4 medalii pentru sportivii CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Naţional de Orientare pe Schiuri

În perioada 9-13 februarie 2011, la Miercurea-Ciuc, s-au desfăşurat finalele Campionatelor Naţionale de Orientare pe Schiuri, disciplină care are şanse foarte mari să fie inclusă în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 după includerea anul acesta în Asian Winter Games(Jocurile  Asiatice de Iarnă).

La această competiţie au participat şi doi sportivi ai CS Unirea Alba Iulia însoţiţi de antrenorul şi ex-directorul clubului Anghel Marius.

După ce anul trecut a reuşit doar clasări în imediata vecinătate a podiumului de premiere, Andreea Dănilă(componentă a lotului României la această disciplină) şi-a luat revanşa şi a urcat pe podium în toate cele 3 finale în care a participat. Astfel ea a reuşit, în probele senioarelor, să obţină o medalie de argint în proba de medie distanţă după o luptă decisă pe finish(ocupantele locurilor 2,3 şi 4 sosind toate într-un interval de 55 secunde) şi două medalii de bronz în probele de Sprint şi Lungă distanţă.

La seniori masculin, sportivul unirist Tamas Bogya a reuşit să obţină o neaşteptată medalie de bronz. După ce în proba de Sprint s-a clasat pe poziţia a 11-a iar în proba de Medie distanţă a terminat pe locul 6, în ultima probă, cea de Lungă distanţă, a reuşit să profite de vremea total nefavorabilă(ger şi viscol) care a provocat numeroase abandonuri ale adversarilor şi să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere, fiind la prima medalie în această disciplină.

“Sunt foarte mulţumit de aceste rezultate în condiţiile în care pentru aceste campionate ne-am propus ca obiectiv obţinerea a 2 medalii. Am mare  încredere în sportivii mei şi sper ca măcar doi dintre ei să fie prezenţi la principala competiţie de obiectiv a anului 2011 şi anume Campionatele Mondiale de Seniori care se vor desfăşura în luna august în Franţa.

Până atunci mai e mult de muncă şi vom începe sezonul de vară în 26 februarie când ne vom deplasa în Portugalia la un stagiu de pregătire care va cuprinde şi două competiţii internaţionale majore, Portugal Orienteering Meeting şi Meeting International de Arraiolos la care vor fi prezenţi aproape toţi sportivii din elita mondială a orientării.

Un sprijin important pentru acest stagiu de pregătire va veni din parte clubului GD4C din Porto cu care am reuşit să dezvoltăm importante relaţii de colaborare în ultimii 2 ani de zile.” a declarat, la încheierea competiţiei, Anghel Marius.

Dan UDREA

Lasă un răspuns