6 sfaturi la pariuri sportive pe care dacă nu le respecți, 100% pierzi

The ball hist the back of the net after Japan's midfielder Keisuke Honda scored the third penalty during the penalty shootout in the 2010 World Cup round of 16 match Paraguay versus Japan on June 29, 2010 at Loftus Versfeld Stadium in Tshwane/Pretoria. Paraguay advanced to the quarter-finals winning 5-3 on penalties. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo credit should read PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images)

Foarte inspirat sloganul acela dintr-o reclamă la o agenție de pariuri sportive: „Norocul nu este o coincidență”. Nu rețin numele bookmakerului și nici nu are importanță. E general valabil. Nici ghinionul nu e coincidență! Dacă o echipă a marcat cel mult un gol în ultimele 10 meciuri, e riscant să mizezi că va înscrie cel puțin două în cel de-al „11”-lea. E simplu să dai vina pe neșansă dacă respectiva echipă dă un gol și ratează un penalty. Nu e vorba numai de bani. Este foarte posibil să câștigi bani la pariuri. Poate nu să îți cumperi o casă, dar măcar să mergi într-o vacanță. La fel de posibil este și să pierzi bani. De aceea, prima regulă este să nu joci mai multe decât îți poți permite. Sub nici o formă nu te împrumuta de bani, gândindu-te că vei paria pe o cotă 2.00 și vei imediat dubla suma. Nu poți fi chiar atât de … naiv (voiam să spun „prost”). Din proprie experiență și din ce am mai vorbit și cu alți pariori am ajuns la concluzia că există șase reguli pe care, dacă nu le respecți, nu ai nici o șansă să fii pe plus în această activitate, fie ea și una de divertisment. Decât să pierzi la pariuri, mai bine te duci săptămânalla restaurant. Nu e vorba neapărat de bani, cât despre emoțiile negative care vin la pachet cu gaura financiară.

  1. Nu pune mulți bani pe un pariu „sigur”. Nu există „pariu sigur”.PariuriX - Alba-Sport (1) Nu pot să cred că există oameni care cumpără ponturi despre „meciuri aranjate 100%”. Nu spun că nu există meciuri trântite, dar până și un blat are șanse de nereușită. E greu să aranjezi cu 11 jucători plus staff-ul tehnic. Posibil ca cei care nu știu de combinație să strice tot. Ce zici, înainte de Barcelona – Alaves, se gândea cineva că o să bată Alaves? Sau chiar la pauză, când oaspeții conduceau cu 1-0? Era un „pariu sigur” că va câștiga Barca, cota fiind pe măsură: 1.12. Dacă pui mize mari pe asemenea cote, sau chiar tot bugetul, mai devreme sau mai târziu ți-o iei urât de tot.
  2. Analizează bine evenimentele pe care pariezi. Pariorii profesioniști au softuri care le indică ce e probabil să se întâmple într-un meci. Nu ai nevoie de așa ceva dacă pariezi doar ca să te distrezi, dar orice decizie pe care o iei trebuie să fie argumentată. Nu te lua după cotele fixate de bookmakeri. Se poate ca echipa gazdă să aibă 1.40 la victorie. Dacă te uiți pe clasament, cota pare logică. Analizezi apoi rezultatele directe și vezi că oaspeții nu au pierdut niciodată pe acel teren. E important să știi ce absenți sunt de o parte și cealaltă, cum e atmosfera de la cele cluburi și chiar cum va fi vremea. sport, pe care să îl cunoști bine. Mai mult, pariază pe un număr mic de competiții din acel sport. Nu cred că ai timp să afli în detaliu ce se întâmplă la toate echipele din Liga I, Premier League, Eredivisie, Bundesliga și Parva Liga.
  3. Specializează-te pe un singur sport. Acest sfat derivă din cel de mai sus. Nu ai cum să știi totul despre tot. Limitează-te la un singurnormal să ai tentația de a mări miza și de a juca în continuare după câteva pariuri pierdute. La fel de normal este să pierzi toți banii dacă nu îți reprimi această tentație.
  4. PariuriX - Alba-Sport (2)Pariază online. Oportunitatea este foarte importantă. Online poți să pariezi de oriunde, oricând. Poți să speculezi orice situație favorabilă. Când ești într-o agenție stradală, pariezi cantitativ, nu calitativ. Ai tentația să pui pariuri la grămadă, chiar dacă nu ești sigur de ele, întrucât nu știi când vei avea timp să te întorci acolo.
  5. Ia pauză când prinzi o zi proastă. Oricine poate avea o zi proastă, indiferent ce ar face. Revenind la exemplul cu Barcelona – Alaves, Messi a prins o zi proastă, nereușind să înscrie din câțiva metri. Enormal să ai tentația de a mări miza și de a juca în continuare după câteva pariuri pierdute. La fel de normal este să pierzi toți banii dacă nu îți reprimi această tentație.
  6. Învață din greșeli. Încearcă să integrezi greșelile pe care le-ai făcut în niște tipare și să nu le repeți. Exemplu: la Iași – Pandurii 3-2 pariezi că se mai înscrie un gol până la final. Pandurii, cu Sânmărtean, Herea, Antal sau Țucudean, să nu fie în stare să egaleze? Ei bine, nu au fost. Câteva zile mai târziu, Pandurii – Viitorul 0-1. Pariezi din nou că se va înscrie un gol până la final, dar deznodământul este, din nou, nefericit. Ai acordat iarăși un credit prea mare Pandurilor, cu toate că demonstraseră la Iași cât sunt de leșinați.

Un extra-sfat: fă periodic analiza celor mai bune case de pariuri. Nu ignora bonusurile și promoțiile, care sunt într-o continuă actualizare. (PUBLICITATE)

Lasă un răspuns

Închideți meniul