Unirea Alba Iulia – FC Bihor 0-1 (0-0)! Se îngroaşă gluma…

*FC UNIREA ALBA IULIA: 33. Pascal – 20. Bălu, 2. Camara, 15. Potopea, 14. C. Cristea (88, 19. Bodolan) – 11. Spătaru, Pleniceanu (85, 21. D. Militaru), 10. N. Stanciu (cpt), 7. Boboc – 13. M. Oprea (66, 9. S. Mureşan), 17. Ad. Câmpeanu. Antrenor Gabi ROTARU.

*FC BIHOR: 1. Pogacsics – 6. Oltean, 3. Muscă (cpt.), 16. Deaconescu, 17. Lupu – 7. Chiş, 13. Danci (80, 23. Cigan), 10. Sorian, 20. L. Pop (46, 77. M. Popa) – 11. Florean (68, 9. Sulea), 9. Mărkuş. Antrenor Gheorghe GHIŢ.

Uniriştii au bifat cel de-al 5-lea joc consecutiv în care nu au marcat şi astfel a fost foarte greu să bată extrem de ambiţioasa echipă a Bihorului. Golul victoriei orădenilor a venit cu doar 5 minute înainte de fluierul final şi i-a aparţinut lui M. Popa care a trimis balonul cu capul la rădăcina barei din dreapta porţii apărate, din nou foarte bine, de Pascal. Până atunci cei care au avut marile ocazii ale jocului, să tot fi fost vreo 400 de spectatori (n.a. printre care s-au regăsit şi 7 membrii ai „Rebelilor Orădeni”! ) pe Cetate”, le-au aparţinut oaspeţilor dar Pascal a intervenit salutar în minutele 29 (cap Mărkuş), 75 („ghiulea” Chiş), 79 (din nou cap Mărkuş) iar Ad. Câmpeanu (84) a deviat în corner o nouă lovitură de cap expediată de acelaşi Mărkuş. În replică, albaiulienii lui Gabi Rotaru nu au jucat deloc rău în câmp, poate cu excepţia ultimului sfert de oră când au făcut ineplicabil pasul înapoi, dar nu au beneficiat decât de o singură ocazie de a înscrie. Dar ce ocazie… În minutele de prelungire, S. Mureşan (foto) a scăpat singur-singurel în interiorul suprefeţei de pedeapsă şi din 5 metri a şutat direct în piciorul drept al goalkeeper-ului Pogacsics şi a irosit şansa unei remize!

*Gheorghe Ghiţ (antrenor FC Bihor): “A fost un meci disputat, Unirea ne-a dat o replică bună, ei erau obligaţi să câştige pentru a rămâne în lupta pentru evitarea retrogradării. Noi veneam după o pauză de 3 săptămâni, ne-am intrat mai greu în ritm dar până la urmă este foarte important că am obţinut cele 3 puncte. A fost o victorie muncită şi îmi felicit jucătorii, nu de alta dar orice punct este important în lupta pentru promovare şi sper să legăm în continuare şi alte victorii”.

*Gabi Rotaru (antrenor Unirea Alba Iulia): “Este un rezultat nemeritat în opinia mea pentru că după aspectul jocului era mai echitabil un 0-0 sau 1-1, mai ales că după ce au marcat ei am avut o ocazie mult mai mare decât cea din care am primit gol. Ne-a lipsit şansa, nu am ce să le reproşez elevilor mei, chiar s-au autodepăşit în unele momente. Ne lipseşte în continuare golul dar suntem obligaţi să luptăm până la final şi să ne salvăm de la retrogradare. Lupta în subsolul clasamentului este la fel de strânsă ca şi cea din vârf şi sper să nu venim cu mâna goală de la întâlnirea de miercuri de la Rm. Vâlcea”, a spus Rotaru.

Dan UDREA

Lasă un răspuns