• Categorie Articol:Can-can

“Lobonţ de Cricău”!

Florin  Pintea  are 18 ani şi activează pe postul de portar la echipa  de fotbal Decebal Cricău care activează în Liga a 5-a, seria a-2-a. Tânărul goalkeeper s-a decis să meargă la fotbal la vârsta de 15 ani la echipa din satul său natal, Decebal Cricău. Este titular incontestabil de la vârsta de 16 ani  şi promite mult în fotbalul  românesc. Din păcate însă pe conducătorii de cluburi din România  nu-i prea interesează  jucătorii tineri din ţara noastră, ci mai bine aduc fotbalişti, în marea lor majoritate, necunoscuţi din strainătate pe care plătesc sume mari de bani, în loc să-şi îndrepte atenţia spre tinerii jucători din ţara noastră şi asta este regretabil. Greşeala cea mai mare, în opinia mea, în ceea ce priveşte fotbalul românesc este reprezentată de faptul că patronii echipelor româneşti nu au încredere şi răbdare cu jucătorii tineri. Cred că Florin Pintea dacă ar face antrenamente specifice cu antrenori specializaţi în fiecare zi ar putea ajunge un portar de care se va vorbi într-un viitor apropiat. Are calităţi senzaţionale, este serios, ambiţios, vrea să reuşească în tot ceea ce face…Are doar nevoie de pregătire pentru a ajunge un mare portar.

-De ce  suporteii echipei tale te-au botezat “Lobonţ de Cricău” ?

-Cred că datorită faptului că sunt un fan înfocat al formaţiei Dinamo Bucureşti iar idolul meu este nimeni altul decât Bogdan Lobonţ. Când eram copil mic, îmi doream să ajung precum Bogdan Lobonţ şi să apăr poarta “câinilor roşii”.

-Cum este să fi portar la vârsta de 18 ani?

Este o mare provocare pentru mine dar sper să îmi fac treaba cât mai bine în această „meserie”, pe cât de ingrată, pe atât de frumoasă şi vreau să profit la maximum de şansa acordată de a apăra buturile grupării din Cricău.

-Cum a fost primul tău meci oficial pe postul de portar?

-Recunosc că la primul meci am avut mari emoţii dar cu ajutorul colegilor am reuşit să las tracul inerent debutului la vestiar, să fiu bărbat şi să intru cu curaj în teren.

-De ce ai ales să evoluezi pe acest post?

-Acest post l-am  moştenit cum se zice de la tata Florea, acesta fiind la rândul său un portar bun la echipa din Cricău care purta numele Gloria Cricău şi mai apoi Strugurele Cricău. De pe vremea copilăriei tata îmi spunea că ar vrea să mă vadă în poarta echipei din Cricău şi tot timpul prin experienţa pe care o are îmi dă indicaţii care mă ajută foarte mult şi pe această cale vreau să-i mulţumesc şi sper să nu îl dezamăgesc.

-Care este visul tău în ceea ce priveşte cariera de fotbalist?

-Visul meu, fiind un dinamovist înfocat, este să apăr într-o bună zi poarta lui Dinamo Bucureşti, să câştig titlu cu echipa  mea de suflet FC Dinamo şi să-l fac fericit pe domnul Cristi Borcea şi pe suporterii dinamovişti! Vouă celor de la ziarul electronic alba-sport.ro vă doresc numai bine şi sper ca acesta să nu fie ultimul meu interviu la ziarul dumneavoastră. Sper să ne mai întâlnim şi cu alte ocazii…

“Florin este un portar valoros şi am încredere totală în calităţile lui. M-aş bucura pentru el dacă în scurt timp va fi văzut de echipele din eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. Ar fi o mândrie şi pentru mine şi pentru Decebal Cricău dacă Florin ar face acest pas cât mai repede” a precizat Ioan Dan antrenorul trupei din Cricău.

De altfel, la alba-sport.ro facem aceste articole cu jucători tineri pentru a atrage atenţia conducătorilor de cluburi de fotbal că şi în judeţul Alba sunt jucători talentaţi, indiferent  de liga în care joacă, numai că aceştia trebuie căutaţi cu atenţie. Vorba proverbului: „Caută şi vei găsi!”

Darius IACŞA

Acest Articol are 9 comentarii

 1. darius

  bravo florin si sper ca acesta articol la ziar sa il citeasca vriun conducator de fotbal si in vitoru apropiat sa faci pasul la o echipa mare din fotbalu romanesc

 2. DEX

  1) ACÉST, adj. dem. se folosește pentru a indica pe cineva sau ceva relativ apropiat de subiectul vorbitor(gen masculin)
  ACEÁSTĂ, adj. dem. se folosește pentru a indica pe cineva sau ceva relativ apropiat de subiectul vorbitor(gen feminin, neutru)
  Articol = substantiv, gen masculin
  Acestă articol = nu există!
  2) VREÚN, VREO adj. nehot., pron. nehot. I. Adj. nehot. 1. Care este un (sau o) oarecare; careva
  Vriun = nu există!
  3) VIITÓR, -OÁRE, viitori, -oare, adj., s. n. I. Adj. Care va veni, care va fi, va exista, va apărea după momentul de față
  Vitor = nu există!Bookmark

 3. calanu

  acest comentariu se adreseaza domnului dex. te rog sa nu-i mai corectezi pe cei care lasa comentarii pentru ca omul are bunavointa sa scrie si asta e bine. daca vrei ca toata lumea sa scrie corect gramatical intra pe site-uri de academicieni si lasa-ne pa noi in pace.

 4. AlbaSport

  Eu zic să lăsăm certurile şi corecţiile pe margine şi să lăsăm sportul să iasă în evidenţă!:)

 5. DEX

  PE prep. I. (Introduce un complement direct). 1. (Complementul este exprimat printr-un substantiv nume propriu sau nume comun care indică o ființă) Îl strig pe Ion. A împușcat pe lup în cap.
  pă = nu există!

 6. AlbaSport

  Îl rog pe utilizatorul DEX să nu mai aducă comentarii cu privire la felul în care ceilalţi utilizatori işi expun părerea!

 7. Trei Poduri

  Fara suparare,scrieti cum puteti,da scrieti intrucat desteptul intelege pe cel ce srie poate dupa o bere,n nedormit,in viteza,etc,dar ,,acesti corectori ai limbii romane,,ar fi bine sa nu mai critice …Hai Cricau ca aau primar maestru !

 8. Zem Brevis

  Să scriu despre Cricău? Ce? Cunosc Cricăul de mulţi ani. Primul semn este la Fântâna ai oarbă, acolo scrie CD 15 iulie 1955. Cunosc istoria şi legendele. Amscris pe blogul personal. Am vrut să scriu şi aici dar nu a mers. Păcat. Nu am mai aflat dacă s-a construit ceva pe platforma cetăţii. Ar fi o imagine splendidă. Nu ar strica să se scrie mai în amănunt, despre multele şotii ale lui Trăienucu lui dan, despre Nuţa lui Găina şefa bandei de ceteraşi. Şi mă rog, mulţi alţii. poate voi scrie şi eu mai mult dacă cineva prezintă interes. Noroc bun.

Lasă un răspuns