Un polisportiv prin definiţie!

Se numeşte Sufleţel. Emil Sufleţel şi are 76 de ani. Da, da, şaptezeci şi şase!. După cum arată nu poţi să-i ghiceşti vârsta, iar dacă îl vezi în „exerciţiul funcţiunii”, citeşte în concursuri, chiar te minunezi de agilitatea de care dă dovadă. Este un adevărat polisportiv şi practică înotul, schiul, atletismul (cu toate probele sale aici incluzând marş, maraton, săritura în înălţime şi multe altele) sau tenisul de masă. Nea Emil a precizat că a început practicarea sportului în mod regulat în data de 2 februare1958, O, tempora!, la Slănic Prahova. Cu puţin timp în urmă, la Gala Sportului din judeţul Alba, Emil  Sufleţel (foto dreapta, în costum negru şi cu cravată roşie) a fost recompensat, pentru a câta oară?, pentru performanţele realizate în anul 2010, primind din partea organizatorilor o diplomă pentru rezultatele obţinute în activitatea sportivă. Una stufoasă, de altfel!

-Ce vă doriţi, în continuare, în plan sportiv?
-În primul rând mi-aş dori ca Dumnezeu să-mi dea sănătate şi să particip la cât mai multe concursuri (n.a. şi pe 2 ianuarie a câştigat la categoria 75-79 ani proba de 1,5 km din cadrul Crosului Anului Nou de la Bucureşti!).

Firesc, stau şi îmi pun întrebarea: Oare câţi dintre tinerii din ziua de astăzi vor urma cariera sportivă a lui nea Emil Sufleţel? Cu siguranţă că foarte puţini. Pe această cale noi cei de la ziarul electronic alba-sport.ro îi urăm multă sănătate şi multe realizări în 2011 în activităţile sportive. Şi nu numai…

Darius IACŞA

Lasă un răspuns