a ales pe mine!

2. CE TE-A ADUS LA MECIUL DE LA ALBA IULIA?

Ciprian Selagea este ,,vinovatul”! Nu era în plan să vin la meci, eram în vacanță la Hunedoara (l-am sunat și era puțin prins cu meciurile) așa că m-am decis să merg eu să îl revăd și să mai stăm puțin la povești, așa cum o făceam la Rapid pe vremea când era jucătorul nostru dar nu a fost cu noroc să și joace la meciul acela (n.a. în partida cu Dejul, scor 1-0, Cipri Selagea a fost menajat). Cât despre el, îmi place foarte mult ca om, ca jucător e un minunat, ambițios și dă totul pe teren pentru că iubește foarte mult ceea ce face și cred că e născut să joace fotbal și zi și noapte. După mine, cred că e cel mai bun jucător de la Unirea, nu degeaba e și căpitanul echipei voastre! Cipri e numărul 1!

3.POVESTEȘTE-MI O AMINTIRE PLĂCUTĂ ȘI UNA NEPLĂCUTĂ A SUPORTERULUI IRAVA ELENA LOREDANA!

Pffffff! Greu de spus! Am multe amintiri plăcute, să mă gândesc…Acel meci când am bătut Steaua cu 5-1 pe Giulești, dar cred că amintirile cele mai frumoase sunt înainte de meciuri, atunci când jucătorii vin să vorbească cu tine și ne încurajăm reciproc iar la final să fim cu toții fericiți sau să suferim împreuna. Neplăcute? Nu cred că există, atât timp când sunt pe Giulești alături de băieții mei totul e perfect!

4. CREZI CĂ RAPID ȘI UNIREA ALBA IULIA SE VOR ÎNTÂLNI ÎN VIITORUL APROPIAT ÎN LIGA 1?

De ce nu? Ambele sunt echipe bune, cu o tradiție în spate și merită să fim acolo în Liga 1! Acum nu rămâne decât să promovăm amândoua an de an și să ajungem cât mai sus. Mi-ar plăcea un meci cu Unirea, pe Giulești, ar fi frumos să îl mai revăd pe Selagea la noi acasă, de ce nu chiar în tricoul Rapidului! Asta ar fi dorința mea! (Dan UDREA., foto arhiva personală a invitatei speciale de astăzi).

OCTOMBRIE 2017 Gest superb al lui Gicu Grozav! VEZI AICI despre ce este vorba!

Gicu Grozav este un dinamovist adevărat și un om cu suflet mare. Grozav a plătit 11.000 RON pentru tricoul lui Hîldan, de la a cărui moarte au trecut 17 ani chiar astăzi, scos la licitație pentru a-l ajuta pe suporterul dinamovist bolnav de cancer. Fotbalistul de la Karabukspor a licitat pentru tricoul lui Cătălin Hîldan, în speranța că banii strânsi îl vor salva pe Cucu. Gicu Grozav a fost dorit de Dinamo în această pauză competițională, dar jucătorul a ales să mai evolueze în străinătate. ”Nu revin deocamdată în țară, vreau să rămân pe afară cât pot. Vreau să le spun suporterilor dinamoviști că mi-ar plăcea să rămână la fel și să susțină echipa la bine și la rău cum au facut-o până acum “, declara Grozav cu puțin timp în urmă. Este un nou gest de mare calibru al jucătorului, după ce în vară a intervenit și s-a implicat alături de un prieten de-al său, Mihai Oancea, în salvarea echipei la care a făcut primii pași în fotbal, Unirea Alba Iulia. FELICITĂRI, GICULE! (Radio Dinamo 1948, D.U.)

NOIEMBRIE 2017 Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, medaliat cu aur la Campionatul Național de 10 kilometri Marș!

Clubul Sportiv (CS) Unirea a fost medaliat cu aur la Campionatul Național de 10 kilometri Marș, proba pe echipe, feminin senioare, datorită rezultatelor bune obținute de sportivele Ana Veronica Rodean, Roxana Panța și Georgiana Cornelia Jid. Campionatele Naționale de Marș, seniori și tineret, s-au desfășurat la București, duminică, 29 octombrie. Rezultatele individuale obținute de sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia sunt: Ana Rodean, locul doi, la senioare, cu timpul 47 de minute și o secundă; Roxana Panța, locul doi la tineret și locul patru la senioare cu timpul 51 de minute și 59 de secunde (un record personal al sportivei); Georgiana Jid, locul șapte la tineret și locul nouă la senioare, cu timpul 58 de minute și 57 de secunde (un record personal al sportivei). Sportivele legitimate la CS Unirea Alba Iulia au fost însoțite de antrenorul Gabriel Avram. ”După Campionatele Mondiale de la Londra din luna august, Ana și-a axat pregătirea pe alergare, marșul trecând în plan secund. Timpul foarte scurt, de doar două săptămâni, dintre Campionatele Naționale de maraton, unde a devenit campioană națională și Campionatele Naționale de marș, nu i-a permis sa se refacă complet si cu atât mai puțin să se pregătească pentru această ultima competiție din 2017.  Astfel că ea a trebuit să se mulțumească cu locul secund dar a realizat un timp 47:01 la care nici nu îndrăzneam să ne gândim înainte de competiție. O surpriza plăcută a produs Roxana Panța care, deși se afla la vârsta junioratului, a ocupat locul 2 la tineret și 4 la senioare cu un rezultat de 51:59 (record personal) care ne dă speranțe în realizarea baremului de participare la Campionatele Mondiale de atletism juniori din iulie anul viitor care vor avea loc în Finlanda. Tot cu record personal, 58:57 a terminat si Georgiana Jid, încă junioară II, contribuind astfel la clasarea pe locul 1 a echipei în competiția senioarelor. Din păcate, Mihaela Acatrinei a fost victima incompetenței arbitrilor, fiind descalificata după 8 km. în timp ce era lideră detașată la tineret și pe locul 3 la senioare”, a spus Gabriel Avram. La rândul său, directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, a declarat că secția de atletism este secția cu cele mai bune rezultate din cadrul clubului. ”Sunt mândru că muncesc alături de un antrenor precum Gabriel Avram și cu sportivele pe care el le pregătește. Ei sunt cei care reușesc că ducă numele județului Alba pe podiumurile de premiere naționale și internaționale”, a spus Corneliu Mureșan. Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă. (Comunicat de presă CS Unirea Alba Iulia)

DECEMBRIE 2017 Raluca Ciocănel cel mai bun sportiv la sporturi olimpice și prima sportivă din Alba la JO de iarnă! Eduard Osz triplu campion mondial la juniori cel mai bun sportiv la sporturi neolimpice! VEZI AICI topul celor mai buni sportivi și antrenori! (GALERIE FOTO-VIDEO)

În această seară, la sala de evenimente Mercur Styl din Alba Iulia, a avut loc Gala Sportului 2017 la care au participat cei mai buni sportivi din județ, au fost peste 240 de invitați, iar Ciocănel Raluca (schi, CSŞ Blaj/ CSŞ Cîmpeni), la sporturi olimpice, şi Eduard Osz (karate, Dojokan Activ Aiud), la sporturi neolimpice, au fost nominalizaţi sportivii anului 2017 în Alba. Antrenorii anului sunt Gabriel Avram (atletism, LPS/ CS Unirea Alba Iulia) şi Ovidiu Pănăzan (powerlifting, CS Zamolxis Alba Iulia), la fel ca în 2015 şi 2016, iar echipa anului este Volei Alba Blaj, pentru a treia oară consecutiv campioană, deţinătoarea eventului naţional şi reprezentantă a României în Champions League. Evenimentul de seamă organizat de către Consiliul Judeţean Alba şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba a devenit o tradiţie a fiecărui final de an, adunând tot ce are mai bun acest fenomen la nivel local, în acest an premiile acordate însumând aproximativ 80.000 de lei. Dacă la sporturi neolimpice vorbim practic despre o predare a ştafetei la nivelul clubului Dojokan Activ Aiud (de la Aura Crăciun – 2015, la Iulia Dodoc – 2016 şi Eduard Osz, în acest an), la secţiunea “sporturi olimpice” am consemnat o mare surpriză, schioarea Ciocănel Raluca fiind prima în topul judeţean, repetând performanţa realizată de Dan Moldovan (CSŞ Cîmpeni) acum trei ani. Cu cugireanul Bogdan Borza, primul tenismen din istoria judeţului convocat în echipa României de Cupa Davis, în postura de invitat de onoare, o pleiadă de „ambasadori sportivi ai judeţului Alba” (sportivi originari din Alba, legitimaţi la alte cluburi, dar şi fotbalişti ce activează în străinătate) – ce duc renumele judeţului peste hotare, cu aiudeanul Levente Polgar – cazul social (sub egida “De Crăciun poţi fi mai bun”), Gala Sportului Judeţean 2017 a reprezentat un moment deosebit, în care performerii şi performanţa au fost la loc de cinste.

Tenismenul de sub Drăgana, Bogdan Borza, invitatul de onoare

După Gina Gogean (fosta gimnastă, în 2015) şi internaţionalul român Gicu Grozav (2016), acum onoarea de a fi invitatul special al “Galei Sportului Judeţean” i-a revenit cugireanului Bogdan Borza (20 de ani). În acest an a fost convocat, în premieră pentru un tenismen din Alba, în echipa de Cupa Davis, jucând împotriva Austriei (septembrie) şi Israelului (octombrie). Fost numărul 1 în Europa la categoriile de vârstă sub 14 ani şi sub 16 ani, a realizat în 2017 cea mai bună clasare în ierarhia mondială (locul 707), fiind desemnat în 2012 cel mai bun sportiv al judeţului Alba.

Aiudeanul Levente Polgar sprijinit pentru participarea la ultramaratonul „6633 ARCTIC ULTRA”

Anul acesta strângerea de fonduri a fost în sprijinul lui Levente Polgar (34 de ani) sau “Levi” cum îl cunosc prietenii. Sportivul din Aiud este prima persoană cu dizabilități care a fost admisă să participe la unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume, “6633 ARCTIC ULTRA” (se desfăşoară în zona Cercului Polar din nordul Canadei, la temperaturi situate între minus 30 și minus 50 de grade, pe o lungime de peste 560 kilometri, între localitățile Eagle Plains și Tuktoyaktuk).

Topul anului 2017 *cel mai bun sportiv al județului Alba, sporturi olimpice: Ciocănel Raluca (CSȘ Blaj/ CSȘ Cîmpeni), schi alpin (antrenor Tiberiu Tanțoș); sporturi neolimpice: Eduard Osz (CS Dojokan Activ Aiud), karate (antrenor Nicolae Crăciun);

*cel mai bun antrenor al județului Alba, sporturi olimpice: Gabriel Avram (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia), atletism (la fel ca şi anul trecut); sporturi neolimpice: Ovidiu Pănăzan (CS Zamolxis Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia), powerlifting (care este nr. 1 în judeţ şi ca sportiv la această ramură sportivă); *cele mai bune echipe: CSM Volei Alba Blaj, CS Universitatea Alba Iulia. Sportivi ambasadori ai județului Alba: Levente Polgar (Aiud, atletism), Marcel Cercea (Alba Iulia, judo), Miriam Bulgaru (Alba Iulia, tenis de câmp), Mihnea Costachi (Alba Iulia, șah), Florian Bartha (Ocna Mureș, volei), Raul Șteau (Aiud, fotbal), Gheorghe Grozav (Alba Iulia, fotbal), Nicolae Stanciu (Cricău, fotbal), Ioan Dîrlea (Aiud, tenis de masă); *merit pentru întreaga activitate: Ioan Todor (Alba Iulia, judo); Cel mai bun sportiv al județului Alba pe fiecare ramură sportivă: *atletism: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia); *baschet: Andreea Fleșer (CSU Alba Iulia/ LPS Alba Iulia); *box: Marius Țăgean (CS Unirea Alba Iulia); *dans sportiv: Ionuț Ionescu și Bianca Ionescu (Life is Dance Alba Iulia); *fotbal: Andrei Mărginean (CS Zlatna); *haltere: Raimondo Văduva (CS Unirea Alba Iulia); *înot: Denisa Crișan (LPS Alba Iulia); *judo: Alexandru Matei (LPS Alba Iulia); *karate-arte marțiale: Eduard Osz (CS Dojokan Aiud); *orientare: Tamaș Bogya (CS Unirea Alba Iulia); *pescuit sportiv: Vasile Nagy (Cetate Alba Iulia); *powerlifting: Ovidiu Pănăzan (Zamolxis/ CS Unirea Alba Iulia); *schi-biatlon: Ciocănel Raluca (CSȘ Blaj/ CSȘ Cîmpeni); *schi: George Ileană (CS Universitatea Alba Iulia); *tenis de câmp: Bogdan Borza (Tenis Alba-Cugir); *volei: Nneka Oniejekwe (Volei Alba Blaj). Au mai fost acordate menţiuni pentru antrenori şi sportivi remarcaţi în competiţiile naţionale. (Dan UDREA, Nicu PĂȚAN, ALBA-SPORT.RO).

Lasă un răspuns